Naturalny krem kajmakowy na bazie pełnego mleka oraz cukru, bez dodatku barwników i konserwantów. Uniwersalne zastosowanie w produkcji lodów i cukiernictwie.
DULCHE DE LECHE - to aromatyczny krem kajmakowy produkowany z pełnotłustego mleka i cukru, bez dodatku barwników i konserwantów. Naturalny karmelowo-mleczny smak, intensywny słodki aromat i gładka, jednorodna konsystencja. Krem kajmakowy przeznaczony jest przede wszystkim do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do przekładania lodów w kuwetach. Doskonale sprawdzi się do produkcji lodów o smaku karmelowym, krówkowym, kajmakowym czy toffi. Krem cechuje uniwersalne zastosowanie w cukiernictwie - do kremów, nadzień, wyrobów cukierniczych i piekarskich, pralin i czekoladek oraz wielu innych. Dozowanie produktu uzależnione jest od zastosowania, zalecane dozowanie na zasadzie quantum satis (według uznania - do uzyskania zamierzonego efektu technologicznego). Z uwagi na naturalny skład produktu (bez dodatku konserwantów) produkt w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w temperaturze poniżej 10°C. Po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 30 dni od otwarcia.
Składniki: pełnotłuste świeże mleko (61%), cukier, odtłuszczone mleko w proszku (8.4%), substancja zagęszczająca: agar (E406), naturalny aromat waniliowy; produkt zawiera mleko łącznie z laktozą.
Dozowanie: na zasadzie quantum satis - według uznania (zależnie od zastosowania)
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; zalecana temperatura przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu - poniżej 10°C; należy unikać gwałtownych zmian temperatury; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%; po każdym użyciu należy dokładnie oczyścić i zamknąć opakowanie; produkt przechowywać w fabrycznym opakowaniu; do mieszania, nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po otwarciu produkt przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 30 dni od otwarcia.
Doskonale zbilansowany półprodukt w proszku przeznaczony do sporządzania mieszanki bazowej do lodów mlecznych. Gotowa mieszanka bazowa przeznaczona jest do produkcji lodów smakowych (z zastosowaniem klasycznych past).
Papierowe papilotki z rantem i dekoracyjną powłoką w kolorze złotym. Pozwalają na przygotowywanie różnego rodzaju słodkich i wytrawnych wypieków i ich efektowną prezentację.
Gotowy do użycia neutralny żel dekoracyjny. Lustrzana glazura cukiernicza do stosowania na zimno, przeznaczona do nakładania na płaskie powierzchnie. Neutralny Decorgel do glazurowania świeżych owoców, ciast, tortów, musów i kremów.
DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU
Naturalny krem kajmakowy na bazie pełnego mleka oraz cukru, bez dodatku barwników i konserwantów. Uniwersalne zastosowanie w produkcji lodów i cukiernictwie.