Morettina Santo Domingo, to kremowa pasta o smaku ciemnej czekolady o wyjątkowo smarownej konsystencji - pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych (do przekładania, smarowania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów pastę dozuje się według własnego uznania. Produkt zawiera ziarno kakaowe pochodzące z Santo Domingo.
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
Składniki: cukier, olej roślinny (słonecznikowy), odtłuszczone kakao w proszku z Republiki Dominikany (14%), syrop glukozowy, maltodekstryna, masa kakaowa z Republiki Dominikany (1%), emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322), aromaty; może zawierać soję, mleko, jaja, migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, pistacje, orzechy arachidowe, ziarna sezamu.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
RECEPTURA - DOZOWANIE |
PASTA MORETTINA SANTO DOMINGO |
według uznania |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
2469/593 kJ/kcal |
Tłuszcz |
39.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
5.7 g |
Węglowodany |
55.0 g |
w tym cukry |
43.0 g |
Białko |
3.1 g |
Sól |
0.02 g |
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.