W koszyku nie ma jeszcze produktów
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
-
wstecz
-
wstecz
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- FOLIE GITAROWE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- SYFONY I AKCESORIA
- TERMOMETRY I MIERNIKI
- ROBOTY KUCHENNE
- BLENDERY
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- GOFROWNICE I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
-
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
- KSIĄŻKI CUKIERNICZE
- AGUGIARO & FIGNA
- ALFATEC PRO
- ASTRA SWEETS
- BABBI
- BALDINI
- BAMIX OF SWITZERLAND
- BARBARA LUIJCKX
- BENEO
- BIRKMANN
- BONUS
- BOTANICA
- BRAND 4CAKE
- BRAS MILANO
- CACAO BARRY
- CALLEBAUT
- CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
- CHOCOLATE WORLD
- CHOCOVIC
- COLLINO
- COMPRITAL
- DANTOM
- DAWN FOODS
- DE BUYER
- DEBIC
- DECO RELIEF
- DECORA
- DEKORA
- DEKORPOL
- DIJO FUN&FOOD
- DITARTE
- DLA SMAKU
- DOMOGEL
- DOROSIOWE RANTY
- DREIDOPPEL
- DYLEX
- ELENA LIOFILIZATY
- EMIX
- EUROVANILLE
- EWALD-GELATINE GMBH
- FLORENSUC
- FOOD COLOURS
- FRACTAL COLORS
- FRANTYL
- FS OPAKOWANIA
- GALAGO MEDAC
- GIUBILEO EXPERIENCE
- GIUSTO MANETTI BATTILORO
- GODAN
- GOLDPLAST
- GRODCONO
- HANS BRUNNER
- HEINZELMANN
- HENDI
- HERSTA
- ICB TECNOLOGIE
- ISI INSPIRING FOOD
- KOMAGES
- KRAM
- LAPED
- LC TRADE POLAND
- LEAGEL
- LEDUVEL
- LIV OPAKOWANIA
- LOUIS FRANCOIS
- LOVE NATURE
- LUBECA
- MARTELLATO
- MASTER MARTINI
- MASTERCHEM
- MAZZONI GROUP
- MICROPLANE
- MIRAN
- MIX EXPERT
- MIXIT
- MODECOR
- MONA LISA
- MONIN
- MORI 2A
- MULTIICE
- NESTLE PROFESSIONAL
- NOVACART
- PAPILART
- PAVONI ITALIA
- PEJOT
- PERNIGOTTI
- PIANETTA DI BARBIERI
- PODKŁADY CUKIERNICZE
- POLKRYS
- POLO PLAST
- PROFBOARD
- RAVIFRUIT
- ROBOT COUPE
- ROSE DECOR
- SALPA
- SARACINO
- SASKIA
- SEMPRE
- SICO KITCHENWARE
- SILIKOMART
- SOSA INGREDIENTS
- STALGAST
- STARK
- STÖCKEL
- STYROPAK
- SWEET DECOR
- TALA
- TEAHOUSE EXCLUSIVES
- TESCOMA
- TESTO
- THERMOHAUSER
- TOMGAST
- TRUCILLO
- UNIPACK
- UNOX
- VALRHONA
- VAN HOUTEN
- VITAMIX
- VITO OIL FILTER SYSTEM
- WILTON
- ZEELANDIA
Szukaj
1 szt. KOKARDKI 16 WZORÓW - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Opis produktu
Seria foremek silikonowych do odciskania i odlewania elementów dekoracyjnych.
Pozwalają na łatwe tworzenie dekoracji z masy cukrowej, marcepanu, czekolady czy izomaltu.
Wykonane z elastycznego silikonu, który zapewnia precyzyjne odwzorowanie kształtu.
Elastyczność materiału pozwala na łatwe wyjmowanie kształtów z formy.
Stosowanie foremek znacząco skraca czas tworzenia dekoracji i zapewnia powtarzalność wzoru.
Uniwersalne zastosowanie, nadaje się do różnych mas cukierniczych.
Zastosowanie:
-
do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu,
-
do odlewania elementów dekoracyjnych z czekolady i izomaltu.
