7 kg DULCHE DE LECHE SEMPRE naturalny krem kajmakowy do lodów i wyrobów cukierniczych

Indeks: SEMPRE455
Marka:

Naturalny krem kajmakowy na bazie pełnego mleka oraz cukru, bez dodatku barwników i konserwantów. Uniwersalne zastosowanie w produkcji lodów i cukiernictwie.

Rabaty ilościowe

Ilość Cena Oszczędzasz
2 325,85 zł Do 34,30 zł
343,00 zł (5% VAT)
49,00 zł / 1 kg

326,67 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 16 szt.

Opis produktu

DULCHE DE LECHE - to aromatyczny krem kajmakowy produkowany z pełnotłustego mleka i cukru, bez dodatku barwników i konserwantów. Naturalny karmelowo-mleczny smak, intensywny słodki aromat i gładka, jednorodna konsystencja. Krem kajmakowy przeznaczony jest przede wszystkim do produkcji lodów metodą tradycyjną oraz do przekładania lodów w kuwetach. Doskonale sprawdzi się do produkcji lodów o smaku karmelowym, krówkowym, kajmakowym czy toffi. Krem cechuje uniwersalne zastosowanie w cukiernictwie - do kremów, nadzień, wyrobów cukierniczych i piekarskich, pralin i czekoladek oraz wielu innych. Dozowanie produktu uzależnione jest od zastosowania, zalecane dozowanie na zasadzie quantum satis (według uznania - do uzyskania zamierzonego efektu technologicznego). Z uwagi na naturalny skład produktu (bez dodatku konserwantów) produkt w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w temperaturze poniżej 10°C. Po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 30 dni od otwarcia.

panel oddzielający w opisie.png

Składniki: pełnotłuste świeże mleko (61%), cukier, odtłuszczone mleko w proszku (8.4%), substancja zagęszczająca: agar (E406), naturalny aromat waniliowy; produkt zawiera mleko łącznie z laktozą.

Dozowanie: na zasadzie quantum satis - według uznania (zależnie od zastosowania)

panel oddzielający w opisie.png

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów; zalecana temperatura przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu - poniżej 10°C; należy unikać gwałtownych zmian temperatury; maksymalna wilgotność względna otoczenia to 65%; po każdym użyciu należy dokładnie oczyścić i zamknąć opakowanie; produkt przechowywać w fabrycznym opakowaniu; do mieszania, nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po otwarciu produkt przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w ciągu 30 dni od otwarcia.

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1235/292 kJ/kcal
Tłuszcz 3.6 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2.0 g
Węglowodany 57.0 g
w tym cukry 51.0 g
Białko 7.7 g
Sól 0.34 g

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły produktu

NAZWA HANDLOWA
DULCHE DE LECHE
MASA NETTO
7.0 kg
OPAKOWANIE
PLASTIKOWE WIADERKO Z POKRYWĄ
RODZAJ
KREM KAJMAKOWY
SMAK
KAJMAK | KARMELOWY | MLECZNY | SŁODKI | CHARAKTERYSTYCZNY
BARWA
BRĄZOWA | KARMELOWA | CHARAKTERYSTYCZNA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW I WYROBÓW CUKIERNICZYCH
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
8 MIESIĘCY OD DATY PRODUKCJI (W FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)