- Nowy

Profesjonalna pasta cukrowa przeznaczona do modelowania realistycznych kwiatów, tworzenia drobnych i skomplikowanych detali oraz precyzyjnego formowania ozdób, także przy użyciu form. Idealne rozwiązanie dla profesjonalistów dążących do uzyskania perfekcyjnych rezultatów.
Profesjonalna pasta cukrowa przeznaczona do modelowania realistycznych kwiatów, tworzenia drobnych i skomplikowanych detali oraz precyzyjnego formowania ozdób, także przy użyciu form. Idealne rozwiązanie dla profesjonalistów dążących do uzyskania perfekcyjnych rezultatów i realistycznych dekoracji. Pozwala na tworzenie kreacji, które przetrwają próbę czasu i trudne warunki klimatyczne. Pasta jest bardzo plastyczna dzięki czemu dobrze sprawdza się podczas wykonywania nawet najdrobniejszych detali. Uplastycznia się pod wpływem ciepła rąk podczas jej wyrabiania. Unikalna formuła pozwala na rozwałkowanie pasty na niezwykle cienkie warstwy. Pasa cukrowa jednocześnie zachowuje solidną strukturę i nie rozrywa się. Idealnie nadaje się do tworzenia delikatnych płatków kwiatów oraz misternych łodyżek i listków.
Masa do modelowania przeznaczona jest do ręcznego formowania dekoracji cukierniczych. Może być stosowania również do odciskania dekoracji z foremek silikonowych. Do modelowania dekoracji z masy cukrowej najlepiej używać jednorazowych rękawiczek. Masa cukrowa jest podatna na formowanie przy użyciu narzędzi i akcesoriów cukierniczych, co pozwala na tworzenie różnorodnych kształtów i wzorów dekoracji. Masę można w łatwy sposób łączyć z barwnikami spożywczymi o konsystencji żelowej oraz barwnikami proszku. Ozdoby z masy cukrowej można również dekorować przy użyciu aerografu lub farbek spożywczych. Dekoracje z masy cukrowej najlepiej umieszczać na wyrobach niedługo przed podaniem.
Wytrzymałość i elastyczność. Pasta Bouquet jest bardzo plastyczna i wykazuje wysoką odporność na pękanie. Wyjątkowe właściwości sprawiają, że idealnie nadaje się do tworzenia realistycznych kwiatów, modelowania drobnych i skomplikowanych detali oraz precyzyjnego formowania ozdób, także przy użyciu form. Optymalne suszenie. Pasta cukrowa zaczyna szybko twardnieć, jednak nie wysycha natychmiast. Ułatwia to proces modelowania kwiatów i kształtowania dekoracji, dając czas na skorygowanie wszelkich niedoskonałości w trakcie pracy. Delikatny aromat. Pasta Bouquet ma bardzo przyjemny, subtelnie waniliowy aromat, który doskonale komponuje się z tortami i deserami. Nie zmienia smaku słodkich kreacji i stanowi delikatny dodatek aromatyczny. Łatwość barwienia. Plastyczna pasta do modelowania bardzo dobrze łączy się z barwnikami spożywczymi o konsystencji żelowej oraz w postaci proszku. Pozwala to na tworzenie wielobarwnych dekoracji. Gotowa do użycia. Pasta cukrowa do modelowania, to produkt gotowy do natychmiastowego użycia bez konieczności dodatkowego przygotowania. Dodatkowo zaawansowana formuła spełnia wymagania profesjonalistów. Dopracowany skład pozwala na wykonywanie nawet najbardziej skomplikowanych dekoracji.
Masa do modelowania kwiatów to produkt gotowy do użycia. Przed przystąpieniem do formowania dekoracji masę należy rozrobić w dłoniach w celu uplastycznienia. Masa plastyczna przeznaczona jest do ręcznego formowania lub odciskania dekoracji z szablonów. Do formowania dekoracji można stosować również foremki silikonowe. Do ozdabiania figurek z czekolady plastycznej dobrze sprawdzają się pędzelki cukiernicze. Ozdoby należy pozostawić do całkowitego wyschnięcia przed ułożeniem ich na dekorowanej powierzchni. Podczas modelowania bardzo ważne jest dokładne zabezpieczanie masy przed wysychaniem, dlatego Pasta Bouquet najlepiej nabierać małymi porcjami potrzebnymi do uformowania danego detalu. Pozostałą część masy należy dobrze zabezpieczyć w opakowaniu przed wysychaniem i działaniem innych czynników zewnętrznych.
Składniki: cukier (78%), syrop glukozowy, oleje i tłuszcze roślinne (wysokooleinowy olej słonecznikowy, shea, palmowy), woda, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza (E466), aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330); alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi, mleka, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.
