op. 3.5 kg Pastry Cover Pistacchio - gotowa polewa czekoladowa o smaku pistacjowym - 221305 Leagel

Indeks: LEAGEL09
Marka:

Pastry Cover Pistacchio od Leagel, to wysokiej jakości gotowa polewa o smaku pistacjowym. Produkt na bazie białej czekolady do oblewania i glazurowania wypieków. Intensywny smak i idealnie patowe wykończenie. Linia kuwertur bezwodnych opracowanych do perfekcyjnego

455,00 zł (23% VAT)
130,00 zł / 1 kg

369,92 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 2 szt.

Opis produktu

Idealnie matowa polewa pistacjowa do glazurowania wypieków:

Pastry Cover, to seria wysokiej jakości bezwodnych kuwertur opracowanych w celu perfekcyjnego glazurowania ciast drożdżowych, croissantów, ptysiów, eklerów, pączków i ciastek. Gotowe polewy na bazie czekolady o intensywnym smaku i matowym wykończeniu. Przeznaczone do oblewania, glazurowania i dekorowania wyrobów cukierniczych. Linia profesjonalnych produktów do cukiernictwa stworzona z myślą o usprawnieniu pracy. Pastry Cover to linia produktów gotowych do użycia. Polewy mają płynną konsystencję w temperaturze pomiędzy 40-45°C. Pozwalają na dokładne pokrywanie nawet najbardziej wymagających powierzchni wypieków. 

- Najwyższa jakość składników!

- Doskonały smak i matowe wykończenie! 

- Łatwość użycia i uniwersalne zastosowanie!

- Powtarzalność przepisów!

- Szybka i sprawna praca!

Pastry Cover Pistacchio:

Idealnie matowa polewa cukiernicza o smaku pistacjowym. Gotowy krem do oblewania, glazurowania i dekorowania: pączków, eklerów, croissantów, tortów, panettone, ciast i ciasteczek. Główne zastosowania Pastry Cover Pistacchio, to dekorowanie wyrobów cukierniczych po wypieku, oblewanie i glazurowanie ciast i tortów.

Charakterystyka Pastry Cover Pistacchio:

Gotowa do użycia, wysokogatunkowa polewa o gładkiej konsystencji i idealnie matowym wykończeniu. Intensywny i zrównoważony smak orzechów pistacjowych i białej czekolady. Idealnie sprawdzi się do oblewania gotowych wyrobów po wypieczeniu. Produkt gotowy do użycia o wszechstronnym zastosowaniu. Wytwarzany z wysokiej jakości produktów, po to by spełnić wymagania profesjonalistów. Zawartość orzechów pistacjowych w polewie - 13%.

Jak używać gotowych polew cukierniczych?

Warunki i sposób użycia gotowych polew z serii Pastry Cover:

- nadzienie przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15-20°C,

- przed każdym użyciem dokładnie wymieszaj produkt przy użyciu czystej i suchej łyżki lub szpatuły,

- oddzielenie się frakcji tłuszczowej od reszty nadzienia jest zjawiskiem naturalnym, wystarczy dokładnie wymieszać krem,

- polewa to produkt gotowy do oblewania, pokrywania, glazurowania i dekorowania,

- przed użyciem polewę należy upłynnić po przez podgrzanie do temperatury 40-45°C,

- po każdym użyciu dokładnie zamknij opakowanie produktu.

Zastosowanie gotowych polew cukierniczych:

dekorowanie, oblewanie, polewanie, glazurowanie torty, pączki, eklery, ptysie, rogaliki, croissanty, brioszki, bułeczki śniadaniowe, słodkie pieczywo, tarty, tartaletki, korpusy babeczek, babeczki, muffinki, trufle, praliny, makaroniki, beza, biszkopty, ciasta, ciasteczka, monoporcje

Jaki skład ma gotowa polewa cukiernicza?

Składniki i alergeny: biała czekolada (46.5%) (cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, śmietanka w proszku), olej słonecznikowy, pistacje (13%), cukier, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), sól, barwniki: kompleksy miedziowe chlorofili (E141), kurkumina (E100), substancja przeciwutleniająca: ekstrakt z rozmarynu, aromaty; produkt może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.

Gotowa polewa pistacjowa, szczegóły produktu:

Nazwa handlowa Pastry Cover Pistacchio
Numer katalogowy 221305
Rodzaj produktu gotowa do użycia polewa cukiernicza
Seria produktowa Pastry Cover
Producent Leagel
Opakowanie wiaderko z pokrywą
Opakowanie zbiorcze 2 x 3.5 kg = 7.0 kg
Masa netto 3.5 kg
Smak pistacjowy
Zastosowanie glazurowanie, dekorowanie, oblewanie
Przeznaczenie do stosowania po wypieku
Dozowanie według uznania
Certyfikaty produkt bezglutenowy
Konsystencja polewa
Wykończenie matowe
Dystrybutor Sempre Group

Polewa pistacjowa - wartość odżywcza:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 2461 kJ / 588 kcal
Tłuszcz 40.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 11.3 g
Węglowodany 47.4 g
w tym cukry 46.8 g
Białko  8.8 g
Sól 0.29 g

Jak przechowywać gotowe kremy do oblewania?

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać!

Sprawdź ofertę profesjonalnych mąk do słodkich wypieków!

Znajdź odpowiednią formę do swoich wypieków!

Szczegóły produktu