PASTY "OWOCOWO-SMAKOWE" OD MARKI DREIDOPPEL - to grupa dodatków cukierniczych (głównie w postaci past) tworzone wyłącznie z naturalnych składników (nie zawierają w swoim składzie konserwantów oraz sztucznych barwników). Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem i nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę. Pasty cukiernicze mają postać koncentratów, co pozwala na ich mniejsze zużycie (dozowanie). Szeroki asortyment past owocowych i smakowych daje nieograniczone możliwości kreowania smaków w deserach (od tradycyjnych po najbardziej wyszukane i niespotykane). Pasty znajdują zastosowanie w każdej pracowni cukierniczej - zapewniając wysoką jakość przygotowywanych wyrobów. Skoncentrowane pasty doskonale sprawdzą się podczas produkcji cukierniczej (tortów, deserów, lodów, pralin, czekolady na gorąco) oraz gastronomicznej.
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Z uwagi na charakter procesu produkcyjnego odcień każdej partii produkcyjnej może się nieznacznie różnić. Produkt zapakowany jest w plastikowy (PE-HD) pojemnik z nakrętką o wymiarach ∅ 105 x h 150 mm oraz papierową etykietą.
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
Składniki: syrop glukozowy, syrop cukru inwertowanego, pulpa z migdałów (10%), koncentrat z marchwi, aromat, substancja zagęszczająca: skrobia modyfikowana (E1422), karmel; może zawierać jaja, mleko oraz orzechy; produkt bezglutenowy.
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci, obcych zapachów oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji; optymalna temperatura przechowywania w oryginalnie zamkniętym opakowaniu to 15-20°C.
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
1441/341 kJ/kcal |
Białko |
2.5 g |
Węglowodany |
69.9 g |
w tym cukry |
47.8 g |
Tłuszcz |
5.9 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.5 g |
Błonnik |
1.2 g |
Sól |
0.03 g |
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
DANE ANALITYCZNE |
KRYTERIUM |
WARTOŚĆ |
METODA |
PH WARTOŚĆ W 20°C |
nieokreślone |
- |
SUCHA MASA W 20°C |
77.8% +/- 2.5 |
- |
GĘSTOŚĆ W 20°C |
1.33 g/cm³ +/- 0.01 |
- |
DANE MIKROBIOLOGICZNE |
KRYTERIUM |
MAX WARTOŚĆ |
METODA |
CAŁKOWITA LICZBA DROBNOUSTROJÓW |
10000 |
cfu/g |
DROŻDŻE |
100 |
cfu/g |
PLEŚNIE |
100 |
cfu/g |
COLIFORMS |
neg. |
cfu/g |
E. COLI |
neg. |
cfu/g |
SALMONELLA |
neg. |
cfu/25g |
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)
![](https://www.cukieteria.pl/img/cms/panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png)