

Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Seria foremek silikonowych do odciskania i odlewania elementów dekoracyjnych.
Pozwalają na łatwe tworzenie dekoracji z masy cukrowej, marcepanu, czekolady czy izomaltu.
Wykonane z elastycznego silikonu, który zapewnia precyzyjne odwzorowanie kształtu.
Elastyczność materiału pozwala na łatwe wyjmowanie kształtów z formy.
Stosowanie foremek znacząco skraca czas tworzenia dekoracji i zapewnia powtarzalność wzoru.
Uniwersalne zastosowanie, nadaje się do różnych mas cukierniczych.
Zastosowanie:
do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu,
do odlewania elementów dekoracyjnych z czekolady i izomaltu.
Sposób użycia:
przed użyciem foremkę silikonowa należy dokładnie umyć i osuszyć,
foremkę można delikatnie oprószyć skrobią kukurydzianą lub cukrem pudrem, co zapobiega to przywieraniu masy cukrowej,
masę cukrową należy dobrze uplastycznić rozrabiając w dłoniach,
masę można również delikatnie podgrzać w kuchence mikrofalowej,
dokładnie wypełnić kształt uplastycznioną masą cukrową,
nadmiar masy cukrowej delikatnie usunąć za pomocą noża lub szpatułki cukierniczej,
wypełnioną foremkę umieścić w zamrażalniku na około 5-20 minut, co ułatwi wyjęcie gotowego wzoru,
ostrożnie wyjąć kształt z formy po przez naciśnięcie zewnętrznej strony foremki,
dekoracje z masy cukrowej można dowolnie barwić przy użyciu barwników spożywczych;
+ podczas tworzenia dekoracji z izomaltu, czystą i suchą foremkę należy wypełnić upłynnionym izomaltem i pozostawić do wystygnięcia, następnie delikatnie wyjąć kształt;
+ podczas tworzenia dekoracji z czekolady, czystą i suchą foremkę należy wypełnić upłynnioną czekoladą i pozostawić do stężenia, najlepiej umieścić foremkę na kilka minut w zamrażalniku, następnie delikatnie wyjąć kształt z foremki.
Fioletowa foremka w kształcie koła pozwala na jednorazowe przygotowanie 10 półkul o średnicy od 3 do 25 mm.
CHARAKTERYSTYKA PRODUTKU | |
RODZAJ | FOREMKA SILIKONOWA |
WZÓR | PÓŁKULA |
KSZTAŁT | WYPUKŁY |
WYMIARY FOREMKI | ŚR. 7 CM |
WYMIARY WZORU | OD OKOŁO 3 MM DO OKOŁO 25 MM |
MATERIAŁ | SILIKON |
KOLOR | FIOLETOWY |
ZASTOSOWANIE | DO ODCISKANIA I ODLEWANIA DEKORACJI |
PRZEZNACZENIE | DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ |
TEMATYKA | UNIWERSALNA |
WARUNKI UŻYCIA | DOKŁADNIE UMYĆ PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM |
WARUNKI UŻYTKOWANIA FOREMEK SILIKONOWYCH:
WYKONANE Z MATERIAŁÓW CAŁKOWICIE BEZPIECZNYCH W KONTAKCIE Z ŻYWNOŚCIĄ,
MOŻLIWOSĆ CHŁODZENIA I MROŻENIA,
NIE UŻYWAĆ OSTRYCH NARZĘDZI I PRZYBORÓW PODCZAS PRACY Z FORMĄ,
TRZYMAĆ Z DALA OD OTWARTEGO OGNIA I INNYCH ŹRÓDEŁ ZAPŁONU,
DOKŁADNIE UMYĆ PRZEZ PIERWSZYM UŻYCIEM.
Indeks: THERMOHAUSER90
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: SARACINO01
Marka: SARACINO
Seria wysokiej jakości, profesjonalnych mas cukrowych przeznaczonych do modelowania płaskiego i przestrzennego. Doskonałe do tworzenia figurek, kwiatów, koronek i drobnych elementów.
Indeks: THERMOHAUSER344
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: CALLEBAUT118
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: CALLEBAUT116
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
Indeks: PODKŁADYCUK50
Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Indeks: PODKŁADYCUK51
Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Indeks: PODKŁADYCUK52
Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Indeks: MODECOR969
Marka: MODECOR
Elastyczna masa cukrowa z masłem kakaowym do modelowania płaskiego i przestrzennego - figurek i ozdób. Kolor naturalnej bieli, który można dowolnie barwić przy użyciu barwników spożywczych.
Indeks: DOROSIOWE07
Marka: DOROSIOWE RANTY
Stalowa skrobka cukiernicza z podziałką przeznaczona do pracy z kremem. Doskonale sprawdzi się podczas dekorowania i tynkowania tortów.
Indeks: FOODCOLOURS80(3)
Marka: FOOD COLOURS
Pyłek w postaci suchego sprayu - efekt migotania i połysku - do dekorowania powierzchni wyrobów cukierniczych.
Indeks: VEXTON05
Marka: SEMPRE
Elastyczna i łatwa do przechowywania stolnica silikonowa - doskonała do domowych pierniczków i pierogów.
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.