4 szt. ∅ 10 x h 2 cm FOREMKI DO TARTALETEK 623111 TESCOMA zestaw stalowych foremek z wyjmowanym dnem
Papierowe foremki do pieczenia, pakowania i prezentacji wypieków, wyrobów cukierniczych i gastronomicznych. Wykonane z wysokogatunkowego papieru przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Produkt jednorazowego użytku.
Opis produktu
![]()
Papierowe foremki do pieczenia, pakowania i prezentacji wypieków, wyrobów cukierniczych i gastronomicznych. Wykonane z wysokogatunkowego papieru przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Papier celulozowy wykazuje odporność na działanie tłuszczu i wilgoci zawartej w produktach, co zapewnia trwałość podczas wypieku i estetyczny wygląd podczas ekspozycji gotowych wyrobów. Foremki papierowe przeznaczone są do pieczenia z użyciem formy lub stelaża. Wykazują odporność na działanie temperatur do 220°C. Maksymalny czas pieczenia w papierowych papilotkach to 60 minut. Papilotki nie są przeznaczone do długotrwałego kontaktu z produktami o wysokiej wilgotności. Foremki papierowe to produkt jednorazowego użytku, nie nadają się do ponownego wykorzystania. Papilotki te sprawdzą się idealnie w piekarnikach, w temperaturach do 220°C, na czas do 60 minut. Są przeznaczone do pieczenia babeczek, ciastek, muffinek, pączków, a także do pakowania pralin, czekoladek czy eklerów. Dzięki swojemu prostemu, białemu kolorowi świetnie komponują się z każdym rodzajem wypieku, dodając elegancji i profesjonalizmu. Papierowe papilotki to niezastąpiony element w każdej pracowni cukierniczej.
![]()
![]()
Foremki papierowe przeznaczone są przede wszystkim do serwowania i prezentacji wypieków oraz wyrobów cukierniczych. Doskonale sprawdzają się w cukierniach do serwowania wypieków sprzedawanych na wynos. Foremki przeznaczone są również do pieczenia z użyciem formy jako stelaża. Wykazują odporność na działanie wysokich temperatur podczas pieczenia. Maksymalna temperatura wypieku w papierowych foremkach to 220°C, maksymalny czas wypieku to 60 minut. Papierowe foremki są również odporne na proces mrożenia, dzięki czemu można je stosować w procesie odroczonego wypieku. Foremki nie nadają się do pieczenia bez formy lub stelaża. Dodatkowy stelaż zapewnia stabilność podczas wypieku.
![]()
![]()
| Średnica dolna | 90 mm |
| Wysokość | 25 mm |
![]()
![]()
![]()
| Rodzaj | jednorazowe papierowe foremki do pieczenia |
| Typ | papierowe papilotki |
| Kształt | okrągły |
| Kolor | biały |
| Wzór | jednolite kolory |
| Materiał | papier celulozowy |
| Opakowanie | karton |
| Ilość sztuk w opakowaniu | 1000 sztuk |
| Przeznaczenie | do kontaktu z żywnością |
| Zastosowanie | do wypieku, serwowania, prezentacji |
| Odporność na temperatury | do 220°C |
| Odporność na tłuszcz | tak |
| Możliwość pieczenia | tak |
| Możliwość mrożenia | tak |
| Nazwa handlowa | papilotki białe okrągłe Art. 12 |
| Numer katalogowy | 1BC2001PR1200 |
| Rozmiar | Art. 12 |
![]()
![]()
Papierowe foremki należy składować w czystych i suchych pomieszczeniach w temperaturze między 15°C, a 25°C przy wilgotności poniżej 60%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ekspozycji na skrajne warunki atmosferyczne.
![]()
![]()
Foremki wykonane są z materiału przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Produkt przeznaczony do jednorazowego użytku. Nie nadaje się do ponownego wykorzystania. Trzymać z dala od otwartego ognia oraz innych źródeł zapłonu. Chronić przed długotrwałą ekspozycją na wilgoć, aby zapewnić optymalną trwałość papilotek. Zabrania się wykorzystywać produkt niezgodnie z przeznaczeniem. Produktu nie wolno przechowywać w gorących i mocno nasłonecznionych miejscach, może to prowadzić do jego uszkodzenia lub degradacji.
![]()
Dystrybutor: Sempre Group
Importer i podmiot odpowiedzialny: PapilArt
Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu