6 kg MORETTINA BIANCA 12093034 PERNIGOTTI gładki krem z białej czekolady do przekładania i dekorowania

Indeks: PERNIGOTTI91
Marka:

Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie). 

510,00 zł (23% VAT)
85,00 zł / 1 kg

414,63 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 3 szt.

Opis produktu

Morettina Bianca, to kremowa pasta o smaku delikatnym smaku białej czekolady o wyjątkowo smarownej konsystencji - pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych (do przekładania, smarowania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów pastę dozuje się według własnego uznania.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu). 

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Składniki: cukier, rafinowane oleje roślinne (słonecznikowy, z krokosza barwieńskiego, ryżowy, z nasion bawełny), pełne mleko w proszku, laktoza, białka mleka, tłuszcz mleczny w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty (zawierające wanilinę); może zawierać orzechy; produkt bezglutenowy.

panel%20oddzielaj%C4%85cy%20w%20opisie.png

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

RECEPTURA - DOZOWANIE
PASTA MORETTINA BIANCA według uznania

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 2484/596 kJ/kcal
Tłuszcz 40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 6.4 g
Węglowodany 52.0 g
w tym cukry 52.0 g
Białko 6.4 g
Sól 0.4 g

DANE ANALITYCZNE
WILGOTNOŚĆ max. 1.5 %
CUKRY 35.0 +/- 2.0 %
TŁUSZCZE 39.0 +/- 2.0 %
SKŁADNIKI MLEKA 24.0 +/- 1.0 %
POZOSTAŁA SUCHA MASA 0.5 +/- 0.3 %

Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.

Szczegóły produktu

NUMER KATALOGOWY
12093034
NAZWA HANDLOWA
MORETTINA BIANCA
MASA NETTO
6 kg
OPAKOWANIE
WIADERKO Z POKRYWĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
12 kg (2 x 6 kg)
RODZAJ
KREMOWA PASTA DO PRZEKŁADANIA
SMAK
BIAŁA CZEKOLADA
FORMA
KREMOWA
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW | DO CUKIERNICTWA
ZASTOSOWANIE
DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
MORETTINA