Podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Krem pistacjowy o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym dodatkiem pokruszonych pistacji.
op. 3 kg STRACCIATA DI PISTACCHIO TOSTATO SALATO 12092693 PERNIGOTTI prażone pesto z orzechów pistacjowych z sola morską
Wyjątkowy produkt - pasta orzechowa do lodów w postaci pesto. Doskonały smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Gęsta i kremowa konsystencja z drobnymi kawałkami chrupiących orzechów. Nowoczesne wydanie lodów w orzechowych smakach.
Opis produktu
STRACCIATA DI PISTACCHIO TOSTATO SALATO - to wyjątkowa pasta do lodów w postaci głęboko prażonego pesto z surowych orzechów pistacjowych z dodatkiem soli morskiej (95.75% zawartość pasty pistacjowej). Charakterystyczna zielona barwa wzmocniona barwnikiem pozyskiwanym z roślin - chlorofilem. Intensywny smak prażonych orzechów uwydatniony dodatkiem soli morskiej. Kremowa i gęsta konsystencja z chrupiącymi drobinkami orzechów. Pesto orzechowe doskonale sprawdza się do produkcji lodów pistacjowych oraz do dekoracji i przekładania lodów w kuwetach. Nowoczesna odsłona lodów z orzechami!
PESTO Z ORZECHÓW / PASTA SMAKOWA / PASTA VARIEGATO / GRUBOZIARNISTA STRUKTURA / GĘSTA KONSYSTENCJA
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty (pesto) o smaku orzechów pistacjowych (95.75% zawartość pasty pistacjowej) - przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów i wyrobów cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Stwardnienie, oddzielenie frakcji tłuszczu lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Pasty smakowe należy dokładnie wymieszać przed użyciem - suchą i czystą - łopatką lub długą łyżką.
Zastosowanie: dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych (kremów, deserów, nadzień cukierniczych, nadzień pralinowych itp.); do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach.
Składniki: pasta z orzechów pistacjowych (95.75%), sól morska, barwnik: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin (E141); może zawierać migdały i śladowe ilości pozostałych orzechów.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła.
RECEPTURA - DOZOWANIE | |
PASTA SMAKOWA | 70-100g / 1kg mieszanki bazowej |
PASTA VARIEGATO | quantum satis - według uznania |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 2332/563 kJ/kcal |
Tłuszcz | 46.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.2 g |
Węglowodany | 7.3 g |
w tym cukry | 5.4 g |
Białko | 27.0 g |
Sól | 4.0 g |
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
OPAKOWANIE | WIADERKO Z TWORZYWA Z POKRYWKĄ + FOLIA ZABEZPIECZAJĄCA |
MASA NETTO | 3.0 KG |
NAZWA HANDLOWA | STRACCIATA DI PISTACCHIO TOSTATO SALATO |
NUMER KATALOGOWY | 12092693 |
OPAKOWANIE ZBIORCZE | 6.0 KG = 2 X 3.0 KG - KARTON |
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA |
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI - W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU |
RODZAJ PRODUKTU | PASTA DO LODÓW W POSTACI PESTO Z PRAŻONYCH ORZECHÓW |
SMAK | PISTACJA | ORZECHY PISTACJOWE |
BARWA | CHARAKTERYSTYCZNA - ZIELONA |
KONSYSTENCJA |
GĘSTA, Z DROBNYMI KAWAŁKAMI ORZECHÓW (GRUBOZIARNISTE PESTO ORZECHOWE) |
SERIA PRODUKTOWA | STRACCIATA |
CERTYFIKATY | PRODUKT BEZGLUTENOWY, WEGAŃSKI |
WYPRODUKOWANO | WE WŁOSZECH |
PRZEZNACZENIE | DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO |
ZASTOSOWANIE |
PASTA SMAKOWA DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH PASTA VARIEGATO DO PRZEKŁADANIA |
Dodatkowe informacje - produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami - dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności.
Szczegóły produktu