op. 250 g Perełki średnie białe - perłowe kuleczki cukrowe do dekoracji - śr. 5 mm

Indeks: SEMPRE575
Marka:

Perłowa posypka cukrowa do dekoracji domowych słodyczy - tortów, babeczek, ciasteczek, lizaków i czego tylko zamarzysz! Kuleczki cukrowe do dekoracji - gotowa do użycia błyszcząca posypka do ozdabiania wypieków i deserów.

29,00 zł (23% VAT)
11,60 zł / 100 g

23,58 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Białe perełki cukrowe do dekoracji:

Błyszcząca posypka cukrowa o chrupiącej konsystencji, do dekoracji cukierniczych. Wytwarzana na bazie cukru, co zapewnia długi termin przydatności do spożycia oraz uniwersalny słodki smak, który nie wpływa na smak dekorowanych wyrobów. Do barwienia posypek stosowane są wyłącznie bezpieczne do spożycia barwniki spożywcze. Posypki mają zdolność do pochłaniania wilgoci, dlatego należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Barwniki spożywcze zastosowane w posypkach są wrażliwe na działanie światła słonecznego, które może powodować ich blaknięcie. Dlatego dla zachowania barwy i konsystencji posypek bardzo istotne są warunki ich przechowywania. Posypka cukrowa jest uniwersalna w zastosowaniu, doskonale sprawdzi się na każdą okazje. Będzie idealna do dekoracji: ciasteczek, pierniczków, babeczek, muffinek, tortów, deserów, wypieków, cake pops, pralin, trufli, czekolady, lodów oraz wielu innych słodkich wyrobów, zwłaszcza tych z kremami i polewami. Posypki wykazują ograniczoną stabilność kolorów podczas dekorowania wyrobów mrożonych, w tym lodów.  Posypki najlepiej nakładać na dekorowaną powierzchnię tuż przed podaniem!

Jaki skład mają błyszczące perełki do dekoracji?

Składniki i alergeny: cukier, melasa skrobiowa, substancje glazurujące: szelak (E904), tłuszcz roślinny, substancja przeciwzbrylająca: talk spożywczy, regulator kwasowości: kwas sorbowy (E200), barwniki: krzemian glinowo potasowy (E555), węglan wapnia (E170); produkt może zawierać śladowe ilości mleka, soi, orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.

Jak przechowywać posypki cukrowe?

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego (które może powodować blaknięcie koloru) i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C, maksymalna wilgotność względna to 65%; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Do nabierania i nakładania posypek cukrowych używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Dekorowanie ręczne najlepiej prowadzić w rękawiczkach jednorazowych.

Szczegóły i charakterystyka produktu - perełki błyszczące:

Opakowanie folia zabezpieczająca
Masa netto 250 g
Rodzaj cukrowa posypka dekoracyjna
Kolor perłowa biel
Wymiary posypki śr. 5 mm
Seria produktowa perełki cukrowe
Nazwa handlowa perełki ryżowe białe
Przeznaczenie produkt gotowy do użycia
Zastosowanie do dekoracji cukierniczych
Smak  słodki
Konsystencja chrupiąca
Powierzchnia błyszcząca, perłowa
Producent Wyprodukowano w UE dla Sempre Group
Dystrybutor Sempre Group

Jaką wartość odżywczą maja perełki cukrowe?

PRZYBLIŻONA WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna 1463 kJ / 350 kcal
Tłuszcz 0.07 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.02 g
Węglowodany 87.0 g
w tym cukry 79.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.01 g

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Uwaga! Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129). Uwaga! Rzeczywiste kolory posypek cukrowych mogą nieznacznie różnić się od wizualizacji ujętej na zdjęciach katalogowych produktu.

Szczegóły produktu