Podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Krem pistacjowy o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym dodatkiem pokruszonych pistacji.
op. 2.5 kg PISTACCHIO PURE 100% 12092005 PERNIGOTTI pasta z pistacji śródziemnomorskich z barwnikiem i szczyptą soli
Pasta z pistacji pochodzących wyłącznie z basenu Morza Śródziemnego, z barwnikiem pochodzenia roślinnego i szczyptą soli.
Opis produktu
"znajomość surowców i umiejętność ich przekształcania wraz z najnowszą technologią produkcji dały początek pastom produkowanym wyłącznie z wyselekcjonowanych pistacji"
PASTA PISTACCHIO CON PISTACCHIO PURO 100% - to pasta pistacjowa wytwarzana wyłącznie z pistacji pochodzących z basenu Morza Śródziemnego. Naturalna zielona barwa uwydatniona została po przez dodatek barwnika pochodzenia naturalnego (kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin). Doskonały smak orzechów pistacjowych podbito po przez niewielki dodatek soli. Barwa pasty może się nieznacznie różnić w zależności od sezonu zbiorów surowców do produkcji (pistacji z basenu Morza Śródziemnego.
GUSTI CREME - PISTACCHIO - to seria kremowych past orzechowych o gęstej i tłustej konsystencji przeznaczonych do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do stosowania w cukiernictwie (kremy, nadzienia, wypieki, desery itp.). Konsystencja pasty wraz z odpowiednio dobranym procesem produkcji lodów pozwala uzyskać kremowe i puszyste lody o naturalnym smaku, które są wyjątkowo przyjemne dla podniebienia.
![]()
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek smakowy do lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Charakterystyczne oddzielenie frakcji tłuszczu jest procesem naturalnym i nie wpływa na jakość produktu. Pastę przed użyciem należy dokładnie wymieszać - do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). Dodatkowo stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu.
Zastosowanie: jako dodatek smakowy i nadający teksturę - do lodów i wyrobów cukierniczych.
![]()
![]()
Składniki: pasta z orzechów pistacjowych (z basenu Morza Śródziemnego) (99.15%), sól, barwnik (pochodzenia roślinnego): kompleksy miedziowe chlorofili i chloroflilin (E141); może zawierać śladowe ilości migdałów; produkt wegański; produkt bezglutenowy.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
![]()
![]()
| RECEPTURA - DOZOWANIE | |
| MIESZANKA BAZOWA | 1000 gramów |
| PASTA PISTACJOWA | 70-100 gramów |
![]()
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2470/596 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 48.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.7 g |
| Węglowodany | 7.6 g |
| w tym cukry | 5.7 g |
| Białko | 29.0 g |
| Sól | 0.53 g |
![]()
![]()
![]()

![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 12092005
- NAZWA HANDLOWA
- PASTA PISTACCHIO CON PISTACCHIO PURO 100%
- MASA NETTO
- 2.5 kg
- OPAKOWANIE
- WIADERKO Z POKRYWĄ
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- KARTON - 2 x 2.5 kg - 5.0 kg
- RODZAJ
- PASTA PISTACJOWA
- SMAK
- PISTACJOWY
- FORMA
- PASTA
- PRZEZNACZENIE
- DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
- ZASTOSOWANIE
- DO WYROBÓW CUKIERNICZYCH
- ZASTOSOWANIE
- DO LODÓW
- DOZOWANIE
- 70-100 g/l mieszanki bazowej
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
- SERIA PRODUKTOWA
- GUSTI CREME PISTACCHIO