Sposób użycia:
-
przed użyciem foremkę silikonowa należy dokładnie umyć i osuszyć,
-
foremkę można delikatnie oprószyć skrobią kukurydzianą lub cukrem pudrem, co zapobiega to przywieraniu masy cukrowej,
-
masę cukrową należy dobrze uplastycznić rozrabiając w dłoniach,
-
masę można również delikatnie podgrzać w kuchence mikrofalowej,
-
dokładnie wypełnić kształt uplastycznioną masą cukrową,
-
nadmiar masy cukrowej delikatnie usunąć za pomocą noża lub szpatułki cukierniczej,
-
wypełnioną foremkę umieścić w zamrażalniku na około 5-20 minut, co ułatwi wyjęcie gotowego wzoru,
-
ostrożnie wyjąć kształt z formy po przez naciśnięcie zewnętrznej strony foremki,
-
dekoracje z masy cukrowej można dowolnie barwić przy użyciu barwników spożywczych;
+ podczas tworzenia dekoracji z izomaltu, czystą i suchą foremkę należy wypełnić upłynnionym izomaltem i pozostawić do wystygnięcia, następnie delikatnie wyjąć kształt;
+ podczas tworzenia dekoracji z czekolady, czystą i suchą foremkę należy wypełnić upłynnioną czekoladą i pozostawić do stężenia, najlepiej umieścić foremkę na kilka minut w zamrażalniku, następnie delikatnie wyjąć kształt z foremki.
Fioletowa, kwadratowa foremka pozwala na jednorazowe przygotowanie 16 wzorów kokardek o przybliżonych wymiarach od 1 do 2 cm.
CHARAKTERYSTYKA PRODUTKU | |
RODZAJ | FOREMKA SILIKONOWA |
WZÓR | KOKARDKI |
KSZTAŁT | WYPUKŁY |
WYMIARY FOREMKI | 7.5 X 7.5 CM |
WYMIARY WZORU | OKOŁO 1-2 CM |
MATERIAŁ | SILIKON |
KOLOR | FIOLETOWY |
ZASTOSOWANIE | DO ODCISKANIA I ODLEWANIA DEKORACJI |
PRZEZNACZENIE | DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ |
TEMATYKA | UNIWERSALNA |
WARUNKI UŻYCIA | DOKŁADNIE UMYĆ PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM |
WARUNKI UŻYTKOWANIA FOREMEK SILIKONOWYCH:
-
WYKONANE Z MATERIAŁÓW CAŁKOWICIE BEZPIECZNYCH W KONTAKCIE Z ŻYWNOŚCIĄ,
-
MOŻLIWOSĆ CHŁODZENIA I MROŻENIA,
-
NIE UŻYWAĆ OSTRYCH NARZĘDZI I PRZYBORÓW PODCZAS PRACY Z FORMĄ,
-
TRZYMAĆ Z DALA OD OTWARTEGO OGNIA I INNYCH ŹRÓDEŁ ZAPŁONU,
-
DOKŁADNIE UMYĆ PRZEZ PIERWSZYM UŻYCIEM.
Szczegóły produktu
op. 1 kg Biała masa cukrowa do modelowania - Modelling Paste Saracino - mocna i elastyczna
Biała masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.
400 g BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 W2-E0-D94 CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
400 g CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E0-D94 CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
400 g MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823-E0-D94 CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
6 szt. PĘDZELKI NATURALNE 5050487 SWEET DECOR zestaw pędzelków do dekoracji z naturalnego włosia
1 szt. DIAMENTY 8 WZORÓW - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji - 19 x 27 mm
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
1 szt. PÓŁKULE 10 ROZMIARÓW - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
1 szt. GWIAZDKI 4 ROZMIARY - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
9 szt. WYKROJNIKI OWALNE STP61B PAVONI zestaw stalowych foremek do wykrawania 27-85 mm
Zestaw stalowych wykrojników do ciasta i dekoracji z mas cukierniczych. Idealne do wykrawania elementów nowoczesnych deserów i monoporcji.
1kg SUGAR PASTE POP WHITE 25472 MODECOR biała masa cukrowa bezglutenowa
Seria uniwersalnych w zastosowaniu mas cukrowych w pięknych kolorach, które pozwolą na tworzenie wyjątkowych dekoracji Twoich tortów oraz innych wypieków.
dł. 21 cm ZAKRZYWIONA PĘSETA 428728 TESCOMA ze stali nierdzewnej do dekorowania potraw i deserów
Niezbędny element wyposażenia w każdej nowoczesnej kuchni i cukierni. Profilowana pęseta ze stali nierdzewnej, doskonała do dekorowania potraw, deserów i wypieków.
op. 1 kg BIAŁA MASA CUKROWA DO MODELOWANIA FIGUREK 25696 MODECOR
Elastyczna masa cukrowa z masłem kakaowym do modelowania płaskiego i przestrzennego - figurek i ozdób. Kolor naturalnej bieli, który można dowolnie barwić przy użyciu barwników spożywczych.