Podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Krem pistacjowy o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym dodatkiem pokruszonych pistacji.
op. 1.75 kg Crumble Burro Babbi - bezglutenowa kruszonka dekoracyjna - maślana- nr. kat. 1300112
Seria chrupiących posypek o stabilnej konsystencji wytwarzanych z bezglutenowych kruchych ciasteczek. Przeznaczone do urozmaicania lodów i dekorowania wyrobów cukierniczych.
Opis produktu
Bezglutenowa kruszonka do dekoracji:
Crumble, to seria gotowych do użycia posypek dekoracyjnych. Posypki wytwarzane są z bezglutenowych kruchych ciasteczek. Dostępnych w wersji klasycznej lub z dodatkami smakowymi. Kruche ciasteczka wypiekane są na bazie mąki ryżowej, co zapewnia ich wyjątkową chrupkość. Przeznaczone są do urozmaicania i dekorowania lodów, jako dodatek smakowy i teksturalny. Doskonale sprawdzą się do dekoracji deserów i wyrobów cukierniczych. Posypki charakteryzują się wysoką odpornością na działanie wilgoci zawartej w produkcie. Posypka ma postać niewielkich i nieregularnych cząstek.
Właściwości produktu:
Gotowa do użycia posypka w postaci kruszonych ciasteczek bezglutenowych. Przeznaczona do dekoracji i urozmaicania lodów i wyrobów cukierniczych. Produkt do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Nieznaczne zlepienie produktu może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Granella to posypka dekoracyjna, którą stosuje się na zasadzie quantum satis. Według uznania, do uzyskania zamierzonego efektu technologicznego.
Możliwości zastosowania:
Dekorowanie i urozmaicanie lodów: użyj jako posypki, stwórz chrupiąca warstwę na powierzchni lub w środku lodów. Dekorowanie i urozmaicanie wyrobów cukierniczych: dekoruj kremowe desery, użyj jako kruszonki do tart, tartaletek i wypieków, ozdabiaj desery na talerzu, przygotuj bazę do mrożonych deserów i monoporcji. Dodatek smakowy i teksturalny: wzbogacaj smaki napojów kawowych, gorącej czekolady i shakeów.
Kruszonka maślana - wykaz składników i alergenów:
Składniki: cukier, mąka ryżowa, oleje i tłuszcze roślinne (rafinowany kokosowy, słonecznikowy, wysokooleinowy słonecznikowy, kakaowy), pełne mleko UHT, odtłuszczone mleko w proszku, masło, mąka migdałowa, syrop glukozowy, naturalny ekstrakt z oliwek, wanilina.
Alergeny: produkt może zawierać jaja, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Szczegóły i charakterystyka produktu:
Crumble Burro to gotowa do użycia posypka w formie pokruszonych ciasteczek maślanych. Klasyczna granella o smaku kruchych ciasteczek maślanych. Bezglutenowa posypka o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie.
Nazwa handlowa | Crumble Burro |
Numer katalogowy | 1.30.0112 |
Rodzaj | kruszonka |
Masa netto | 1.75 kg |
Opakowanie | wiaderko z pokrywą |
Opakowanie zbiorcze | karton |
Ilość w opakowaniu zbiorczym | 4 x 1.75 kg |
Smak | kruche ciasteczko maślane |
Aromat | maślany |
Barwa | kremowa |
Wymiary | około 8 mm |
Konsystencja | chrupiąca |
Forma | pokruszone ciasteczka |
Przeznaczenie | produkt gotowy do użycia |
Zastosowanie | posypka dekoracyjna |
Dozowanie | według uznania |
Seria produktowa | crumble |
Producent | Babbi |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | wyprodukowano we Włoszech |
Produkt | bezglutenowy |
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Do nabierania produktu używać jednorazowych rękawiczek ochronnych przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie.
Przybliżona wartość odżywcza kruszonki maślanej:
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 2248 kJ / 539 kcal |
Tłuszcz | 32.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 10.0 g |
Węglowodany | 54.0 g |
w tym cukry | 33.0 g |
Białko | 7.5 g |
Sól | 0.28 g |
Szczegóły produktu