op. 3 kg Mleczna czekolada Azélia 35% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Mleczna czekolada Azélia 35% Valrhona - Cukieteria.pl
  • op. 3 kg Mleczna czekolada Azélia 35% Valrhona - Cukieteria.pl

op. 3 kg Azélia 35% Valrhona - mleczna czekolada z prażonymi orzechami laskowymi - kaletki

VALRHONA29

Delikatna mleczna czekolada z dodatkiem prażonych orzechów. Idealnie słodka i wyjątkowo kremowa czekolada z orzechami laskowymi. Czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim tworzenia aromatycznych kremów, deserów i batonów czekoladowych o aksamitnej konsystencji.

701,48 zł
Brutto

233,83 zł / 1 kg

Ilość
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE

Opis

Azélia, mleczna czekolada z prażonymi orzechami laskowymi!

Azélia, to delikatna mleczna czekolada z orzechami laskowymi. Doskonałe połączenie słodyczy z aromatem prażonych orzechów laskowych. Czekolada z dodatkiem orzechów laskowych o średniej płynności i uniwersalnym zastosowaniu. Idealnie sprawdzi się jako baza do aromatycznych polew i glazur czekoladowych. Będzie doskonałą podstawą klasycznych kremów, musów, ganache i deserów. Z czekoladą przygotujesz także kremowe i aromatyczne lody i sorbety czekoladowe z orzechowym akcentem. Czekolada z dodatkiem orzechów laskowych pozwala uzyskać wyjątkowy smak pralin, batonów oraz innych wyrobów formowanych. Czekolada charakteryzuje się wyjątkowo gładką i kremową konsystencją. Nuty prażonych orzechów laskowych umiejętnie skomponowane z delikatną, gładką i idealnie słodką mleczną czekoladą!

Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z mleczną czekoladą Azélia, to: owoce egzotyczne, kawa, ciasteczka, karmel, płatki i chrupki zbożowe.

Czekolada idealnie sprawdzi się do eleganckich pralin, trufli i batonów o kremowej konsystencji i wyjątkowym aromacie.

Mleczna czekolada Azélia od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Azélia 35%
Seria produktowa Gourmet Chocolates
Numer katalogowy 11603
Rodzaj mleczna czekolada z orzechami laskowymi
Zawartość kakao 35%
Opakowanie torba
Masa netto 3.0 kg
Smak słodki, delikatny, gładki
Aromat wyraźne akcenty prażonych orzechów laskowych
Barwa ciepła, brązowa
Płynność wysoka (4/5)
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład mlecznej czekolady Azélia:

Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, orzechy laskowe (13.6%), ziarna kakao, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny ekstrakt waniliowy; Produkt zawiera mleko i orzechy laskowe, może zawierać śladowe ilości pozostałych orzechów, glutenu, jaj oraz soi.

Mleczna czekolada z orzechami laskowymi (35% minimalna zawartość kakao, czyste masło kakaowe). 

Jak przechowywać mleczną czekoladę?

Warunki przechowywania: mleczną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 15 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza czekolady Azélia:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW W CZEKOLADZIE
składnik główny zawartość procentowa
Cukier 29.5 %
Tłuszcz kakaowy 26.2 %
Pełne mleko w proszku 14.3 %
Orzechy laskowe 13.6 %
Ziarna kakao 9.5 %
Odtłuszczone mleko w proszku 6.4 %
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) 0.4 %
Naturalny ekstrakt waniliowy 0.1 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2478 kJ/596 kcal
Tłuszcz 44.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 22.0 g
Węglowodany 40.0 g
w tym cukry 39.0 g
Białko  9.3 g
Błonnik 3.3 g
Sól 0.24 g

Możliwości zastosowania mlecznej czekolady z orzechami:

Główne zastosowania mlecznej czekolady z orzechami laskowymi, to kremy, ganache, musy, desery, lody i sorbety oraz oblewanie, powlekanie i formowanie wyrobów. Delikatna i idealnie słodka mleczna czekolada z wyraźnymi nutami prażonych orzechów laskowych pozwoli na przygotowanie eleganckich pralin i batonów o wyjątkowo kremowej konsystencji. Wyjątkowy smak orzechowej, mlecznej czekolady idealnie komponuje się ze słodkim smakiem owoców egzotycznych, maślanym smakiem ciasteczek, aromatem kawy i karmelu oraz smakiem płatków i chrupek zbożowych.

