• Szkolenie Monin 8 maja

  • IMBIROWA BAZA DO LEMONIADY

kompletna mieszanka do sorbetów i lodów owocowych również w wersji wegańskiej
  • kompletna mieszanka do sorbetów i lodów owocowych również w wersji wegańskiej

1.25 kg FRUTTAFRUTTA MANDARINO 11514 BABBI kompletna mieszanka w proszku do lodów owocowych - mandarynka

BABBI124

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
8 97,38 zł Do 41,00 zł
102,50 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

MISCELE COMPLETE - to seria kompletnych mieszanek do produkcji lodów owocowych - FRUTTAFRUTTA. Gotowe do użycia, doskonale zbilansowane mieszanki w proszku, które wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą. Mieszanki można również stosować z dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców. Stosowanie kompletnych mieszanek pozwala na przyspieszenie i usprawnienie procesu produkcji lodów z jednoczesnym zachowaniem doskonałej jakości. Lody charakteryzują się jednolitą i delikatną konsystencją oraz nie ulegają procesowi krystalizacji podczas przechowywania w witrynie. Lody wytwarzane z gotowych baz można dowolnie urozmaicać, łączyć z pastami smakowymi, variegato i dodatkami dekoracyjnymi. Mieszanki do lodów owocowych można stosować w procesie na zimno, jednak w celu uzyskania najlepszych efektów producent zaleca stosowanie ciepłej wody o temperaturze około 40°C. Kompletne mieszanki pozwalają na produkcję doskonałych sorbetów i lodów owocowych (metodą tradycyjną), a także miękkich lodów owocowych z automatu.

Gotowe mieszanki pakowane są w aluminiowe torby o masie 1.25 kg - opakowanie zbiorcze zawiera 8 opakowań po 1.25 kg i pakowane jest w karton - przy zakupie opakowania zbiorczego w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.

FRUTTAFRUTTA MANDARINO - to doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania sorbetów i lodów mandarynkowych. Produkt zawiera odwodniony sok owocowy, który zachowuje większość wartości odżywczych świeżego produktu. Lody przygotowane na bazie mieszanki mają wyjątkowo kremową konsystencję i odznaczają się wysoką stabilnością po umieszczeniu w witrynie.

Składniki: cukier, suszony syrop glukozowy, dekstroza, olej kokosowy, substancje stabilizujące: sorbitol (E420), guma guar (E412), mączka chleba świętojańskiego (E410), alginian glikolu propylenowego (E405), suszony sok mandarynkowy, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), emulgator: estry sacharozy i kwasów tłuszczowych (E473), białko sojowe, olejek eteryczny mandarynkowy, hydroksypropylofosforan diskrobiowy - skrobia modyfikowana (E1442), barwniki: karoteny (E160a); produkt zawiera soję; może zawierać śladowe ilości jaj, mleka oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta). Do nakładania i dozowania produktu należy używać czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie (zabezpieczyć produkt przed działaniem czynników zewnętrznych).

RECEPTURA BAZOWA - DOZOWANIE
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 2500 g
FRUTTAFRUTTA 1250 g
RECEPTURA Z DODATKIEM OWOCÓW - DOZOWANIE
CIEPŁA LUB ZIMNA WODA 2000 g
ŚWIEŻE LUB MROŻONE OWOCE 500 g
FRUTTAFRUTTA 1250 g

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1740/412 kJ/kcal
Tłuszcz 6.8 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6.0 g
Węglowodany 89.0 g
w tym cukry 83.0 g
w tym poliole 3.5 g
Białko 0.0 g
Błonnik 0.0 g
Sól 0.01 g

DANE ANALITYCZNE
CUKRY 85.4 %
TŁUSZCZ 6.6 %
CAŁKOWITA SUCHA MASA 98.4 %

Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

BABBI (13).png

MIESZANKI FRUTTAFRUTTA PRZEZNACZONE SĄ DO PRODUKCJI SORBETÓW I LODÓW OWOCOWYCH METODĄ TRADYCYJNĄ ORAZ MIĘKKICH LODÓW Z AUTOMATU, MOGĄ BYĆ RÓWNIEŻ STOSOWANE DO SPORZĄDZANIA NAPOJÓW I KOKTAJLI OWOCOWYCH.

Szczegóły produktu
BABBI124
13 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
1.15.14
NAZWA HANDLOWA
FRUTTAFRUTTA MANDARINO
MASA NETTO
1.25 kg
OPAKOWANIE
WOREK (PET | ALU | PE)
OPAKOWANIE ZBIORCZE
10 kg (8 x 1.25 kg) KARTON
RODZAJ
KOMPLETNA MIESZANKA DO SORBETÓW I LODÓW OWOCOWYCH
SMAK
MANDARYNKA
FORMA
PROSZEK
ROZPUSZCZALNOŚĆ
W CIEPŁEJ LUB ZIMNEJ WODZIE
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW TRADYCYJNYCH | WEGAŃSKICH | LODÓW MIĘKKICH
ZASTOSOWANIE
W PROCESIE NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO
ZASTOSOWANIE
SZYBKA PRODUKCJA SORBETÓW I LODÓW OWOCOWYCH
DOZOWANIE
1.25 kg fruttafrutta + 2.5 kg woda
DOZOWANIE
1.25 kg fruttafrutta + 0.5 kg owoce + 2.0 kg woda
APLIKACJE
SORBETY | LODY | LODY MIĘKKIE | NAPOJE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (PRZED OTWARCIEM)
SERIA PRODUKTOWA
MISCELE COMPLETE ALLA FRUTTA - FRUTTAFRUTTA
CERTYFIKATY
GLUTEN FREE
CERTYFIKATY
VEGAN OK
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: BABBI178

Marka: BABBI

1 kg LATTELATTE NEUTRO PER PASTE AROMATICHE 11489 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych - do łączenia z pastami smakowymi

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).

Cena 60,00 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI235

Marka: BABBI

op. 1.25 kg LATTELATTE CIOCCOLATO 11487 BABBI kompletna baza do lodów mlecznych o smaku czekoladowym

Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania lodów o smaku czekoladowym. Mieszanka pozwala również na produkcję intensywnie czekoladowych, miękkich lodów z automatu. Mieszanka do stosowania w granitorze.

Cena 83,75 zł
Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: P%PERNIGOTTI165(1)

Marka: PERNIGOTTI

1.2 kg BASE RICOTTA 12091060 PERNIGOTTI kompletna baza do lodów o smaku sera ricotta

PRODUKT Z TERMINEM 12/05/24 DO SPOŻYCIA Kompletna baza do produkcji lodów o charakterystycznym smaku sera ricotta. Baza doskonale sprawdzi się do tworzenia lodów o smaku inspirowanym tradycyjnym włoskim ciastem - cassata siciliana.

Cena 106,85 zł Cena podstawowa 152,64 zł
Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: COMPRITAL172

Marka: COMPRITAL

1.25 kg PERA CON PEZZI P294 SPEEDY CLASSIC COMPRITAL kompletna mieszanka do lodów z kawałkami owoców - gruszka

Seria kompletnych mieszanek do produkcji sorbetów i lodów owocowych oraz miękkich lodów z automatu. Gotowe do użycia - produkt wystarczy połączyć w odpowiednich proporcjach z wodą (z ewentualnym dodatkiem świeżych lub mrożonych owoców).

Cena 86,38 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE