op. 30 g Perełki matowe różowe - Sweet Decor - posypka cukrowa - miękkie kuleczki - śr. 5 mm

Indeks: SEMPRE216/5
Marka:

Matowe perełki cukrowe o miękkiej konsystencji w kolorze różowym - dekoracyjna posypka cukrowa. Idealne do dekoracji różnego rodzaju wyrobów cukierniczych.

9,00 zł (23% VAT)
30,00 zł / 100 g

7,32 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 6 szt.

Opis produktu

Miękkie kuleczki cukrowe do dekoracji!

Różowa posypka cukrowa!

Posypka cukrowa o miękkiej konsystencji, do dekoracji cukierniczych. Perełki cukrowe charakteryzują się chrupiącą, delikatną konsystencją. Wytwarzane są na bazie cukru, co zapewnia im długi termin przydatności do spożycia oraz uniwersalny słodki smak (masy cukrowej), który nie wpływa na zmianę smaku dekorowanych wyrobów. Do nadawania koloru posypkom używane są wyłącznie barwniki całkowicie bezpieczne do spożycia.

Posypki mają zdolność do pochłaniania wilgoci, dlatego należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Barwniki spożywcze zastosowane w posypkach są wrażliwe na działanie światła słonecznego, które może powodować ich blaknięcie. Dlatego dla zachowania barwy i konsystencji posypek bardzo istotne są warunki ich przechowywania.

Posypka cukrowa jest uniwersalna w zastosowaniu, doskonale sprawdzi się na każdą okazje. Będzie idealna do dekoracji: ciasteczek, pierniczków, babeczek, muffinek, tortów, deserów, wypieków, cake pops, pralin, trufli, czekolady, lodów oraz wielu innych słodkich wyrobów (a zwłaszcza tych z kremami i polewami).

Podczas dodawania kolorowych posypek jako składnik ciasta (masy) barwniki mogą przenikać w znacznym stopniu do wypieków (np. do biszkoptu czy ciasta kruchego). Posypki wykazują ograniczoną stabilność kolorów podczas dekorowania wyrobów mrożonych (w tym lodów).

Składniki: dekstroza, cukier, mąka ryżowa, syrop glukozowy, substancja zagęszczająca: guma arabska (E414), sól, aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), koncentrat z jabłka, koncentrat z czarnej porzeczki, koncentrat z rzodkiewki, substancja glazurująca: wosk carnauba (E903), szelak (E904); może zawierać mleko, soję i gluten.

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego (które może powodować blaknięcie koloru) i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-25°C, maksymalna wilgotność względna to 65%.

WAROŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1583/373 kJ/kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 93.0 g
w tym cukry 83.0 g
Białko 0.6 g
Sól 0.10 g

Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).

Różowe perełki cukrowe!

ZASTOSOWANIE POSYPEK CUKROWYCH:

ZAINSPIRUJ SIĘ

Szczegóły produktu

NAZWA HANDLOWA
PEREŁKI MATOWE RÓŻOWE MIĘKKIE
MASA NETTO
30 g
OPAKOWANIE
PLASTIKOWY SŁOICZEK Z NAKRĘTKĄ
ŚREDNICA
4-5 mm
RODZAJ
MATOWA POSYPKA CUKROWA | PEREŁKI MIĘKKIE
KSZTAŁT
OKRĄGŁY
SMAK
SŁODKI
BARWA
RÓŻÓWA | MATOWA
KONSYSTENCJA
MIĘKKA
PRZEZNACZENIE
PRODUKT SPOŻYWCZY | DEKORACYJNY
ZASTOSOWANIE
DO DEKORACJI CUKIERNICZYCH
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
APLIKACJE
CIASTA | LODY | DESERY | TORTY | HORECA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
CHRONIĆ PRZED DZIAŁANIEM ŚWIATŁA SŁONECZNEGO
SERIA PRODUKTOWA
DEKORACJE CUKROWE