Nazwa handlowa | Pasta Bouquet |
Numer katalogowy | DEC032K025 |
Seria produktowa | Flower Paste |
Rodzaj produktu | masa cukrowa do modelowania kwiatów i drobnych dekoracji |
Kolor | biały |
Smak | słodki z lekkim aromatem wanilii |
Materiał | produkt na bazie cukru |
Masa netto | 250 g |
Opakowanie | folia przeznaczona do kontaktu z żywnością |
Przeznaczenie | produkt gotowy do użycia |
Zastosowanie | do precyzyjnego modelowania dekoracji cukierniczych |
Konsystencja | plastyczna |
Producent | Saracino |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Wyprodukowane we Włoszech |
Masę do modelowania należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu zabezpieczyć zawartość produktu przed działaniem obcych zapachów, światła słonecznego i wilgoci. Fabryczne opakowanie zabezpiecza produkt przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Po otwarciu produkt należy zabezpieczyć przed wysychaniem po przez szczelne zamknięcie fabrycznego opakowania lub szczelne zawinięcie produktu w folię spożywczą. Masy do modelowania nie trzeba przechowywać w lodówce. Gotowe dekoracje wykonane z masy plastycznej najlepiej przechowywać w warunkach chłodniczych. Ostrzeżenia: chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Optymalna temperatura przechowywania 15-20°C. Optymalna wilgotność względna otoczenia 40-50%.
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1665 kJ / 393 kcal |
Tłuszcz | 5.5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 2.0 g |
Węglowodany | 86.0 g |
w tym cukry | 79.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.0 g |
Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129). Produkt bezglutenowy. Produkt nie zawiera tłuszczów uwodornionych.
Indeks: PAVONI157
Marka: PAVONI ITALIA
Bazowa mieszanka składników w postaci proszku do przygotowania masy do dekoracji cukierniczych. Doskonała do koronek i delikatnych lub przestrzennych dekoracji.
Indeks: MODECOR293
Marka: MODECOR
Łopatka do koronek.
Indeks: PAVONI156
Marka: PAVONI ITALIA
Bazowa mieszanka składników w postaci proszku do przygotowania masy do dekoracji cukierniczych. Doskonała do koronek i delikatnych lub przestrzennych dekoracji.
Indeks: FOODCOLOURS55
Marka: FOOD COLOURS
Zestaw naturalnych barwników spożywczych w proszku - osiem naturalnych kolorów. Naturalne barwniki spożywcze do barwienia domowych galaretek, dżemów. Idealne do wypieku kolorowych biszkoptów, ciasteczek i babeczek z kremem. Zestaw barwników spożywczych do tęczowego tortu urodzinowego!
Indeks: MODECOR319
Marka: MODECOR
pędzelki
Indeks: FOODCOLOURS220
Marka: FOOD COLOURS
Zestaw barwników spożywczych o konsystencji żelowej w 8 kolorach. Do barwienia masy cukrowej i lukru królewskiego oraz innych mas cukierniczych o niskiej zawartości tłuszczu. W zestawie znajdują się barwniki w wygodnych opakowaniach po 35 gramów.
Indeks: SARACINO02
Marka: SARACINO
Biała masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.
Indeks: SARACINO03
Marka: SARACINO
Czarna masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.
Indeks: THERMOHAUSER70
Marka: THERMOHAUSER
Profesjonalny zestaw akcesoriów cukierniczych do modelowania marcepanu. Narzędzia do modelowania wykonane z tworzywa wzmocnionego włóknem szklanym. Zestaw 15 elementów przeznaczonych do modelowania dekoracji cukierniczych z marcepanu lub masy cukrowej. Całość zapakowana w wygodną walizkę ułatwiającą przechowywanie.
Indeks: THERMOHAUSER329
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER328
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER327
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: THERMOHAUSER330
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: SARACINO04
Marka: SARACINO
Czerwona masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.
Indeks: SARACINO05
Marka: SARACINO
Cielista masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.
Indeks: SARACINO06
Marka: SARACINO
Brązowa masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.
Indeks: MODECOR969
Marka: MODECOR
Elastyczna masa cukrowa z masłem kakaowym do modelowania płaskiego i przestrzennego - figurek i ozdób. Kolor naturalnej bieli, który można dowolnie barwić przy użyciu barwników spożywczych.
Indeks: MODECOR827(1)
Marka: MODECOR
Indeks: SARACINO10
Marka: SARACINO
Biała masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.
Indeks: MODECOR1262
Marka: MODECOR
Zestaw dwustronnych markerów spożywczych w 8 podstawowych kolorach - czerwonym, żółtym, brązowym, czarnym, zielonym, pomarańczowym, niebieskim, różowym.
Profesjonalna pasta cukrowa przeznaczona do modelowania realistycznych kwiatów, tworzenia drobnych i skomplikowanych detali oraz precyzyjnego formowania ozdób, także przy użyciu form. Idealne rozwiązanie dla profesjonalistów dążących do uzyskania perfekcyjnych rezultatów.