op. 3.5 kg Variegato Cioccopera - 12093642 Pernigotti - wegański krem czekoladowy z kandyzowanymi gruszkami
Wegański krem czekoladowy z kawałkami kandyzowanych gruszek. Wyrafinowany smak łączący chrupiącą i soczystą konsystencję owoców z intensywnym smakiem kakao. Pasta variegato do urozmaicania lodów i wyrobów cukierniczych.
Opis produktu
Wegański krem czekoladowy z kandyzowanymi gruszkami:
![]()
Variegato Cioccopera, to wyjątkowe połączenie intensywnego smaku kakao i subtelnego smaku kandyzowanych gruszek. Doskonale zbilansowane połączenie smaku kakao i owoców. Dodatek kandyzowanych owoców wzbogaca konsystencję i aromat pasty cukierniczej. Gotowa do użycia pasta cukiernicza wytwarzana bez dodatku składników pochodzenia zwierzęcego. Pozwala na tworzenie lodów wegańskich. Przeznaczona do urozmaicania lodów i stosowania w cukiernictwie.
Jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy cukiernicze, które stosuje się na zasadzie quantum satis.
![]()
Skład pasty cukierniczej:
![]()
Składniki: kandyzowane gruszki (40%) (gruszki, syrop glukozowy, cukier, przeciwutleniacz: kwas askorbinowy (E300)), syrop glukozowy, woda, cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (5%), dekstroza, tłuszcz kokosowy, emulgator: lecytyna sojowa (E322), regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E33), aromaty, substancje zagęszczające: agar (E406), pektyna (E440), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202).
Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości mleka, jaj, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.
![]()
Zastosowanie i dozowanie pasty Variegato:
![]()
Pasty variegato to półprodukty przeznaczone do produkcji lodów oraz stosowania w cukiernictwie. Są to gotowe do użycia pasty cukiernicze o uniwersalnym i wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Charakteryzują się intensywnym smakiem, a ich konsystencja pozwala na wzbogacanie lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty variegato można używać do produkcji lodów rzemieślniczych, przestrzegając zasad dozowania. Przeznaczone są jednak przede wszystkim do przekładania i dekorowania lodów oraz w celu urozmaicenia i wzbogacenia klasycznych smaków. Pasty variegato pozwalają na atrakcyjną prezentację lodów w witrynie. Stosowanie past variegato pozwala na zwiększenie asortymentu i zróżnicowania smaków. Dodatkowo zapewnia powtarzalność produktów oraz utrzymanie ich stałej, wysokiej jakości.
Pasty variegato stosowane są przede wszystkim: do przekładania i dekorowania lodów w kuwetach, do przekładania i smarowania tortów, jako dodatek smakowy i nadający teksturę do lodów i wyrobów cukierniczych, jako dodatek do kremów i deserów, jako nadzienie cukiernicze, do nadziewania pralin i wyrobów z czekolady. Pasty variegato stosuje się w celu urozmaicenia i wzbogacenia smaku oraz konsystencji lodów, kremów, nadzień, wyrobów piekarniczych, cukierniczych i czekoladowych.
![]()
| ZALECANE DOZOWANIE PAST VARIEGATO | |
| Pasta variegato do lodów | quantum satis, według uznania |
| Pasta cukiernicza | quantum satis, według uznania |
![]()
![]()
Wartość odżywcza pasty cukierniczej:
![]()
| PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1151 kJ / 272 kcal |
| Tłuszcz | 4.7 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 4.0 g |
| Węglowodany | 55.0 g |
| w tym cukry | 38.0 g |
| Białko | 1.3 g |
| Sól | 0.02 g |
![]()
![]()
Pasta Variegato, szczegóły i charakterystyka produktu:
![]()
| Nazwa handlowa | Variegato Cioccopera |
| Numer katalogowy | 12093642 |
| Rodzaj | pasta variegato do przekładania i dekorowania |
| Smak | krem kakaowy z kandyzowanymi gruszkami |
| Barwa | brązowa |
| Konsystencja | kremowa z kawałkami kandyzowanych gruszek |
| Opakowanie | plastikowe wiaderko z pokrywą, z folią zabezpieczającą |
| Masa netto | 3.5 kg |
| Opakowanie zbiorcze | 7.0 kg = 2 x 3.5 kg |
| Seria produktowa | Variegati Frutta |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | do przekładania i dekorowania lodów, do cukiernictwa |
| Produkt | bezglutenowy, wegański |
| Producent | Maestri Gelatieri Italiani |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | Wyprodukowane we Włoszech |
![]()
![]()
Warunki przechowywania produktu i informacje dodatkowe:
![]()
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 16-22°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Pasty cukiernicze po otwarciu nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych. Po otwarciu produkt należy zużyć najszybciej jak to możliwe.
Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać.
Variegato, to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Dodatek do przekładania i dekorowania lodów rzemieślniczych oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia i pozostałości produktu. Stwardnienie lub tworzenie się zbryleń może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Pasty variegato należy dokładnie wymieszać przed użyciem, najlepiej suchą łopatką lub długą łyżką. Pasty variegato to gotowe do użycia kremy, które stosuje się na zasadzie quantum satis.
Dodatkowe informacje: produkt jest zgodny z rozporządzeniem (UE) 2023/915 i jego kolejnymi aktualizacjami, dotyczącymi zanieczyszczeń w żywności. Termin przydatności do spożycia produktu w szczelnie zamkniętym fabrycznie opakowaniu, to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją producenta.
![]()
![]()
![]()
![]()
Szczegóły produktu