op. 3 kg Azélia 35% Valrhona - mleczna czekolada z prażonymi orzechami laskowymi - kaletki

Indeks: VALRHONA29
Marka:
701,48 zł (23% VAT)
233,83 zł / 1 kg

570,31 zł netto

Produkt na zamówienie

help_outline Zapytaj o produkt

Opis produktu

Azélia, mleczna czekolada z prażonymi orzechami laskowymi!

Azélia, to delikatna mleczna czekolada z orzechami laskowymi. Doskonałe połączenie słodyczy z aromatem prażonych orzechów laskowych. Czekolada z dodatkiem orzechów laskowych o średniej płynności i uniwersalnym zastosowaniu. Idealnie sprawdzi się jako baza do aromatycznych polew i glazur czekoladowych. Będzie doskonałą podstawą klasycznych kremów, musów, ganache i deserów. Z czekoladą przygotujesz także kremowe i aromatyczne lody i sorbety czekoladowe z orzechowym akcentem. Czekolada z dodatkiem orzechów laskowych pozwala uzyskać wyjątkowy smak pralin, batonów oraz innych wyrobów formowanych. Czekolada charakteryzuje się wyjątkowo gładką i kremową konsystencją. Nuty prażonych orzechów laskowych umiejętnie skomponowane z delikatną, gładką i idealnie słodką mleczną czekoladą!

Wskazówki dotyczące parowania. Smaki, które doskonale komponują się z mleczną czekoladą Azélia, to: owoce egzotyczne, kawa, ciasteczka, karmel, płatki i chrupki zbożowe.

Czekolada idealnie sprawdzi się do eleganckich pralin, trufli i batonów o kremowej konsystencji i wyjątkowym aromacie.

Mleczna czekolada Azélia od Valrhona, szczegóły produktu:

SZCZEGÓŁOWE INFORMACJE O PRODUKCIE
Nazwa handlowa Azélia 35%
Seria produktowa Gourmet Chocolates
Numer katalogowy 11603
Rodzaj mleczna czekolada z orzechami laskowymi
Zawartość kakao 35%
Opakowanie torba
Masa netto 3.0 kg
Smak słodki, delikatny, gładki
Aromat wyraźne akcenty prażonych orzechów laskowych
Barwa ciepła, brązowa
Płynność wysoka (4/5)
Przeznaczenie czekolada cukiernicza
Zastosowanie polewy, kremy, ganache, formowanie, powlekanie, batony, musy, lody i sorbety
Forma łatwe do dozowania i upłynniania pastylki, kaletki
Producent Valrhona
Dystrybutor Sempre Group

Wyjątkowy skład mlecznej czekolady Azélia:

Składniki i alergeny: cukier, tłuszcz kakaowy, pełne mleko w proszku, orzechy laskowe (13.6%), ziarna kakao, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), naturalny ekstrakt waniliowy; Produkt zawiera mleko i orzechy laskowe, może zawierać śladowe ilości pozostałych orzechów, glutenu, jaj oraz soi.

Mleczna czekolada z orzechami laskowymi (35% minimalna zawartość kakao, czyste masło kakaowe). 

Jak przechowywać mleczną czekoladę?

Warunki przechowywania: mleczną czekoladę należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu (termin przydatności czekolady w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 15 miesięcy od daty produkcji). Chronić czekoladę przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Czekoladę nabierać wyłącznie czystymi i suchymi dłońmi (najlepiej w rękawiczkach). Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania ciemnej czekolady to 16-18°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%.

Kompozycja i wartość odżywcza czekolady Azélia:

KOMPOZYCJA SKŁADNIKÓW W CZEKOLADZIE
składnik główny zawartość procentowa
Cukier 29.5 %
Tłuszcz kakaowy 26.2 %
Pełne mleko w proszku 14.3 %
Orzechy laskowe 13.6 %
Ziarna kakao 9.5 %
Odtłuszczone mleko w proszku 6.4 %
Emulgator (lecytyna słonecznikowa) 0.4 %
Naturalny ekstrakt waniliowy 0.1 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2478 kJ/596 kcal
Tłuszcz 44.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 22.0 g
Węglowodany 40.0 g
w tym cukry 39.0 g
Białko  9.3 g
Błonnik 3.3 g
Sól 0.24 g

Możliwości zastosowania mlecznej czekolady z orzechami:

Główne zastosowania mlecznej czekolady z orzechami laskowymi, to kremy, ganache, musy, desery, lody i sorbety oraz oblewanie, powlekanie i formowanie wyrobów. Delikatna i idealnie słodka mleczna czekolada z wyraźnymi nutami prażonych orzechów laskowych pozwoli na przygotowanie eleganckich pralin i batonów o wyjątkowo kremowej konsystencji. Wyjątkowy smak orzechowej, mlecznej czekolady idealnie komponuje się ze słodkim smakiem owoców egzotycznych, maślanym smakiem ciasteczek, aromatem kawy i karmelu oraz smakiem płatków i chrupek zbożowych.

ZASTOSOWANIE MLECZNEJ CZEKOLADY
CUKIERNICTWO
oblewanie, średnie oblewanie, formowanie małych i średnich pustych figurek, formowanie pralin, mieszanie, szprycowanie dekoracji, nadawanie smaku polewy, karmele, pasta czekoladowa, nadzienia kremowe, ganache, trufle
WYPIEKI I DESERY
nadawanie smaku, oblewanie kremy, ganache, glazury, musy, sosy
LODY I SORBETY
nadawanie smaku lody rzemieślnicze, sorbety

Warunki procesu temperowania czekolady:

WARUNKI PROCESU TEMPEROWANIA CZEKOLADY
RODZAJ CZEKOLADY TOPNIENIE KRYSTALIZACJA PRACA Z CZEKOLADĄ
CIEMNA CZEKOLADA T1 50-55°C T2 28-29°C T3 31-32°C
MLECZNA CZEKOLADA T1 45-50°C T2 27-28°C T3 29-30°C
BIAŁA CZEKOLADA T1 40-45°C T2 26-27°C T3 28-29°C

Szczegóły produktu