Gotowa pasta do koronek!
Biała masa do modelowania kwiatów i liści!

Laped Daisy Gum Paste - pasta dla prawdziwych cukrowych artystów! Stworzona we współpracy z profesjonalistami!

Gotowa do użycia, wyjątkowo elastyczna pasta cukrowa do koronek i modelowania delikatnych dekoracji. Idealna do formowania trójwymiarowych, przestrzennych elementów, w tym kwiatów i liści. Pasta cukrowa jest wyjątkowo elastyczna, dzięki czemu pozwala na odwzorowanie najdrobniejszych detali i precyzyjnych wzorów. Gumowa masa cukrowa doskonale sprawdza się do tworzenia koronkowych dekoracji odciskanych z szablonów. Biała pasta cukrowa do modelowania płaskich i przestrzennych dekoracji. Idealna do tworzenia ozdobnych kwiatów, liści, koronek i czego tylko zamarzysz!
Uplastycznia się pod wpływem ciepła rąk podczas wyrabiania. Pasta do modelowania charakteryzuje się krótkim czasem schnięcia. Pozwala w łatwy sposób łączyć ze sobą poszczególne elementy dekoracji. Nie wymaga dodatku CMC! Masa zachowuje swoje właściwości nawet podczas krojenia - nie ciągnie się i nie kruszy podczas porcjowania. Wykorzystywana jest przede wszystkim do tworzenia delikatnych i precyzyjnych dekoracji, takich jak kwiaty, płatki, liście. Pozwala na łatwe odciskanie dekoracji przy użyciu szablonów i form silikonowych.

Biała masa Daisy Paste doskonale łączy się z barwnikami spożywczymi o konsystencji żelowej oraz barwnikami w proszku. Możesz w łatwy sposób uzyskać kolor jakiego tylko potrzebujesz! Gotowe dekoracje cukrowe można również barwić przy użyciu barwników w sprayu, farbek spożywczych lub nanosząc barwniki w proszku za pomocą pędzelka! Do rozwałkowywania masy cukrowej zaleca się stosowanie skrobi ziemniaczanej do podsypywania.

W celu zachowania wyjątkowych właściwości pasty do koronek po otwarciu produkt należy dokładnie zabezpieczyć przed wysychaniem i działaniem obcych zapachów. Pastę cukrową najlepiej szczelnie owinąć folią spożywczą lub umieścić w hermetycznym pojemniku i przechowywać w temperaturze pokojowej.

Elastyczna masa cukrowa do dekoracji!
Gum Paste do modelowania kwiatów!

Zastosowanie:
- do ręcznego modelowania płaskich i trójwymiarowych dekoracji,
- do formowania przestrzennych kwiatów i liści,
- do formowania dekoracji przy użyciu form silikonowych,
- do odciskania koronek z szablonów.

Sposób użycia - ręczne formowanie dekoracji:
- przed użyciem pastę cukrową należy rozrobić w dłoniach w celu uplastycznienia,
- uplastyczniona gumowa masa cukrowa jest gotowa do użycia.

Sposób użycia - tworzenie koronek z szablonu:
- przed użyciem pastę cukrową należy podgrzać w kuchence mikrofalowej,
- 50 gramów masy należy podgrzewać przez około 15-20 sekund w kuchence mikrofalowej (przy maksymalnej mocy),
- uplastycznioną masę należy dokładnie rozprowadzić po szablonie do odciskania koronkowych dekoracji,
- do rozprowadzania masy dobrze sprawdzają się metalowe szpatuły oraz plastikowe skrobki,
- pozostawić wzór do wyschnięcia - w temperaturze pokojowej,
- po wyschnięciu ostrożnie oddzielić dekorację od szablonu,
- nałożyć koronkę na dekorowaną powierzchnię!

Warunki przechowywania: pastę cukrową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem obcych zapachów; po otwarciu masę cukrową należy szczelnie owinąć w folię spożywczą i przechowywać w temperaturze pokojowej.

Składniki i alergeny: skrobia, syrop glukozowy, woda, uwodornione tłuszcze roślinne (palmowy, kokosowy, babassu), substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza CMC (E466), guma guar (E412), guma arabska (E414), emulgator: gliceryna (E422), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), aromaty; produkt może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji.

LAPED DAISY GUM PASTE - CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU |
RODZAJ |
GOTOWA PASTA CUKROWA DO KORONEK
I MODELOWANIA TRÓJWYMIAROWYCH KWIATÓW I DEKORACJI
|
KOLOR |
BIAŁY |
MASA NETTO |
500 G |
OPAKOWANIE |
FOLIOWE OPAKOWANIE ZABEZPIECZAJĄCE |
MARKA |
LAPED |
ZASTOSOWANIE |
DO MODELOWANIA PRZESTRZENNEGO I PŁASKIEGO
DO LEPIENIA KWIATÓW I LIŚCI
DO ODCISKANIA KORONEK Z SZABLONÓW
|
PRZEZNACZENIE |
PRODUKT GOTOWY DO UŻYCIA |
APLIKACJE |
JADALNE KORONKI, KWIATY, LIŚCIE, TÓJWYMIAROWE DEKORACJE |


Gotowa pasta do tworzenia jadalnych koronek!


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1325/313 kJ/kcal |
Tłuszcz |
5.8 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.6 g |
Węglowodany |
68,6 g |
w tym cukry |
18.7 g |
Białko |
0.3 g |
Sól |
0.5 g |







