Pasta cukrowa do tworzenia realistycznych kwiatów:

Profesjonalna pasta cukrowa przeznaczona do modelowania realistycznych kwiatów, tworzenia drobnych i skomplikowanych detali oraz precyzyjnego formowania ozdób, także przy użyciu form. Idealne rozwiązanie dla profesjonalistów dążących do uzyskania perfekcyjnych rezultatów i realistycznych dekoracji. Pozwala na tworzenie kreacji, które przetrwają próbę czasu i trudne warunki klimatyczne. Pasta jest bardzo plastyczna dzięki czemu dobrze sprawdza się podczas wykonywania nawet najdrobniejszych detali. Uplastycznia się pod wpływem ciepła rąk podczas jej wyrabiania. Unikalna formuła pozwala na rozwałkowanie pasty na niezwykle cienkie warstwy. Pasa cukrowa jednocześnie zachowuje solidną strukturę i nie rozrywa się. Idealnie nadaje się do tworzenia delikatnych płatków kwiatów oraz misternych łodyżek i listków.
Masa do modelowania przeznaczona jest do ręcznego formowania dekoracji cukierniczych. Może być stosowania również do odciskania dekoracji z foremek silikonowych. Do modelowania dekoracji z masy cukrowej najlepiej używać jednorazowych rękawiczek. Masa cukrowa jest podatna na formowanie przy użyciu narzędzi i akcesoriów cukierniczych, co pozwala na tworzenie różnorodnych kształtów i wzorów dekoracji. Masę można w łatwy sposób łączyć z barwnikami spożywczymi o konsystencji żelowej oraz barwnikami proszku. Ozdoby z masy cukrowej można również dekorować przy użyciu aerografu lub farbek spożywczych. Dekoracje z masy cukrowej najlepiej umieszczać na wyrobach niedługo przed podaniem.

Główne zalety Pasty Bouquet do modelowania od Saracino:

Wytrzymałość i elastyczność. Pasta Bouquet jest bardzo plastyczna i wykazuje wysoką odporność na pękanie. Wyjątkowe właściwości sprawiają, że idealnie nadaje się do tworzenia realistycznych kwiatów, modelowania drobnych i skomplikowanych detali oraz precyzyjnego formowania ozdób, także przy użyciu form. Optymalne suszenie. Pasta cukrowa zaczyna szybko twardnieć, jednak nie wysycha natychmiast. Ułatwia to proces modelowania kwiatów i kształtowania dekoracji, dając czas na skorygowanie wszelkich niedoskonałości w trakcie pracy. Delikatny aromat. Pasta Bouquet ma bardzo przyjemny, subtelnie waniliowy aromat, który doskonale komponuje się z tortami i deserami. Nie zmienia smaku słodkich kreacji i stanowi delikatny dodatek aromatyczny. Łatwość barwienia. Plastyczna pasta do modelowania bardzo dobrze łączy się z barwnikami spożywczymi o konsystencji żelowej oraz w postaci proszku. Pozwala to na tworzenie wielobarwnych dekoracji. Gotowa do użycia. Pasta cukrowa do modelowania, to produkt gotowy do natychmiastowego użycia bez konieczności dodatkowego przygotowania. Dodatkowo zaawansowana formuła spełnia wymagania profesjonalistów. Dopracowany skład pozwala na wykonywanie nawet najbardziej skomplikowanych dekoracji.

Jak używać pasty cukrowej do modelowania?

Masa do modelowania kwiatów to produkt gotowy do użycia. Przed przystąpieniem do formowania dekoracji masę należy rozrobić w dłoniach w celu uplastycznienia. Masa plastyczna przeznaczona jest do ręcznego formowania lub odciskania dekoracji z szablonów. Do formowania dekoracji można stosować również foremki silikonowe. Do ozdabiania figurek z czekolady plastycznej dobrze sprawdzają się pędzelki cukiernicze. Ozdoby należy pozostawić do całkowitego wyschnięcia przed ułożeniem ich na dekorowanej powierzchni. Podczas modelowania bardzo ważne jest dokładne zabezpieczanie masy przed wysychaniem, dlatego Pasta Bouquet najlepiej nabierać małymi porcjami potrzebnymi do uformowania danego detalu. Pozostałą część masy należy dobrze zabezpieczyć w opakowaniu przed wysychaniem i działaniem innych czynników zewnętrznych.

Jaki skład ma masa do modelowania kwiatów?

Składniki: cukier (78%), syrop glukozowy, oleje i tłuszcze roślinne (wysokooleinowy olej słonecznikowy, shea, palmowy), woda, skrobia kukurydziana, substancja zagęszczająca: karboksymetyloceluloza (E466), aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330); alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości jaj, soi, mleka, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów oraz ich pochodnych.

Charakterystyka produktu i informacje szczegółowe:

Nazwa handlowa |
Pasta Bouquet |
Numer katalogowy |
DEC032K025 |
Seria produktowa |
Flower Paste |
Rodzaj produktu |
masa cukrowa do modelowania kwiatów i drobnych dekoracji |
Kolor |
biały |
Smak |
słodki z lekkim aromatem wanilii |
Materiał |
produkt na bazie cukru |
Masa netto |
250 g |
Opakowanie |
folia przeznaczona do kontaktu z żywnością |
Przeznaczenie |
produkt gotowy do użycia |
Zastosowanie |
do precyzyjnego modelowania dekoracji cukierniczych |
Konsystencja |
plastyczna |
Producent |
Saracino |
Dystrybutor |
Sempre Group |
Kraj produkcji |
Wyprodukowane we Włoszech |


Jak przechowywać masę do modelowania?

Masę do modelowania należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Po otwarciu zabezpieczyć zawartość produktu przed działaniem obcych zapachów, światła słonecznego i wilgoci. Fabryczne opakowanie zabezpiecza produkt przed działaniem niekorzystnych czynników zewnętrznych. Po otwarciu produkt należy zabezpieczyć przed wysychaniem po przez szczelne zamknięcie fabrycznego opakowania lub szczelne zawinięcie produktu w folię spożywczą. Masy do modelowania nie trzeba przechowywać w lodówce. Gotowe dekoracje wykonane z masy plastycznej najlepiej przechowywać w warunkach chłodniczych. Ostrzeżenia: chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Optymalna temperatura przechowywania 15-20°C. Optymalna wilgotność względna otoczenia 40-50%.

Wartość odżywcza masy do modelowania kwiatów:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
1665 kJ / 393 kcal |
Tłuszcz |
5.5 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
2.0 g |
Węglowodany |
86.0 g |
w tym cukry |
79.0 g |
Białko |
0.0 g |
Sól |
0.0 g |


Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129). Produkt bezglutenowy. Produkt nie zawiera tłuszczów uwodornionych.



