
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
∅ 8 cm PODKŁADKA ZŁOTA RO08 PAPILART cienkie krążki pod monoporcje
Indeks: PAPILART57
Marka: PapilArt
Indeks: PAPILART136
Marka: PapilArt
Indeks: LIV04
Marka: SEMPRE
Ozdobne pudełko przeznaczone do kontaktu z żywnością
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
PASTA 100% Z ORZECHÓW - produkt otrzymuje się z jednorodnego procesu prażenia orzechów, a następnie mielenia aż do uzyskania gładkiej konsystencji pasty. Czysta pasta orzechowa przeznaczona jest przede wszystkim do produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach piekarniczych i cukierniczych. Pasty orzechowe charakteryzuje uniwersalność i wszechstronność zastosowania (ganache, kremy, nadzienia, wypieki, desery, lody, praliny itp.). Pasty wykonane z prażonych i mielonych orzechów charakteryzują się wysoką zawartością tłuszczu oraz gładką i gęstą konsystencją. Proces prażenia orzechów uwydatnia ich charakterystyczny i przyjemny smak, dzięki czemu 100% pasty są bardzo aromatyczne. Z uwagi na wysoką zawartość tłuszczu możliwe jest oddzielanie fazy tłuszczowej, dlatego przed każdym użyciem pastę trzeba dokładnie wymieszać.
Pasty z orzechów pozwalają na produkcję doskonałych lodów o naturalnym smaku oraz barwie (nie zawierają dodatku aromatów oraz barwników). Naturalny smak orzechów świetnie łączy się z różnego rodzaju dodatkami oraz pastami do przekładania i dekorowania. Do produkcji lodów orzechowych doskonale sprawdzają się bazy przeznaczone do łączenia z pastami tłustymi.
Składniki: prażone i mielone pistacje.
Alergeny: może zawierać mleko, laktozę, białka mleka, orzechy arachidowe, pozostałe orzechy, sezam oraz ich pochodne.
Dozowanie: 80-120 gramów na 1 litr mieszanki bazowej (produkcja lodów orzechowych)
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; optymalna temperatura składowania do 15-25°C; należy unikać gwałtownych zmian temperatury; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%; po każdym użyciu należy dokładnie oczyścić i zamknąć opakowanie; produkt przechowywać w fabrycznym opakowaniu; do mieszania, nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; oddzielenie fazy tłuszczowej jest procesem naturalnym, dlatego przed każdym użyciem należy dokładnie wymieszać produkt.
Zastosowanie: do produkcji lodów orzechowych metodą tradycyjną; do produkcji kremów i nadzień orzechowych; do stosowania w wyrobach cukierniczych i piekarniczych; jako nadzienie do wypieków, pralin nadziewanych i wyrobów czekoladowych; krem do smarowania i wiele innych.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2215/554 kJ/kcal |
Tłuszcz | 50.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.0 g |
Węglowodany | 28.0 g |
w tym cukry | 8.0 g |
Białko | 18.0 g |
Błonnik | 10.0 g |
Sól | 1.0 mg |
Indeks: PERNIGOTTI14
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI171
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI48
Marka: PERNIGOTTI
pasta do dekoracji
Indeks: BABBI68
Marka: BABBI
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Indeks: BABBI179
Marka: BABBI
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów orzechowych (z zastosowaniem tłustych past).
Indeks: DREIDOPPEL40/1
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: SILIKOMART559
Marka: SILIKOMART
Seria nowoczesnych form silikonowych do tworzenia deserów i monoporcji. Wyjątkowe desery idealnie sprawdzą się na słodkim stole podczas różnego rodzaju uroczystości.
Indeks: BARIMA519
Marka: BARBARA LUIJCKX
Barwnik w sprayu dający efekt jedwabistego zamszu na powierzchni ciast, tortów i monoporcji. Barwnik na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Indeks: SEMPRE473
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Indeks: COMPRITAL355
Marka: COMPRITAL
Indeks: SEMPRE459
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z prażonych i mielonych migdałów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Indeks: BABBI153
Marka: BABBI
Indeks: CALLEBAUT123
Marka: CALLEBAUT
Indeks: PERNIGOTTI250
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI14/2
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: BABBI214
Marka: BABBI
Seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów pistacjowych, które pozwalają na uzyskanie lodów o intensywnym, naturalnym i wyrafinowanym smaku.
Indeks: PERNIGOTTI255
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: P%CALLEBAUT123(1)
Marka: CALLEBAUT
PRODUKT Z TERMINEM 11/10/2023 PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
Indeks: DREIDOPPEL21
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: PERNIGOTTI291
Marka: PERNIGOTTI
Morettina peppita to wyjątkowa seria miękkich kremów z całymi orzechami laskowymi - do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: COMPRITAL352
Marka: COMPRITAL
Indeks: PERNIGOTTI171
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: PERNIGOTTI158
Marka: PERNIGOTTI
Indeks: SOSA471
Marka: Sosa Ingredients
Czysta i gładka pasta z orzechów makadamia o uniwersalnym zastosowaniu. Idealnie sprawdzi się do słodkich oraz wytrawnych kreacji kulinarnych. Wysokiej jakości skoncentrowany produkt zawierający 98% orzechów.
Indeks: PERNIGOTTI303
Marka: PERNIGOTTI
Kremowa pasta migdałowa z dodatkiem chrupiących wafelków i siekanych solonych migdałów - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Indeks: SEMPRE466
Marka: SEMPRE
Czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Czysta pasta z prażonych i mielonych pistacji do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.