• Nowy
op. 250 g Pasta Bouquet Saracino - biała masa cukrowa do modelowania kwiatów - Cukieteria.pl
  • op. 250 g Pasta Bouquet Saracino - biała masa cukrowa do modelowania kwiatów - Cukieteria.pl
  • op. 250 g Pasta Bouquet Saracino - biała masa cukrowa do modelowania kwiatów - Cukieteria.pl

op. 250 g Pasta Bouquet Saracino - biała masa cukrowa do precyzyjnego modelowania kwiatów i dekoracji

SARACINO22

Profesjonalna pasta cukrowa przeznaczona do modelowania realistycznych kwiatów, tworzenia drobnych i skomplikowanych detali oraz precyzyjnego formowania ozdób, także przy użyciu form. Idealne rozwiązanie dla profesjonalistów dążących do uzyskania perfekcyjnych rezultatów.

15,25 zł
Brutto

61,00 zł / 1 kg

Ilość
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

favorite_border favorite
Opis

Pasta cukrowa do tworzenia realistycznych kwiatów:

Profesjonalna pasta cukrowa przeznaczona do modelowania realistycznych kwiatów, tworzenia drobnych i skomplikowanych detali oraz precyzyjnego formowania ozdób, także przy użyciu form. Idealne rozwiązanie dla profesjonalistów dążących do uzyskania perfekcyjnych rezultatów i realistycznych dekoracji. Pozwala na tworzenie kreacji, które przetrwają próbę czasu i trudne warunki klimatyczne. Pasta jest bardzo plastyczna dzięki czemu dobrze sprawdza się podczas wykonywania nawet najdrobniejszych detali. Uplastycznia się pod wpływem ciepła rąk podczas jej wyrabiania. Unikalna formuła pozwala na rozwałkowanie pasty na niezwykle cienkie warstwy. Pasa cukrowa jednocześnie zachowuje solidną strukturę i nie rozrywa się. Idealnie nadaje się do tworzenia delikatnych płatków kwiatów oraz misternych łodyżek i listków. 

Masa do modelowania przeznaczona jest do ręcznego formowania dekoracji cukierniczych. Może być stosowania również do odciskania dekoracji z foremek silikonowych. Do modelowania dekoracji z masy cukrowej najlepiej używać jednorazowych rękawiczek. Masa cukrowa jest podatna na formowanie przy użyciu narzędzi i akcesoriów cukierniczych, co pozwala na tworzenie różnorodnych kształtów i wzorów dekoracji. Masę można w łatwy sposób łączyć z barwnikami spożywczymi o konsystencji żelowej oraz barwnikami proszku. Ozdoby z masy cukrowej można również dekorować przy użyciu aerografu lub farbek spożywczych. Dekoracje z masy cukrowej najlepiej umieszczać na wyrobach niedługo przed podaniem.

Główne zalety Pasty Bouquet do modelowania od Saracino:

Wytrzymałość i elastyczność. Pasta Bouquet jest bardzo plastyczna i wykazuje wysoką odporność na pękanie. Wyjątkowe właściwości sprawiają, że idealnie nadaje się do tworzenia realistycznych kwiatów, modelowania drobnych i skomplikowanych detali oraz precyzyjnego formowania ozdób, także przy użyciu form. Optymalne suszenie. Pasta cukrowa zaczyna szybko twardnieć, jednak nie wysycha natychmiast. Ułatwia to proces modelowania kwiatów i kształtowania dekoracji, dając czas na skorygowanie wszelkich niedoskonałości w trakcie pracy. Delikatny aromat. Pasta Bouquet ma bardzo przyjemny, subtelnie waniliowy aromat, który doskonale komponuje się z tortami i deserami. Nie zmienia smaku słodkich kreacji i stanowi delikatny dodatek aromatyczny. Łatwość barwienia. Plastyczna pasta do modelowania bardzo dobrze łączy się z barwnikami spożywczymi o konsystencji żelowej oraz w postaci proszku. Pozwala to na tworzenie wielobarwnych dekoracji. Gotowa do użycia. Pasta cukrowa do modelowania, to produkt gotowy do natychmiastowego użycia bez konieczności dodatkowego przygotowania. Dodatkowo zaawansowana formuła spełnia wymagania profesjonalistów. Dopracowany skład pozwala na wykonywanie nawet najbardziej skomplikowanych dekoracji.

