foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji w kształcie kokardek
  • foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji w kształcie kokardek
  • foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji w kształcie kokardek

1 szt. KOKARDKI 16 WZORÓW - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji

PODKŁADYCUK52

Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.

14,50 zł
Brutto

14,50 zł / 1 szt.

Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

Seria foremek silikonowych do odciskania i odlewania elementów dekoracyjnych.

Pozwalają na łatwe tworzenie dekoracji z masy cukrowej, marcepanu, czekolady czy izomaltu.

Wykonane z elastycznego silikonu, który zapewnia precyzyjne odwzorowanie kształtu.

Elastyczność materiału pozwala na łatwe wyjmowanie kształtów z formy.

Stosowanie foremek znacząco skraca czas tworzenia dekoracji i zapewnia powtarzalność wzoru.

Uniwersalne zastosowanie, nadaje się do różnych mas cukierniczych.

Zastosowanie:

  • do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu,

  • do odlewania elementów dekoracyjnych z czekolady i izomaltu.

Sposób użycia:

  • przed użyciem foremkę silikonowa należy dokładnie umyć i osuszyć,

  • foremkę można delikatnie oprószyć skrobią kukurydzianą lub cukrem pudrem, co zapobiega to przywieraniu masy cukrowej,

  • masę cukrową należy dobrze uplastycznić rozrabiając w dłoniach,

  • masę można również delikatnie podgrzać w kuchence mikrofalowej,

  • dokładnie wypełnić kształt uplastycznioną masą cukrową, 

  • nadmiar masy cukrowej delikatnie usunąć za pomocą noża lub szpatułki cukierniczej,

  • wypełnioną foremkę umieścić w zamrażalniku na około 5-20 minut, co ułatwi wyjęcie gotowego wzoru,

  • ostrożnie wyjąć kształt z formy po przez naciśnięcie zewnętrznej strony foremki,

  • dekoracje z masy cukrowej można dowolnie barwić przy użyciu barwników spożywczych;

+ podczas tworzenia dekoracji z izomaltu, czystą i suchą foremkę należy wypełnić upłynnionym izomaltem i pozostawić do wystygnięcia, następnie delikatnie wyjąć kształt;

+ podczas tworzenia dekoracji z czekolady, czystą i suchą foremkę należy wypełnić upłynnioną czekoladą i pozostawić do stężenia, najlepiej umieścić foremkę na kilka minut w zamrażalniku, następnie delikatnie wyjąć kształt z foremki.

Fioletowa, kwadratowa foremka pozwala na jednorazowe przygotowanie 16 wzorów kokardek o przybliżonych wymiarach od 1 do 2 cm.

CHARAKTERYSTYKA PRODUTKU
RODZAJ FOREMKA SILIKONOWA
WZÓR KOKARDKI
KSZTAŁT WYPUKŁY
WYMIARY FOREMKI 7.5 X 7.5 CM
WYMIARY WZORU OKOŁO 1-2 CM
MATERIAŁ SILIKON
KOLOR FIOLETOWY
ZASTOSOWANIE DO ODCISKANIA I ODLEWANIA DEKORACJI
PRZEZNACZENIE DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ
TEMATYKA UNIWERSALNA
WARUNKI UŻYCIA DOKŁADNIE UMYĆ PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM

WARUNKI UŻYTKOWANIA FOREMEK SILIKONOWYCH:

  • WYKONANE Z MATERIAŁÓW CAŁKOWICIE BEZPIECZNYCH W KONTAKCIE Z ŻYWNOŚCIĄ,

  • MOŻLIWOSĆ CHŁODZENIA I MROŻENIA,

  • NIE UŻYWAĆ OSTRYCH NARZĘDZI I PRZYBORÓW PODCZAS PRACY Z FORMĄ,

  • TRZYMAĆ Z DALA OD OTWARTEGO OGNIA I INNYCH ŹRÓDEŁ ZAPŁONU,

  • DOKŁADNIE UMYĆ PRZEZ PIERWSZYM UŻYCIEM.

Szczegóły produktu
PODKŁADYCUK52
2 Przedmioty
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także

Indeks: SARACINO01

Marka: SARACINO

op. 1 kg BIAŁA MASA CUKROWA DO MODELOWANIA SARACINO mocna i elastyczna masa do modelowania figurek i koronek

Seria wysokiej jakości, profesjonalnych mas cukrowych przeznaczonych do modelowania płaskiego i przestrzennego. Doskonałe do tworzenia figurek, kwiatów, koronek i drobnych elementów.

Cena 53,50 zł

53,50 zł / 1 kg

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Indeks: CALLEBAUT118

Marka: CALLEBAUT

400 g BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 W2-E0-D94 CALLEBAUT

Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.

Cena 45,20 zł

113,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: CALLEBAUT116

Marka: CALLEBAUT

400 g CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E0-D94 CALLEBAUT

Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 43,60 zł

109,00 zł / 1 kg

Więcej
OBECNIE BRAK NA STANIE

Indeks: CALLEBAUT117

Marka: CALLEBAUT

400 g MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823-E0-D94 CALLEBAUT

Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.

Cena 45,20 zł

113,00 zł / 1 kg

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PODKŁADYCUK50

Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE

1 szt. DIAMENTY 8 WZORÓW - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji - 19 x 27 mm

Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.

Cena 23,00 zł

23,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PODKŁADYCUK53

Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE

1 szt. PÓŁKULE 10 ROZMIARÓW - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji

Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.

Cena 16,00 zł

16,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PODKŁADYCUK51

Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE

1 szt. GWIAZDKI 4 ROZMIARY - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji

Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.

Cena 20,00 zł

20,00 zł / 1 szt.

Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Indeks: ALFATEC55

Marka: DECORA

40x40 cm biały kwadratowy podkład pod tort piętrowy - grubość 1.2 cm - Decora

Gruby podkład pod tort komunijny i tort ślubny. Solidnie wykonany - idealnie sprawdzi się do transportu, przechowywania i ekspozycji cięższych ciast i tortów w stylu angielskim. Będzie również doskonałą podstawą dla tortu piętrowego.

Cena 22,00 zł

22,00 zł / 1 szt.

Więcej
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU