200 g SWEET LACE EXPRESS 25374 MODECOR gotowa masa do koronek - produkt nie zawiera cukru i bieli tytanowej
Opis produktu
Sweet Lace Express - to gotowa do użycia masa do tworzenia dekoracyjnych, jadalnych koronek. Jest to produkt na bazie skrobi modyfikowanej z dodatkiem substancji słodzących - nie zawiera dodatku cukru oraz dwutlenku tytanu (E171). Masa pozwala na wykonywanie precyzyjnych i delikatnych dekoracji cukierniczych - koronek. Do formowania ażurowych wzorów przeznaczone są specjalne maty oraz odpowiednio wyprofilowana szpatuła. Masę można łatwo zabarwić przy użyciu barwników spożywczych o konsystencji żelowej. Gotowa masa wykazuje odporność na działanie temperatur w szerokim zakresie - co pozwala na bezpieczne przechowywanie udekorowanych wyrobów w lodówce (4°C) oraz chłodziarce szokowej ((-) 18°C) przez 24 godziny. Masa zachowuje swoje właściwości nawet podczas krojenia - nie ciągnie się i nie kruszy podczas porcjowania.
Dodatkowe informacje: do barwienia masy najlepiej sprawdzą się barwniki spożywcze o konsystencji żelowej z serii ColorGel. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie i przechowywać produkt w temperaturze pokojowej. Po otwarciu produkt można przechowywać (w odpowiednich warunkach) przez okres dwóch tygodni. Nieodpowiednio przechowywana masa szybko twardnieje i traci swoje właściwości.
Instrukcja użytkowania - sposób użycia:
1. umieść formę do koronek na powierzchni zapobiegającej jej przesuwaniu się,
2. wyjmij z torebki niewielką ilość masy i rozgrzej (wyrabiaj) je w dłoniach przez około 2 minuty,
(alternatywnie masę można podgrzać w kuchence mikrofalowej (100W) przez 5 sekund,
a następnie wyrabiać w dłoniach przez kilka sekund),
3. umieść masę na krótszym boku formy do koronek,
4. przy użyciu czerwonej szpatułki lekko dociśnij masę i powoli je rozprowadź, tak by wypełnić szczelnie wzór formy,
5. pozostaw masę w formie na około 5 minut,
(alternatywnie umieść formę w rozgrzanym do 130°C piekarniku lub lodówce (4°C) na około 2 minuty),
6. po wysuszeniu delikatnie wyjmij koronkę z formy za pomocą szpatułki,
(jeżeli masa była suszona w piekarniku należy poczekać do jej całkowitego ostygnięcia),
7. po wyjęciu koronki z formy umieść ją na papierze do pieczenia i pozostaw na około 5 minut,
8. bierz się za dekorowanie!
Składniki: skrobia modyfikowana (40%), substancja stabilizująca: syrop sorbitolowy (E420ii), tłuszcz roślinny (shea, kokosowy), dekstroza z tapioki, substancja utrzymująca wilgoć: gliceryna (E422), woda, substancja stabilizująca: siarczan wapnia (E516), emulgator: monoglicerydy i diglicerydy kwasów tłuszczowych (E471), substancja zagęszczająca: karagen (E407), guma ksantanowa (E415), aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), substancja słodząca: sukraloza (E955); może zawierać orzechy laskowe, mleko, soję oraz ich pochodne; produkt zawiera substancje słodzące, nadmierne spożycie produktu może wywołać efekt przeczyszczający.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (niewłaściwie przechowywana gotowa masa do koronek szybko wysycha i traci swoje właściwości); optymalna temperatura przechowywania produktu to 22-25°C; optymalna wilgotność względna powietrza to 40-50%; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 1322/316 kJ/kcal |
Tłuszcz | 11.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 8.0 g |
Węglowodany | 63.0 g |
w tym cukry | 0.4 g |
Białko | 0.5 g |
Sól | 0.33 g |
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 25374
- NAZWA HANDLOWA
- NEW SWEET LACE EXPRESS
- MASA NETTO
- 200 g
- OPAKOWANIE
- PLASTIKOWY SŁOIK | FOLIA SPOZYWCZA | KARTON
- RODZAJ
- MASA DO KORONEK
- BARWA
- NATURALNA BIEL
- FORMA
- PRODUKT GOTOWY DO UŻYCIA
- KONSYSTENCJA
- PLASTYCZNA
- MATERIAŁ
- PRODUKT NA BAZIE SKROBI
- PRZEZNACZENIE
- DEKORACJE SPOŻYWCZE | CUKIERNICZE
- ZASTOSOWANIE
- MASA DO DEKORACJI AŻUROWYCH | DEKORACJI CUKIERNICZYCH
- DOZOWANIE
- WEDŁUG UZNANIA
- APLIKACJE
- DEKORACJE | KORONKI
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- CHRONIĆ PRZED SŁOŃCEM
- TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
- 22-25°C
- ODPORNOŚĆ NA TEMPERATURY
- od (+) 4°C do (-) 18°C
- WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
- 40-50%
- MOŻLIWOŚĆ CHŁODZENIA
- TAK
- MOŻLIWOŚĆ MROŻENIA
- TAK
- MOŻLIWOŚĆ SZOKOWEGO ZAMRAŻANIA
- TAK