Podwójnie pistacjowa pasta do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Kremowa pasta pistacjowa z kawałkami pokruszonych orzechów pistacjowych. Krem pistacjowy o atrakcyjnej zielonej barwie z chrupiącym dodatkiem pokruszonych pistacji.
op. 2.5 kg Pistacchio Maestro Pernigotti - pasta pistacjowa z dodatkiem barwnika i soli - nr. kat. 12112007
Pasta z prażonych orzechów pistacjowych z subtelnym dodatkiem soli. Produkt o atrakcyjnej zielonej barwie uzyskanej poprzez dodatek barwnika spożywczego.
Opis produktu
Pistacjowa pasta cukiernicza:
Paste Pistacchio od włoskiego producenta Pernigotti, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów pistacjowych. Pozwalają na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o naturalnym i wyrafinowanym smaku. Pasty pistacjowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości, które cechuje wysoka zawartość tłuszczu. Mają one postać kremu o gęstej i smarownej konsystencji. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty pistacjowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Ważne informacje i charakterystyka produktu:
Produkt w postaci pasty wytwarzany z mielonych i/lub prażonych orzechów. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.
Pasta Pistacchio Maestro:
Pasta z prażonych orzechów pistacjowych z subtelnym dodatkiem soli. Produkt o atrakcyjnej zielonej barwie uzyskanej poprzez dodatek barwnika spożywczego.
Skład pasty pistacjowej:
Składniki: pasta pistacjowa (98.6%), sól, barwnik: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin (E141).
Alergeny: produkt może zawierać migdały.
Warunki przechowywania produktu:
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
Podstawowa receptura i dozowanie pasty pistacjowej:
| Pasta orzechowa | 70-100 g |
| Mieszanka bazowa | 1000 g |
Pasta pistacjowa - szczegóły produktu:
| Rodzaj | pasta pistacjowa |
| Nazwa handlowa | Pasta Pistacchio Maestro |
| Numer katalogowy | 12112007 |
| Smak | pistacjowy |
| Barwa | zielona |
| Forma | pasta |
| Konsystencja | kremowa |
| Masa netto | 2.5 kg |
| Opakowanie jednostkowe | wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
| Opakowanie zbiorcze | karton |
| Ilość w opakowaniu zbiorczym | 2 x 2.5 kg - 5.0 kg |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | do lodów i wyrobów cukierniczych |
| Producent | Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | wyprodukowano we Włoszech |
Przybliżona wartość odżywcza pasty pistacjowej:
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 2470 kJ / 596 kcal |
| Tłuszcz | 48.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 5.7 g |
| Węglowodany | 7.6 g |
| w tym cukry | 5.7 g |
| Białko | 29.0 g |
| Sól | 1.0 g |
Oznaczenia produktu i certyfikaty:
Gluten Free (produkt bezglutenowy)
Vegan (produkt wegański)
Szczegóły produktu