Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
PASTA 100% Z ORZECHÓW - produkt otrzymuje się z jednorodnego procesu prażenia orzechów, a następnie mielenia aż do uzyskania gładkiej konsystencji pasty. Czysta pasta orzechowa przeznaczona jest przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach piekarniczych i cukierniczych. Pasty orzechowe charakteryzuje uniwersalność i wszechstronność zastosowania (ganache, kremy, nadzienia, wypieki, desery, lody, praliny itp.). Pasty wykonane z prażonych i mielonych orzechów charakteryzują się wysoką zawartością tłuszczu oraz gładką i gęstą konsystencją. Proces prażenia orzechów uwydatnia ich charakterystyczny i przyjemny smak, dzięki czemu 100% pasty są bardzo aromatyczne. Z uwagi na wysoką zawartość tłuszczu możliwe jest oddzielanie fazy tłuszczowej, dlatego przed każdym użyciem pastę trzeba dokładnie wymieszać.
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania do 15-25°C; należy unikać gwałtownych zmian temperatury; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%; po każdym użyciu należy dokładnie oczyścić i zamknąć opakowanie; produkt przechowywać w fabrycznym opakowaniu; do mieszania, nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; oddzielenie fazy tłuszczowej jest procesem naturalnym, dlatego przed każdym użyciem należy dokładnie wymieszać produkt.
Zastosowanie: do produkcji lodów orzechowych metodą tradycyjną; do produkcji kremów i nadzień orzechowych; do stosowania w wyrobach cukierniczych i piekarniczych; jako nadzienie do wypieków, pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych; krem do smarowania i wiele innych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
2215/554 kJ/kcal
Tłuszcz
50.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
6.0 g
Węglowodany
28.0 g
w tym cukry
8.0 g
Białko
18.0 g
Błonnik
10.0 g
Sól
1.0 mg
Szczegóły produktu
SEMPRE467
16 Przedmioty
Opis
MASA NETTO
3.0 kg
OPAKOWANIE
PLASTIKOWE WIADERKO Z POKRYWĄ
RODZAJ
PASTA 100% Z PISTACJI
AROMAT
PISTACJOWY | NATURALNY | CHARAKTERYSTYCZNY
SMAK
PISTACJA | PRAŻONE NUTY
BARWA
ZIELONA | CHARAKTERYSTYCZNA
FORMA
PASTA
KONSYSTENCJA
GŁADKA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
80-120 g/l mieszanki bazowej (produkcja lodów)
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
50.0 %
ZAWARTOŚĆ ORZECHÓW
100 %
APLIKACJE
LODY | KREMY | NADZIENIA | WYROBY CUKIERNICZE I PIEKARNICZE
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-25°C
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
UNIKAĆ GWAŁTOWNYCH ZMIAN TEMPERATURY
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAX 65 %
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
12 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).
Tłuszcz kakaowy o neutralnym smaku i zapachu - uniwersalny w zastosowaniu. Wytwarzany w postaci wygodnych do porcjowania i upłynniania pastylek. Wykorzystywany w produkcji cukierniczej oraz przez szefów kuchni do smażenia potraw.
Kremowa pasta migdałowa z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych solonych migdałów - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Gładki krem z lekko prażonych orzechów nerkowca. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
Kremowa pasta do lodów i wyrobów cukierniczych - gianduia o smaku orzechów arachidowych - 50% zawartość pasty z orzechów ziemnych. Doskonałe połączenie orzechów arachidowych z kakao i orzechami laskowymi.
Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.
Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Kremowa pasta gianduia (połączenie kakao z prażonymi orzechami laskowymi) z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych orzechów laskowych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Kremowa pasta do lodów o klasycznym smaku łączącym orzechy laskowe i kakao w idealnych proporcjach. Przeznaczona to produkcji lodów metodą tradycyjną. Sprawdzi się również podczas produkcji lodów wegańskich oraz różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Gładki krem z lekko prażonych orzechów pekan. Pasta orzechowa bez dodatków. Krem orzechowy do wypieków i deserów. Masło orzechowe do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów orzechowych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.