Jak używać pasty cukrowej do modelowania?

Masa do modelowania kwiatów to produkt gotowy do użycia. Przed przystąpieniem do formowania dekoracji masę należy rozrobić w dłoniach w celu uplastycznienia. Masa plastyczna przeznaczona jest do ręcznego formowania lub odciskania dekoracji z szablonów. Do formowania dekoracji można stosować również foremki silikonowe. Do ozdabiania figurek z czekolady plastycznej dobrze sprawdzają się pędzelki cukiernicze. Ozdoby należy pozostawić do całkowitego wyschnięcia przed ułożeniem ich na dekorowanej powierzchni. Podczas modelowania bardzo ważne jest dokładne zabezpieczanie masy przed wysychaniem, dlatego Pasta Bouquet najlepiej nabierać małymi porcjami potrzebnymi do uformowania danego detalu. Pozostałą część masy należy dobrze zabezpieczyć w opakowaniu przed wysychaniem i działaniem innych czynników zewnętrznych.

Jaki skład ma masa do modelowania kwiatów?

Składniki: cukier (78%), syrop glukozowy, oleje i tłuszcze roślinne (wysokooleinowy olej słonecznikowy, shea, palmowy), woda, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza (E466), aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330); alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi, mleka, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.

Charakterystyka produktu i informacje szczegółowe:

Nazwa handlowa Pasta Bouquet
Numer katalogowy DEC032K025
Seria produktowa Flower Paste
Rodzaj produktu masa cukrowa do modelowania kwiatów i drobnych dekoracji
Kolor biały
Smak słodki z lekkim aromatem wanilii
Materiał produkt na bazie cukru
Masa netto 250 g
Opakowanie folia przeznaczona do kontaktu z żywnością
Przeznaczenie produkt gotowy do użycia
Zastosowanie do precyzyjnego modelowania dekoracji cukierniczych
Konsystencja plastyczna
Producent Saracino
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Wyprodukowane we Włoszech

Jak przechowywać masę do modelowania?

Masę do modelowania należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu zabezpieczyć zawartość produktu przed działaniem obcych zapachów, światła słonecznego i wilgoci. Fabryczne opakowanie zabezpiecza produkt przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Po otwarciu produkt należy zabezpieczyć przed wysychaniem po przez szczelne zamknięcie fabrycznego opakowania lub szczelne zawinięcie produktu w folię spożywczą. Masy do modelowania nie trzeba przechowywać w lodówce. Gotowe dekoracje wykonane z masy plastycznej najlepiej przechowywać w warunkach chłodniczych. Ostrzeżenia: chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Optymalna temperatura przechowywania 15-20°C. Optymalna wilgotność względna otoczenia 40-50%.

Wartość odżywcza masy do modelowania kwiatów:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1665 kJ / 393 kcal
Tłuszcz 5.5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2.0 g
Węglowodany 86.0 g
w tym cukry 79.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.0 g

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129). Produkt bezglutenowy. Produkt nie zawiera tłuszczów uwodornionych.

Szczegóły produktu
SARACINO22
11 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: PAVONI157

Marka: PAVONI ITALIA

500 g MAGIC DECOR PAVONI mieszanka bazowa w postaci proszku do przygotowania masy dekoracyjnej do koronek

favorite_border favorite

Bazowa mieszanka składników w postaci proszku do przygotowania masy do dekoracji cukierniczych. Doskonała do koronek i delikatnych lub przestrzennych dekoracji.

Cena 115,00 zł

23,00 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PAVONI156

Marka: PAVONI ITALIA

250 g MAGIC DECOR PAVONI mieszanka bazowa w postaci proszku do przygotowania masy dekoracyjnej do koronek

favorite_border favorite

Bazowa mieszanka składników w postaci proszku do przygotowania masy do dekoracji cukierniczych. Doskonała do koronek i delikatnych lub przestrzennych dekoracji.

Cena 67,00 zł

26,80 zł / 100 g

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: FOODCOLOURS55

Marka: FOOD COLOURS

op. 8 szt. Zestaw naturalnych barwników spożywczych w proszku - NAT-P-01 Food Colours - osiem naturalnych kolorów

favorite_border favorite

Zestaw naturalnych barwników spożywczych w proszku - osiem naturalnych kolorów. Naturalne barwniki spożywcze do barwienia domowych galaretek, dżemów. Idealne do wypieku kolorowych biszkoptów, ciasteczek i babeczek z kremem. Zestaw barwników spożywczych do tęczowego tortu urodzinowego!

Cena 65,00 zł

8,13 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: FOODCOLOURS220

Marka: FOOD COLOURS

op. 280 g ZESTAW 8 BARWNIKÓW SPOŻYWCZYCH W ŻELU WSG-8-SET FOOD COLOURS

favorite_border favorite

Zestaw barwników spożywczych o konsystencji żelowej w 8 kolorach. Do barwienia masy cukrowej i lukru królewskiego oraz innych mas cukierniczych o niskiej zawartości tłuszczu. W zestawie znajdują się barwniki w wygodnych opakowaniach po 35 gramów.

Cena 88,00 zł

31,43 zł / 100 g

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: SARACINO02

Marka: SARACINO

op. 5 kg Biała masa cukrowa do modelowania - Modelling Paste Saracino - mocna i elastyczna

favorite_border favorite

Biała masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.

Cena 234,50 zł

46,90 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SARACINO03

Marka: SARACINO

op. 1 kg Czarna masa cukrowa do modelowania - Modelling Paste Saracino - mocna i elastyczna

favorite_border favorite

Czarna masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.

Cena 52,00 zł

52,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: THERMOHAUSER70

Marka: THERMOHAUSER

Zestaw do modelowania marcepanu - 15 elementów z tworzywa - nr. kat. 03386 Thermohauser

favorite_border favorite

Profesjonalny zestaw akcesoriów cukierniczych do modelowania marcepanu. Narzędzia do modelowania wykonane z tworzywa wzmocnionego włóknem szklanym. Zestaw 15 elementów przeznaczonych do modelowania dekoracji cukierniczych z marcepanu lub masy cukrowej. Całość zapakowana w wygodną walizkę ułatwiającą przechowywanie.

Cena 222,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SARACINO04

Marka: SARACINO

op. 1 kg Czerwona masa cukrowa do modelowania - Modelling Paste Saracino - mocna i elastyczna

favorite_border favorite

Czerwona masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.

Cena 52,50 zł

52,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SARACINO05

Marka: SARACINO

op. 1 kg Cielista masa cukrowa do modelowania - Modelling Paste Saracino - mocna i elastyczna

favorite_border favorite

Cielista masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.

Cena 60,50 zł

60,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SARACINO06

Marka: SARACINO

op. 1 kg Brązowa masa cukrowa do modelowania - Modelling Paste Saracino - mocna i elastyczna

favorite_border favorite

Brązowa masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.

Cena 53,50 zł

53,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: MODECOR969

Marka: MODECOR

op. 1 kg BIAŁA MASA CUKROWA DO MODELOWANIA FIGUREK 25696 MODECOR

favorite_border favorite

Elastyczna masa cukrowa z masłem kakaowym do modelowania płaskiego i przestrzennego - figurek i ozdób. Kolor naturalnej bieli, który można dowolnie barwić przy użyciu barwników spożywczych.

Cena 39,90 zł

39,90 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: SARACINO10

Marka: SARACINO

op. 250 g Biała masa cukrowa do modelowania - Modelling Paste Saracino - mocna i elastyczna

favorite_border favorite

Biała masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.

Cena 21,00 zł

84,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: MODECOR1262

Marka: MODECOR

op. 8 szt. ZESTAW DWUSTRONNYCH MARKERÓW SPOŻYWCZYCH 23121 MODECOR

favorite_border favorite

Zestaw dwustronnych markerów spożywczych w 8 podstawowych kolorach - czerwonym, żółtym, brązowym, czarnym, zielonym, pomarańczowym, niebieskim, różowym.

Cena 110,00 zł

13,75 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU