- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
1 szt. PÓŁKULE 10 ROZMIARÓW - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Seria foremek silikonowych do odciskania i odlewania elementów dekoracyjnych.
Pozwalają na łatwe tworzenie dekoracji z masy cukrowej, marcepanu, czekolady czy izomaltu.
Wykonane z elastycznego silikonu, który zapewnia precyzyjne odwzorowanie kształtu.
Elastyczność materiału pozwala na łatwe wyjmowanie kształtów z formy.
Stosowanie foremek znacząco skraca czas tworzenia dekoracji i zapewnia powtarzalność wzoru.
Uniwersalne zastosowanie, nadaje się do różnych mas cukierniczych.
Zastosowanie:
-
do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu,
-
do odlewania elementów dekoracyjnych z czekolady i izomaltu.
Sposób użycia:
-
przed użyciem foremkę silikonowa należy dokładnie umyć i osuszyć,
-
foremkę można delikatnie oprószyć skrobią kukurydzianą lub cukrem pudrem, co zapobiega to przywieraniu masy cukrowej,
-
masę cukrową należy dobrze uplastycznić rozrabiając w dłoniach,
-
masę można również delikatnie podgrzać w kuchence mikrofalowej,
-
dokładnie wypełnić kształt uplastycznioną masą cukrową,
-
nadmiar masy cukrowej delikatnie usunąć za pomocą noża lub szpatułki cukierniczej,
-
wypełnioną foremkę umieścić w zamrażalniku na około 5-20 minut, co ułatwi wyjęcie gotowego wzoru,
-
ostrożnie wyjąć kształt z formy po przez naciśnięcie zewnętrznej strony foremki,
-
dekoracje z masy cukrowej można dowolnie barwić przy użyciu barwników spożywczych;
+ podczas tworzenia dekoracji z izomaltu, czystą i suchą foremkę należy wypełnić upłynnionym izomaltem i pozostawić do wystygnięcia, następnie delikatnie wyjąć kształt;
+ podczas tworzenia dekoracji z czekolady, czystą i suchą foremkę należy wypełnić upłynnioną czekoladą i pozostawić do stężenia, najlepiej umieścić foremkę na kilka minut w zamrażalniku, następnie delikatnie wyjąć kształt z foremki.
Fioletowa foremka w kształcie koła pozwala na jednorazowe przygotowanie 10 półkul o średnicy od 3 do 25 mm.
CHARAKTERYSTYKA PRODUTKU | |
RODZAJ | FOREMKA SILIKONOWA |
WZÓR | PÓŁKULA |
KSZTAŁT | WYPUKŁY |
WYMIARY FOREMKI | ŚR. 7 CM |
WYMIARY WZORU | OD OKOŁO 3 MM DO OKOŁO 25 MM |
MATERIAŁ | SILIKON |
KOLOR | FIOLETOWY |
ZASTOSOWANIE | DO ODCISKANIA I ODLEWANIA DEKORACJI |
PRZEZNACZENIE | DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ |
TEMATYKA | UNIWERSALNA |
WARUNKI UŻYCIA | DOKŁADNIE UMYĆ PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM |
WARUNKI UŻYTKOWANIA FOREMEK SILIKONOWYCH:
-
WYKONANE Z MATERIAŁÓW CAŁKOWICIE BEZPIECZNYCH W KONTAKCIE Z ŻYWNOŚCIĄ,
-
MOŻLIWOSĆ CHŁODZENIA I MROŻENIA,
-
NIE UŻYWAĆ OSTRYCH NARZĘDZI I PRZYBORÓW PODCZAS PRACY Z FORMĄ,
-
TRZYMAĆ Z DALA OD OTWARTEGO OGNIA I INNYCH ŹRÓDEŁ ZAPŁONU,
-
DOKŁADNIE UMYĆ PRZEZ PIERWSZYM UŻYCIEM.
Indeks: MODECOR595
Marka: MODECOR
1kg BIAŁA Masa cukrowa do MODELOWANIA kwiatów Gum Paste 25489 Modecor
Masa cukrowa do modelowania.
Indeks: THERMOHAUSER90
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka z ostrzem z tworzywa 120 x 100 mm kolor kości słoniowej 37083 Thermohauser
Indeks: SARACINO01
Marka: SARACINO
op. 1 kg BIAŁA MASA CUKROWA DO MODELOWANIA SARACINO mocna i elastyczna masa do modelowania figurek i koronek
Seria wysokiej jakości, profesjonalnych mas cukrowych przeznaczonych do modelowania płaskiego i przestrzennego. Doskonałe do tworzenia figurek, kwiatów, koronek i drobnych elementów.
