• Dzień Otwarty z firmą Silikomart

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

  • Nowy
gotowa biała pasta do jadalnych koronek
  • gumowa pasta cukrowa do modelowania kwiatów i liści
  • gotowa biała pasta do jadalnych koronek
  • gotowa biała pasta do jadalnych koronek
  • gotowa biała pasta do jadalnych koronek
  • gotowa biała pasta do jadalnych koronek

op. 500 g Gotowa biała masa do koronek i modelowania kwiatów - Daisy Gum Paste - Laped

LAPED25

Laped Daisy Gum Paste ➜ biała pasta cukrowa do tworzenia jadalnych koronek i modelowania delikatnych dekoracji na tort - stworzona dla prawdziwych artystów i profesjonalistów!

✔ Gotowa masa cukrowa do jadalnych koronek.

✔ Gumowa masa cukrowa do modelowania kwiatów i liści.

✔ Pasta cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!

34,00 zł
Brutto
Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Opis

Gotowa pasta do koronek!

Biała masa do modelowania kwiatów i liści!

Laped Daisy Gum Paste - pasta dla prawdziwych cukrowych artystów! Stworzona we współpracy z profesjonalistami!

Gotowa do użycia, wyjątkowo elastyczna pasta cukrowa do koronek i modelowania delikatnych dekoracji. Idealna do formowania trójwymiarowych, przestrzennych elementów, w tym kwiatów i liści. Pasta cukrowa jest wyjątkowo elastyczna, dzięki czemu pozwala na odwzorowanie najdrobniejszych detali i precyzyjnych wzorów. Gumowa masa cukrowa doskonale sprawdza się do tworzenia koronkowych dekoracji odciskanych z szablonów. Biała pasta cukrowa do modelowania płaskich i przestrzennych dekoracji. Idealna do tworzenia ozdobnych kwiatów, liści, koronek i czego tylko zamarzysz!

Uplastycznia się pod wpływem ciepła rąk podczas wyrabiania. Pasta do modelowania charakteryzuje się krótkim czasem schnięcia. Pozwala w łatwy sposób łączyć ze sobą poszczególne elementy dekoracji. Nie wymaga dodatku CMC! Masa zachowuje swoje właściwości nawet podczas krojenia - nie ciągnie się i nie kruszy podczas porcjowania. Wykorzystywana jest przede wszystkim do tworzenia delikatnych i precyzyjnych dekoracji, takich jak kwiaty, płatki, liście. Pozwala na łatwe odciskanie dekoracji przy użyciu szablonów i form silikonowych.

Biała masa Daisy Paste doskonale łączy się z barwnikami spożywczymi o konsystencji żelowej oraz barwnikami w proszkuMożesz w łatwy sposób uzyskać kolor jakiego tylko potrzebujesz! Gotowe dekoracje cukrowe można również barwić przy użyciu barwników w sprayu, farbek spożywczych lub nanosząc barwniki w proszku za pomocą pędzelka! Do rozwałkowywania masy cukrowej zaleca się stosowanie skrobi ziemniaczanej do podsypywania.

W celu zachowania wyjątkowych właściwości pasty do koronek po otwarciu produkt należy dokładnie zabezpieczyć przed wysychaniem i działaniem obcych zapachów. Pastę cukrową najlepiej szczelnie owinąć folią spożywczą lub umieścić w hermetycznym pojemniku i przechowywać w temperaturze pokojowej.

Elastyczna masa cukrowa do dekoracji!

Gum Paste do modelowania kwiatów!

Zastosowanie: 

- do ręcznego modelowania płaskich i trójwymiarowych dekoracji,

- do formowania przestrzennych kwiatów i liści,

- do formowania dekoracji przy użyciu form silikonowych,

- do odciskania koronek z szablonów.

Sposób użycia - ręczne formowanie dekoracji:

- przed użyciem pastę cukrową należy rozrobić w dłoniach w celu uplastycznienia,

- uplastyczniona gumowa masa cukrowa jest gotowa do użycia.

Sposób użycia - tworzenie koronek z szablonu:

- przed użyciem pastę cukrową należy podgrzać w kuchence mikrofalowej,

- 50 gramów masy należy podgrzewać przez około 15-20 sekund w kuchence mikrofalowej (przy maksymalnej mocy),

- uplastycznioną masę należy dokładnie rozprowadzić po szablonie do odciskania koronkowych dekoracji,

- do rozprowadzania masy dobrze sprawdzają się metalowe szpatuły oraz plastikowe skrobki,

- pozostawić wzór do wyschnięcia - w temperaturze pokojowej,

- po wyschnięciu ostrożnie oddzielić dekorację od szablonu,

- nałożyć koronkę na dekorowaną powierzchnię!

Warunki przechowywania: pastę cukrową należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem obcych zapachów; po otwarciu masę cukrową należy szczelnie owinąć w folię spożywczą i przechowywać w temperaturze pokojowej.

Składniki i alergeny: skrobia, syrop glukozowy, woda, uwodornione tłuszcze roślinne (palmowy, kokosowy, babassu), substancje stabilizujące: karboksymetyloceluloza CMC (E466), guma guar (E412), guma arabska (E414), emulgator: gliceryna (E422), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), aromaty; produkt może zawierać śladowe ilości migdałów, orzechów laskowych, orzechów włoskich, pistacji.

LAPED DAISY GUM PASTE - CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
RODZAJ

GOTOWA PASTA CUKROWA DO KORONEK

I MODELOWANIA TRÓJWYMIAROWYCH KWIATÓW I DEKORACJI

KOLOR BIAŁY
MASA NETTO 500 G
OPAKOWANIE FOLIOWE OPAKOWANIE ZABEZPIECZAJĄCE
MARKA LAPED
ZASTOSOWANIE

DO MODELOWANIA PRZESTRZENNEGO I PŁASKIEGO

DO LEPIENIA KWIATÓW I LIŚCI

DO ODCISKANIA KORONEK Z SZABLONÓW

PRZEZNACZENIE PRODUKT GOTOWY DO UŻYCIA
APLIKACJE JADALNE KORONKI, KWIATY, LIŚCIE, TÓJWYMIAROWE DEKORACJE

Gotowa pasta do tworzenia jadalnych koronek!

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1325/313 kJ/kcal
Tłuszcz 5.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5.6 g
Węglowodany  68,6 g
w tym cukry 18.7 g
Białko 0.3 g
Sól 0.5 g

Szczegóły produktu
LAPED25
6 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: LAPED02

Marka: LAPED

op. 1 kg Biała masa cukrowa do modelowania figurek i ozdób - Model Paste - Laped

Laped Model Paste ➜ masa cukrowa do modelowania dekoracji na tort - stworzona dla prawdziwych artystów i profesjonalistów! ✔ Masa cukrowa do modelowania figurek. ✔ Masa cukrowa do modelowania kwiatów. ✔ Masa cukrowa do modelowania ozdób. ✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!

Cena 49,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LAPED01

Marka: LAPED

op. 1 kg Biała masa cukrowa do obkładania tortów i wykrawania dekoracji - Wonder Paste - Laped

Laped Wonder Paste ➜ masa cukrowa do obkładania tortów i dekorowania ciasteczek - stworzona przez profesjonalistów dla prawdziwych artystów! ✔ Masa cukrowa do obkładania tortów. ✔ Masa cukrowa do odciskania dekoracji. ✔ Masa cukrowa do pokrywania pierniczków. ✔ Masa cukrowa do tworzenia słodkich dzieł sztuki!

Cena 34,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
4 innych produktów w tej samej kategorii: