• Babbi Day

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

skoncentrowana pasta o kremowej barwie i dopracowanym smaku - kokos
  • skoncentrowana pasta o kremowej barwie i dopracowanym smaku - kokos

1 kg PASTA KOKOS 199 DREIDOPPEL pasta smakowa do lodów i wyrobów cukierniczych

DREIDOPPEL21

Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.

133,00 zł
Brutto
Ilość
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Opis

PASTY "OWOCOWO-SMAKOWE" OD MARKI DREIDOPPEL - to grupa dodatków cukierniczych (głównie w postaci past) tworzone wyłącznie z naturalnych składników (nie zawierają w swoim składzie konserwantów, sztucznych barwników oraz skrobi modyfikowanych). Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem i nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę. Pasty cukiernicze mają postać koncentratów, co pozwala na ich mniejsze zużycie (dozowanie). Szeroki asortyment past owocowych i smakowych daje nieograniczone możliwości kreowania smaków w deserach (od tradycyjnych po najbardziej wyszukane i niespotykane). Pasty znajdują zastosowanie w każdej pracowni cukierniczej - zapewniając wysoką jakość przygotowywanych wyrobów. Skoncentrowane pasty doskonale sprawdzą się podczas produkcji cukierniczej (tortów, deserów, lodów, pralin, czekolady na gorąco) oraz gastronomicznej.

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Z uwagi na charakter procesu produkcyjnego odcień każdej partii produkcyjnej może się nieznacznie różnić. Produkt zapakowany jest w plastikowy (PE-HD) pojemnik z nakrętką o wymiarach ∅ 105 x h 150 mm oraz papierową etykietą.

Dozowanie pasty kokosowej - ogólne dozowanie - 50/1000 g; kremy - 50/1000 g; ciasta - 70/1000 g; maksymalne dozowanie - 230/1000 g.

Składniki: syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, syrop fruktozowy, proszek kokosowy (14%), skrobia, alkohol etylowy (2.4%), woda, naturalny aromat, maltodekstryna, kazeina; może zawierać jaja oraz orzechy; produkt bezglutenowy; czysta etykieta.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci, obcych zapachów oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji; optymalna temperatura przechowywania w oryginalnie zamkniętym opakowaniu to 15-20°C.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1574/374 kJ/kcal
Białko 1.7 g
Węglowodany 64.5 g
w tym cukry 46.0 g
Tłuszcz 10.5 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 9.5 g
Błonnik 0.0 g
Sól 0.10 g

DANE ANALITYCZNE
KRYTERIUM WARTOŚĆ METODA
PH WARTOŚĆ W 20°C nieokreślone -
SUCHA MASA W 20°C 76.0% +/- 2.5 -
GĘSTOŚĆ W 20°C 1.48 g/cm³ +/- 0.01 -
DANE MIKROBIOLOGICZNE
KRYTERIUM MAX WARTOŚĆ METODA
CAŁKOWITA LICZBA DROBNOUSTROJÓW 10000 cfu/g
DROŻDŻE 100 cfu/g
PLEŚNIE 100 cfu/g
COLIFORMS neg. cfu/g
E. COLI neg. cfu/g
SALMONELLA neg. cfu/25g

Szczegóły produktu
DREIDOPPEL21
5 Przedmioty

Opis

NUMER KATALOGOWY
199
NAZWA HANDLOWA
KONDITOREIPASTE KOKOS
MASA NETTO
1 kg
OPAKOWANIE
POJEMNIK (PE-HD) Z NAKRĘTKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
6 kg (6 x 1 kg)
RODZAJ
SKONCENTROWANA PASTA DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
AROMAT
KOKOSOWY
SMAK
KOKOS
BARWA
KREMOWA
KONSYSTENCJA
LEPKA
PRZEZNACZENIE
DO CELÓW PRODUKCYJNYCH
ZASTOSOWANIE
DODATEK SMAKOWY DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
50 g / 1000 g
DOZOWANIE
MAKSYMALNE 230 g / 1000 g
APLIKACJE
TORTY | LODY | DESERY | PRALINY | GORĄCA CZEKOLADA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM (ORYGINALNYM) OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-20°C
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
18 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
KOMPONENTY OWOCOWO-SMAKOWE
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii:

Indeks: PERNIGOTTI210

Marka: PERNIGOTTI

6 kg MORETTINA NOCCIOLA 12093044 PERNIGOTTI gładki krem z orzechów laskowych do przekładania i dekorowania

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

Cena 552,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Indeks: PERNIGOTTI309

Marka: PERNIGOTTI

op. 3 kg STRACCIATA DI NOCCIOLA TOSTATA SALATA 12092694 PERNIGOTTI prażone pesto z orzechów laskowych z sola morską

Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.

Cena 453,00 zł
Więcej
PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE