Wysokiej jakości baza przeznaczona do produkcji lodów mlecznych metodą tradycyjną. Łatwa w użyciu - pozwala uzyskać lody o delikatnym, kremowym smaku.
6 kg MORETTINA BIANCA 12093034 PERNIGOTTI gładki krem z białej czekolady do przekładania i dekorowania
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Opis produktu
Morettina Bianca, to kremowa pasta o smaku delikatnym smaku białej czekolady o wyjątkowo smarownej konsystencji - pozwala na tworzenie efektownych i dekoracyjnych kuwet z lodami. Przeznaczona jest do produkcji lodów rzemieślniczych (do przekładania, smarowania i dekorowania). Doskonale sprawdzi się również podczas przygotowywania różnego rodzaju kremów cukierniczych, deserów mrożonym oraz musów. Podczas produkcji lodów oraz do wyrobu kremów pastę dozuje się według własnego uznania.
![]()
Ważne informacje: jest to półprodukt w postaci pasty przeznaczony do użytku profesjonalnego - do produkcji lodów rzemieślniczych metodą tradycyjną oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie suchych i czystych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie, usuwając z opakowania ewentualne zabrudzenia (pozostałości produktu).
![]()
Składniki: cukier, rafinowane oleje roślinne (słonecznikowy, z krokosza barwieńskiego, ryżowy, z nasion bawełny), pełne mleko w proszku, laktoza, białka mleka, tłuszcz mleczny w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty (zawierające wanilinę); może zawierać orzechy; produkt bezglutenowy.
![]()
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.
![]()
| RECEPTURA - DOZOWANIE | |
| PASTA MORETTINA BIANCA | według uznania |
![]()
| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 2484/596 kJ/kcal |
| Tłuszcz | 40.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 6.4 g |
| Węglowodany | 52.0 g |
| w tym cukry | 52.0 g |
| Białko | 6.4 g |
| Sól | 0.4 g |
![]()
| DANE ANALITYCZNE | |
| WILGOTNOŚĆ | max. 1.5 % |
| CUKRY | 35.0 +/- 2.0 % |
| TŁUSZCZE | 39.0 +/- 2.0 % |
| SKŁADNIKI MLEKA | 24.0 +/- 1.0 % |
| POZOSTAŁA SUCHA MASA | 0.5 +/- 0.3 % |
![]()
Wyprodukowano z pasją we Włoszech przez PERNIGOTTI GELATIERI ITALIANI - markę, która specjalizuje się w produkcji komponentów do tworzenia tradycyjnych lodów rzemieślniczych w nowoczesnym wydaniu i interpretacji.
.png)
Szczegóły produktu
- NUMER KATALOGOWY
- 12093034
- NAZWA HANDLOWA
- MORETTINA BIANCA
- MASA NETTO
- 6 kg
- OPAKOWANIE
- WIADERKO Z POKRYWĄ
- OPAKOWANIE ZBIORCZE
- 12 kg (2 x 6 kg)
- RODZAJ
- KREMOWA PASTA DO PRZEKŁADANIA
- SMAK
- BIAŁA CZEKOLADA
- FORMA
- KREMOWA
- PRZEZNACZENIE
- DO LODÓW | DO CUKIERNICTWA
- ZASTOSOWANIE
- DO PRODUKCJI LODÓW METODĄ TRADYCYJNĄ
- DOZOWANIE
- WEDŁUG UZNANIA
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
- TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
- 24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI
- SERIA PRODUKTOWA
- MORETTINA