ZASTOSOWANIE MLECZNEJ CZEKOLADY
CUKIERNICTWO
oblewanie, średnie oblewanie, formowanie małych i średnich pustych figurek, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku polewy, karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie kremy, ganache, glazury, musy, sosy
LODY I SORBETY
nadawanie smaku lody rzemieślnicze, sorbety

Warunki procesu temperowania czekolady:

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu
VALRHONA29
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: CALLEBAUT44

Marka: CALLEBAUT

5 kg BLOK GIANDUJA MLECZNA GIA-144 CALLEBAUT mleczna czekolada z orzechami laskowymi

Mleczna czekolada zmieszana z prażonymi orzechami laskowymi tworzą delikatny i kremowy przysmak - doskonały do wyrobów cukierniczych oraz do nadawania smaku nadzieniom i deserom. 

Cena 589,00 zł

117,80 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: LUBECA77

Marka: LUBECA

2.5 kg NUGAT Z ORZECHÓW LASKOWYCH W BLOKU 286 LUBECA pasta pralinowa z całymi orzechami laskowymi

Orzechowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych z całymi orzechami laskowymi - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy słodki smak i aromat prażonych orzechów.

Cena 246,00 zł

98,40 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: LUBECA78

Marka: LUBECA

2.5 kg NUGAT WARSTWOWY W BLOKU 287 LUBECA pasta pralinowa z orzechów laskowych z jasnymi i ciemnymi warstwami

Warstwowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych ułożona naprzemiennie z pastą pralinową z orzechów laskowych i kakao - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy smak i aromat prażonych orzechów laskowych i kakao.

Cena 322,00 zł

128,80 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: VALRHONA27

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Gianduja Noisette Lait 35% Valrhona - mleczna czekolada z orzechami laskowymi - Blok czekoladowy

Gianduja Noisette Lait, to wyjątkowo aromatyczne połączenie najwyższej jakości mlecznej czekolady z prażonymi orzechami laskowymi. Produkt wytwarzany jest w postaci bloku czekoladowego, który można w prosty sposób dozować, po przez łamanie, kruszenie czy struganie. Doskonała baza do klasycznych kremów, musów, deserów, ganache, nadzień cukierniczych oraz...

Cena 478,00 zł

159,33 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE

Indeks: BABBI12

Marka: BABBI

3 kg GOLOSA GIANDUIA 12830 BABBI gładki krem o uniwersalnym zastosowaniu - prażone orzechy laskowe i kakao

Gotowy do użycia krem o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.

Cena 231,00 zł

77,00 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: BABBI144

Marka: BABBI

3 kg GOLOSA KROK GIANDUIA 12387 BABBI gładki krem o uniwersalnym zastosowaniu z kawałkami orzechów laskowych i kakao

Gotowy do użycia krem o uniwersalnym zastosowaniu z kawałkami prażonych orzechów laskowych. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.

Cena 299,70 zł

99,90 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: BABBI158

Marka: BABBI

1kg KAKAO SPECIAL 10-12% 20684 Babbi

Odtłuszczone kakao doskonałe do lodów i wyrobów cukierniczych.

Cena 118,00 zł

118,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: VALRHONA10

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Ivoire 35% Valrhona - delikatna biała czekolada z nutami wanilii - kaletki w kolorze kości słoniowej

Delikatna biała czekolada o ciepłym mocno mlecznym smaku i subtelnej słodyczy. Wyczuwalne nuty wanilii i skondensowanego mleka. Biała czekolada o wysokiej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia kremowych polew i glazur czekoladowych.

Cena 630,00 zł

210,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE

Indeks: VALRHONA04

Marka: VALRHONA

op. 3 kg Tanariva 33% Valrhona - mleczna czekolada z karmelowymi nutami ziaren kakao z Madagaskaru - kuwertura w kaletkach

Aksamitna mleczna czekolada z wyraźnymi nutami karmelu. Wytwarzana z najlepszych ziaren kakao z Madagaskaru. Mleczna czekolada o charakterystycznej jasnobrązowej barwie i średniej płynności. Przeznaczona przede wszystkim do tworzenia polew i deserów. Idealnie sprawdzi się jako baza do aromatycznej czekolady na gorąco.

Cena 411,00 zł

137,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT NA ZAMÓWIENIE