- Nowy

Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Seria foremek silikonowych do odciskania i odlewania elementów dekoracyjnych.
Pozwalają na łatwe tworzenie dekoracji z masy cukrowej, marcepanu, czekolady czy izomaltu.
Wykonane z elastycznego silikonu, który zapewnia precyzyjne odwzorowanie kształtu.
Elastyczność materiału pozwala na łatwe wyjmowanie kształtów z formy.
Stosowanie foremek znacząco skraca czas tworzenia dekoracji i zapewnia powtarzalność wzoru.
Uniwersalne zastosowanie, nadaje się do różnych mas cukierniczych.
Zastosowanie:
do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu,
do odlewania elementów dekoracyjnych z czekolady i izomaltu.
Sposób użycia:
przed użyciem foremkę silikonowa należy dokładnie umyć i osuszyć,
foremkę można delikatnie oprószyć skrobią kukurydzianą lub cukrem pudrem, co zapobiega to przywieraniu masy cukrowej,
masę cukrową należy dobrze uplastycznić rozrabiając w dłoniach,
masę można również delikatnie podgrzać w kuchence mikrofalowej,
dokładnie wypełnić kształt uplastycznioną masą cukrową,
nadmiar masy cukrowej delikatnie usunąć za pomocą noża lub szpatułki cukierniczej,
wypełnioną foremkę umieścić w zamrażalniku na około 5-20 minut, co ułatwi wyjęcie gotowego wzoru,
ostrożnie wyjąć kształt z formy po przez naciśnięcie zewnętrznej strony foremki,
dekoracje z masy cukrowej można dowolnie barwić przy użyciu barwników spożywczych;
+ podczas tworzenia dekoracji z izomaltu, czystą i suchą foremkę należy wypełnić upłynnionym izomaltem i pozostawić do wystygnięcia, następnie delikatnie wyjąć kształt;
+ podczas tworzenia dekoracji z czekolady, czystą i suchą foremkę należy wypełnić upłynnioną czekoladą i pozostawić do stężenia, najlepiej umieścić foremkę na kilka minut w zamrażalniku, następnie delikatnie wyjąć kształt z foremki.
Fioletowa foremka w kształcie koła pozwala na jednorazowe przygotowanie 10 półkul o średnicy od 3 do 25 mm.
CHARAKTERYSTYKA PRODUTKU | |
RODZAJ | FOREMKA SILIKONOWA |
WZÓR | RÓŻE |
KSZTAŁT | WYPUKŁY |
WYMIARY FOREMKI | ŚR. 7 CM |
WYMIARY WZORU | OD OKOŁO 20 MM DO OKOŁO 30 MM |
MATERIAŁ | SILIKON |
KOLOR | FIOLETOWY |
ZASTOSOWANIE | DO ODCISKANIA I ODLEWANIA DEKORACJI |
PRZEZNACZENIE | DO KONTAKTU Z ŻYWNOŚCIĄ |
TEMATYKA | UNIWERSALNA |
WARUNKI UŻYCIA | DOKŁADNIE UMYĆ PRZED PIERWSZYM UŻYCIEM |
WARUNKI UŻYTKOWANIA FOREMEK SILIKONOWYCH:
WYKONANE Z MATERIAŁÓW CAŁKOWICIE BEZPIECZNYCH W KONTAKCIE Z ŻYWNOŚCIĄ,
MOŻLIWOSĆ CHŁODZENIA I MROŻENIA,
NIE UŻYWAĆ OSTRYCH NARZĘDZI I PRZYBORÓW PODCZAS PRACY Z FORMĄ,
TRZYMAĆ Z DALA OD OTWARTEGO OGNIA I INNYCH ŹRÓDEŁ ZAPŁONU,
DOKŁADNIE UMYĆ PRZEZ PIERWSZYM UŻYCIEM.
Indeks: MONIN37
Marka: MONIN
Wyjątkowy aromat, subtelny smak i delikatna różowa barwa. To właśnie romantyczny syrop różany, z którym pysznie wyrazisz piękne uczucia! Elegancki dodatek do klasycznych herbat i białego wina, także tego z bąbelkami! Tego smaku nie może zabraknąć w Twojej Kawiarni! Sprawdź jakie daje możliwości!
Indeks: MODECOR313
Marka: MODECOR
pędzelki
Indeks: FOODCOLOURS81
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: MODECOR570
Marka: MODECOR
Indeks: THERMOHAUSER90
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: SARACINO01
Marka: SARACINO
Biała masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.
Indeks: THERMOHAUSER344
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: CALLEBAUT118
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: CALLEBAUT116
Marka: CALLEBAUT
Uniwersalna ciemna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami kakao oraz owocowymi nutami. Optymalna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: SWEETDECOR232
Marka: SWEET DECOR
Indeks: PODKŁADYCUK14
Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE
Solidnie wykonany, kartonowy podkład z kolorową powłoką. Idealnie sprawdzi się do transportu, przechowywania i ekspozycji cięższych ciast i tortów. Będzie również doskonałą podstawą dla tortu piętrowego.
Indeks: PODKŁADYCUK50
Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Indeks: PODKŁADYCUK51
Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Indeks: PODKŁADYCUK52
Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.
Indeks: WILTON04
Marka: WILTON
Zestaw do domowych ciasteczek w kształcie Syrenki, Rozgwiazdy i Muszli. Trzy wzory do wycinania morskich ciasteczek i dekoracji. Seria kolorowych foremek do wykrawania ciasteczek i ozdób przygotowana specjalnie z myślą o domowych wypiekach i najmłodszych cukiernikach.
Seria łatwych w użyciu foremek silikonowych do odciskania elementów dekoracyjnych z masy cukrowej i marcepanu lub odlewania dekoracji z czekolady i izomaltu.