Chrupiące, pełne smaku aromatu i witamin suszone mrozem owoce malin w całości - zdrowa przekąska i idealny dodatek do posiłków, wypieków i deserów. Doskonale sprawdzą się również jako dodatek smakowy i dekoracyjny przy produkcji pralin i tabliczek czekolady.
Owoce liofilizowane charakteryzują się długim okresem przydatności do spożycia, a co najważniejsze dostarczają prawie tyle samo witamin i składników odżywczych co świeże owoce. Stanowią idealny dodatek do śniadania, deseru, kolacji, wypieków oraz jako dekoracja słodkich wyrobów. Doskonale pasują do jogurtu czy płatków śniadaniowych, świetnie sprawdzą się również w podróży.
Liofilizacja to proces suszenia poprzez wymrożenie wody z produktu, z zachowaniem od 90 do 97% naturalnie występujących w produkcie składników odżywczych; jest to sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych bez zastosowania dodatków spożywczych w tym substancji konserwujących.
Owoce liofilizowane charakteryzują się:
-
wysoką wartością odżywczą
-
intensywnym smakiem, aromatem oraz barwą
-
idealnie chrupiącą konsystencją
-
długim terminem przydatności do spożycia
-
wysoką zdolnością do pochłaniania wody
Owoce liofilizowane idealnie sprawdzą się jako:
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, chronić przed działaniem wilgoci i obcych zapachów; owoce liofilizowane charakteryzują się wysoką higroskopijnością, dlatego należy przechowywać je w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Składniki: maliny liofilizowane; może zawierać śladowe ilości mleka, glutenu, orzechów, orzeszków ziemnych oraz soi.
Wartość odżywcza w 100 g produktu: |
Wartość energetyczna |
900/215 kJ/kcal |
Tłuszcz |
1.9 g |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone |
0.1 g |
Węglowodany |
30.0 g |
w tym cukry |
30.0 g |
Białko |
8.0 g |
Błonnik |
29.0 g |
Sól |
0.0 g |