Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
op. 3 kg Azélia 35% Valrhona - mleczna czekolada z prażonymi orzechami laskowymi - kaletki
Delikatna mleczna czekolada z dodatkiem prażonych orzechów. Idealnie słodka i wyjątkowo kremowa czekolada z orzechami laskowymi. Czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia aromatycznych kremów, deserów i batonów czekoladowych o aksamitnej konsystencji.
Opis produktu
Azélia, mleczna czekolada z prażonymi orzechami laskowymi!
Azélia, to delikatna mleczna czekolada z orzechami laskowymi. Doskonałe połączenie słodyczy z aromatem prażonych orzechów laskowych. Czekolada z dodatkiem orzechów laskowych o średniej płynności i uniwersalnym zastosowaniu. Idealnie sprawdzi się jako baza do aromatycznych polew i glazur czekoladowych. Będzie doskonałą podstawą klasycznych kremów, musów, ganache i deserów. Z czekoladą przygotujesz także kremowe i aromatyczne lody i sorbety czekoladowe z orzechowym akcentem. Czekolada z dodatkiem orzechów laskowych pozwala uzyskać wyjątkowy smak pralin, batonów oraz innych wyrobów formowanych. Czekolada charakteryzuje się wyjątkowo gładką i kremową konsystencją. Nuty prażonych orzechów laskowych umiejętnie skomponowane z delikatną, gładką i idealnie słodką mleczną czekoladą!
Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z mleczną czekoladą Azélia, to: owoce egzotyczne, kawa, ciasteczka, karmel, płatki i chrupki zbożowe.
Czekolada idealnie sprawdzi się do eleganckich pralin, trufli i batonów o kremowej konsystencji i wyjątkowym aromacie.
Mleczna czekolada Azélia od Valrhona, szczegóły produktu:
SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE |
|
Nazwa handlowa | Azélia 35% |
Seria produktowa | Gourmet Chocolates |
Numer katalogowy | 11603 |
Rodzaj | mleczna czekolada z orzechami laskowymi |
Zawartość kakao | 35% |
Opakowanie | torba |
Masa netto | 3.0 kg |
Smak | słodki, delikatny, gładki |
Aromat | wyraźne akcenty prażonych orzechów laskowych |
Barwa | ciepła, brązowa |
Płynność | wysoka (4/5) |
Przeznaczenie | czekolada cukiernicza |
Zastosowanie | polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety |
Forma | łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki |
Producent | Valrhona |
Dystrybutor | Sempre Group |
Wyjątkowy skład mlecznej czekolady Azélia:
Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, orzechy laskowe (13.6%), ziarna kakao, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny ekstrakt waniliowy; Produkt zawiera mleko i orzechy laskowe, może zawierać śladowe ilości pozostałych orzechów, glutenu, jaj oraz soi.
Mleczna czekolada z orzechami laskowymi (35% minimalna zawartość kakao, czyste masło kakaowe).
Jak przechowywać mleczną czekoladę?
Warunki przechowywania: mleczną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 15 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.
Kompozycja i wartość odżywcza czekolady Azélia:
KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW W CZEKOLADZIE | |
składnik główny | zawartość procentowa |
Cukier | 29.5 % |
Tłuszcz kakaowy | 26.2 % |
Pełne mleko w proszku | 14.3 % |
Orzechy laskowe | 13.6 % |
Ziarna kakao | 9.5 % |
Odtłuszczone mleko w proszku | 6.4 % |
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) | 0.4 % |
Naturalny ekstrakt waniliowy | 0.1 % |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2478 kJ/596 kcal |
Tłuszcz | 44.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 22.0 g |
Węglowodany | 40.0 g |
w tym cukry | 39.0 g |
Białko | 9.3 g |
Błonnik | 3.3 g |
Sól | 0.24 g |
Możliwości zastosowania mlecznej czekolady z orzechami:
Główne zastosowania mlecznej czekolady z orzechami laskowymi, to kremy, ganache, musy, desery, lody i sorbety oraz oblewanie, powlekanie i formowanie wyrobów. Delikatna i idealnie słodka mleczna czekolada z wyraźnymi nutami prażonych orzechów laskowych pozwoli na przygotowanie eleganckich pralin i batonów o wyjątkowo kremowej konsystencji. Wyjątkowy smak orzechowej, mlecznej czekolady idealnie komponuje się ze słodkim smakiem owoców egzotycznych, maślanym smakiem ciasteczek, aromatem kawy i karmelu oraz smakiem płatków i chrupek zbożowych.
ZASTOSOWANIE MLECZNEJ CZEKOLADY | |
CUKIERNICTWO | |
oblewanie, średnie oblewanie, formowanie małych i średnich pustych figurek, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku | polewy, karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle |
WYPIEKI I DESERY | |
nadawanie smaku, oblewanie | kremy, ganache, glazury, musy, sosy |
LODY I SORBETY | |
nadawanie smaku | lody rzemieślnicze, sorbety |
Warunki procesu temperowania czekolady:
WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY | |||
RODZAJ CZEKOLADY | TOPNIENIE | KRYSTALIZACJA | PRACA Z CZEKOLADĄ |
CIEMNA CZEKOLADA | T1 50-55°C | T2 28-29°C | T3 31-32°C |
MLECZNA CZEKOLADA | T1 45-50°C | T2 27-28°C | T3 29-30°C |
BIAŁA CZEKOLADA | T1 40-45°C | T2 26-27°C | T3 28-29°C |
Szczegóły produktu