Indeks: THERMOHAUSER344
Marka: THERMOHAUSER
Skrobka trapezowa z tworzywa 216 x 128 mm kolor kości słoniowej 37053 Thermohauser
Indeks: CALLEBAUT118
Marka: CALLEBAUT
400 g BIAŁA CZEKOLADA 28% RECIPE N°W2 W2-E0-D94 CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: CALLEBAUT116
Marka: CALLEBAUT
400 g CIEMNA CZEKOLADA 54.5% RECIPE N°811-E0-D94 CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
400 g MLECZNA CZEKOLADA 33.6% RECIPE N°823 823-E0-D94 CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
6 szt. PĘDZELKI NATURALNE 5050487 SWEET DECOR zestaw pędzelków do dekoracji z naturalnego włosia
Indeks: PODKŁADYCUK50
Marka: MODECOR
1 szt. DIAMENTY 8 WZORÓW - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji - 19 x 27 mm
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Indeks: PODKŁADYCUK51
Marka: MODECOR
1 szt. GWIAZDKI 4 ROZMIARY - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Indeks: PODKŁADYCUK52
Marka: MODECOR
1 szt. KOKARDKI 16 WZORÓW - foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Indeks: MODECOR919
Marka: MODECOR
MATTONI SILICONE DESIGN MOULD 30722 MODECOR mata silikonowa do tłoczonych dekoracji z masy cukrowej
Seria płaskich form silikonowych przeznaczonych do tworzenia tłoczonych dekoracji z masy cukrowej >>> proste + szybkie + precyzyjne dekorowanie tortów.
Indeks: TALA50
Marka: BIRKMANN
Zestaw rękaw cukierniczy + 4 końcówki + adapter 410 909 EASY BAKING Birkmann
Produkt na zamówienie czas oczekiwania 3-5 dni roboczych.
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
6 szt. PĘDZELKI NATURALNE 5050487 SWEET DECOR zestaw pędzelków do dekoracji z naturalnego włosia
Indeks: MODECOR527
Marka: MODECOR
ROMBI SILICONE DESIGN MOULD 30706 MODECOR mata silikonowa do tłoczonych dekoracji z masy cukrowej
Seria płaskich form silikonowych przeznaczonych do tworzenia tłoczonych dekoracji z masy cukrowej >>> proste + szybkie + precyzyjne dekorowanie tortów.
Indeks: TALA28
Marka: TALA
Zestaw silikonowy worek cukierniczy + 5 końcówek do dekorowania 10A09928 Tala
Czas oczekiwania na zamówienie to 3-5 dni robocze.
Indeks: MODECOR311
Marka: MODECOR
Rurki - wsporniki do stelaża tortu 50 szt. 30358 Modecor
Rurki - wsporniki do stelaża tortu
Indeks: PODKŁADYCUK22
STEMPLE ALFABET - DUŻE LITERY + CYFRY zestaw stempli z tworzywa do dekoracji cukierniczych
Sposób na idealny napis na torcie? Wypróbuj zestaw stempli - duże litery + cyfry - który pozwala na tworzenie dekoracyjnych napisów na Twoich słodkich wyrobach!
Indeks: THERMOHAUSER216
Marka: THERMOHAUSER
Pojemnik do posypek ze stali nierdzewnej ∅ 70 x h 130 mm 69135 Thermohauser
Indeks: MODECOR370
Marka: MODECOR
A RETE SILICONE DESIGN MOULD 30709 MODECOR mata silikonowa do tłoczonych dekoracji z masy cukrowej
Seria płaskich form silikonowych przeznaczonych do tworzenia tłoczonych dekoracji z masy cukrowej >>> proste + szybkie + precyzyjne dekorowanie tortów.
Indeks: INNE26
3 szt. MINI ŚNIEŻYNKI - zestaw foremek z tłoczkiem do wykrawania dekoracji - śr. 16/18/20 mm
Zestaw foremek z tłoczkiem do wykrawania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej, ciasta i marcepanu >>> płatki śniegu w trzech rozmiarach.
Indeks: MODECOR506
Marka: MODECOR
1 szt. WIELKANOCNY ZAJĄCZEK 3 WZORY 30337 MODECOR foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Indeks: CULPITT12
Marka: CULPITT
20 szt. DRUCIKI FLORYSTYCZNE 1381W ROZMIAR 18 CULPITT druciki do kwiatów cukrowych dł. 36 cm
Przeznaczone do kontaktu z żywnością druciki florystyczne do mocowania kwiatów cukrowych w dekorowanej powierzchni.
Indeks: VEXTON03
4 szt. GRZEBIENIE DO DEKORACJI TORTÓW - zestaw różowych skrobek z ząbkami w rożnych wzorach
Zestaw skrobek z ząbkami do dekoracji domowych tortów.
Indeks: MODECOR451
Marka: MODECOR
Wykrojnik trawnik do masy lub marcepanu 30286 Modecor
Dwuczęściowy wykrojnik ze wzorem
Indeks: MODECOR428
Marka: MODECOR
1 szt. GŁOWA KLAUNA 30331 MODECOR foremka silikonowa do odciskania i odlewania dekoracji
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Indeks: MODECOR918
Marka: MODECOR
IKAT SILICONE DESIGN MOULD 30720 MODECOR mata silikonowa do tłoczonych dekoracji z masy cukrowej
Seria płaskich form silikonowych przeznaczonych do tworzenia tłoczonych dekoracji z masy cukrowej >>> proste + szybkie + precyzyjne dekorowanie tortów.
Indeks: MODECOR414
Marka: MODECOR
2 szt. FRANGIPANE 30883P MODECOR zestaw wykrojników do formowania kwiatów plumerii z masy cukrowej
Seria wykrojników przeznaczonych do formowania kwiatów z masy cukrowej - idealne do tworzenia elementów dekoracyjnych do tortów.