Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.
STRACCIATA DI PISTACCHIO TOSTATO SALATO - to wyjątkowa pasta do lodów w postaci głęboko prażonego pesto z surowych orzechów pistacjowych z dodatkiem soli morskiej (95.75% zawartość pasty pistacjowej). Charakterystyczna zielona barwa wzmocniona barwnikiem pozyskiwanym z roślin - chlorofilem. Intensywny smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Kremowa i gęsta konsystencja z chrupiącymi drobinkami orzechów. Pesto orzechowe doskonale sprawdza się do produkcji lodów pistacjowych oraz do dekoracji i przekładania lodów w kuwetach. Nowoczesna odsłona lodów z orzechami!
PESTO Z ORZECHÓW / PASTA SMAKOWA / PASTA VARIEGATO / GRUBOZIARNISTA STRUKTURA / GĘSTA KONSYSTENCJA
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty (pesto) o smaku orzechów pistacjowych (95.75% zawartość pasty pistacjowej) - przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie, oddzielenie frakcji tłuszczu lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką.
Zastosowanie: dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych (kremów, deserów, nadzień cukierniczych, nadzień pralinowych itp.); do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach.
Składniki: pasta z orzechów pistacjowych (95.75%), sól morska, barwnik: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin (E141); może zawierać migdały i śladowe ilości pozostałych orzechów.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
RECEPTURA - DOZOWANIE
PASTA SMAKOWA
70-100g / 1kg mieszanki bazowej
PASTA VARIEGATO
quantum satis - według uznania
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
2332/563 kJ/kcal
Tłuszcz
46.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
5.2 g
Węglowodany
7.3 g
w tym cukry
5.4 g
Białko
27.0 g
Sól
4.0 g
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU
OPAKOWANIE
WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA
MASA NETTO
3.0 KG
NAZWA HANDLOWA
STRACCIATA DI PISTACCHIO TOSTATO SALATO
NUMER KATALOGOWY
12092693
OPAKOWANIE ZBIORCZE
6.0 KG = 2 X 3.0 KG - KARTON
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
- W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
RODZAJ PRODUKTU
PASTA DO LODÓW W POSTACI PESTO Z PRAŻONYCH ORZECHÓW
SMAK
PISTACJA | ORZECHY PISTACJOWE
BARWA
CHARAKTERYSTYCZNA - ZIELONA
KONSYSTENCJA
GĘSTA, Z DROBNYMI KAWAŁKAMI ORZECHÓW
(GRUBOZIARNISTE PESTO ORZECHOWE)
SERIA PRODUKTOWA
STRACCIATA
CERTYFIKATY
PRODUKT BEZGLUTENOWY, WEGAŃSKI
WYPRODUKOWANO
WE WŁOSZECH
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
PASTA SMAKOWA DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
PASTA VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
Kremowa pasta z pistacji i białej czekolady z chrupiącymi wafelkami i herbatnikami oraz praliną z karmelizowanych orzechów pistacjowych - do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach oraz stosowania w wyrobach cukierniczych.
Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Seria skoncentrowanych past aromatyzująco-koloryzujących do wyrobów cukierniczych i lodów. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz barwę.
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Kremowa pasta do lodów o klasycznym smaku łączącym orzechy laskowe i kakao w idealnych proporcjach. Przeznaczona to produkcji lodów metodą tradycyjną. Sprawdzi się również podczas produkcji lodów wegańskich oraz różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.
Czysta pasta z miąższu kokosa do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak kokosowy.
Pasta do lodów i cukiernictwa o czystym smaku prażonych pistacji (100% certyfikowanych zielonych orzechów pistacji). Doskonały smak i naturalna zielona barwa (produkt bez dodatku aromatów i barwników).
Kompletna linia półproduktów w postaci past smakowych i dekoracyjnych umieszczona w wygodnych - kilogramowych - opakowaniach. Przeznaczona zarówno do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów oraz wyrobów cukierniczych, jak i na użytek domowy.
Czysta pasta z prażonych i mielonych orzechów do produkcji lodów rzemieślniczych i stosowania w cukiernictwie. Bez dodatku aromatów i barwników - naturalny smak orzechów.
Gładki krem z nasion sezamu. Pasta sezamowa bez dodatków. Krem sezamowy do wypieków i deserów. Pasta Tahini do pożywnej owsianki i koktajlu energetycznego. Produkt do użytku profesjonalnego, do produkcji lodów rzemieślniczych. Produkt na użytek domowy, do bezpośredniego użycia.
Pasta o smaku orzechów makadamia z kawałkami karmelizowanych orzechów makadamia, migdałów i orzechów laskowych. Półprodukt przeznaczony produkcji lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych.