op. 2.5 kg Pistacchio Maestro Pernigotti - pasta pistacjowa z dodatkiem barwnika i soli - nr. kat. 12112007

Indeks: PERNIGOTTI255
Marka:

Pasta z prażonych orzechów pistacjowych z subtelnym dodatkiem soli. Produkt o atrakcyjnej zielonej barwie uzyskanej poprzez dodatek barwnika spożywczego.

1 072,50 zł (5% VAT)
429,00 zł / 1 kg

1 021,43 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Pistacjowa pasta cukiernicza:

Paste Pistacchio od włoskiego producenta Pernigotti, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów pistacjowych. Pozwalają na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o naturalnym i wyrafinowanym smaku. Pasty pistacjowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości, które cechuje wysoka zawartość tłuszczu. Mają one postać kremu o gęstej i smarownej konsystencji. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty pistacjowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.

Ważne informacje i charakterystyka produktu:

Produkt w postaci pasty wytwarzany z mielonych i/lub prażonych orzechów. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.

Pasta Pistacchio Maestro:

Pasta z prażonych orzechów pistacjowych z subtelnym dodatkiem soli. Produkt o atrakcyjnej zielonej barwie uzyskanej poprzez dodatek barwnika spożywczego.

Skład pasty pistacjowej:

Składniki: pasta pistacjowa (98.6%), sól, barwnik: kompleksy miedziowe chlorofili i chlorofilin (E141).

Alergeny: produkt może zawierać migdały.

Warunki przechowywania produktu:

Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.

Podstawowa receptura i dozowanie pasty pistacjowej:

Pasta orzechowa 70-100 g
Mieszanka bazowa 1000 g

Pasta pistacjowa - szczegóły produktu:

Rodzaj pasta pistacjowa
Nazwa handlowa Pasta Pistacchio Maestro
Numer katalogowy 12112007
Smak pistacjowy
Barwa zielona
Forma pasta
Konsystencja kremowa
Masa netto 2.5 kg
Opakowanie jednostkowe wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca
Opakowanie zbiorcze karton
Ilość w opakowaniu zbiorczym 2 x 2.5 kg - 5.0 kg
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do lodów i wyrobów cukierniczych
Producent Pernigotti Maestri Gelatieri Italiani
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech

Przybliżona wartość odżywcza pasty pistacjowej:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2470 kJ / 596 kcal
Tłuszcz 48.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 5.7 g
Węglowodany 7.6 g
w tym cukry 5.7 g
Białko 29.0 g
Sól 1.0 g

Oznaczenia produktu i certyfikaty:

Gluten Free (produkt bezglutenowy)

Vegan (produkt wegański)

Szczegóły produktu