- Nowy

Pastry Cover Pistacchio od Leagel, to wysokiej jakości gotowa polewa o smaku pistacjowym. Produkt na bazie białej czekolady do oblewania i glazurowania wypieków. Intensywny smak i idealnie patowe wykończenie. Linia kuwertur bezwodnych opracowanych do perfekcyjnego
Pastry Cover, to seria wysokiej jakości bezwodnych kuwertur opracowanych w celu perfekcyjnego glazurowania ciast drożdżowych, croissantów, ptysiów, eklerów, pączków i ciastek. Gotowe polewy na bazie czekolady o intensywnym smaku i matowym wykończeniu. Przeznaczone do oblewania, glazurowania i dekorowania wyrobów cukierniczych. Linia profesjonalnych produktów do cukiernictwa stworzona z myślą o usprawnieniu pracy. Pastry Cover to linia produktów gotowych do użycia. Polewy mają płynną konsystencję w temperaturze pomiędzy 40-45°C. Pozwalają na dokładne pokrywanie nawet najbardziej wymagających powierzchni wypieków.
- Najwyższa jakość składników!
- Doskonały smak i matowe wykończenie!
- Łatwość użycia i uniwersalne zastosowanie!
- Powtarzalność przepisów!
- Szybka i sprawna praca!
Idealnie matowa polewa cukiernicza o smaku pistacjowym. Gotowy krem do oblewania, glazurowania i dekorowania: pączków, eklerów, croissantów, tortów, panettone, ciast i ciasteczek. Główne zastosowania Pastry Cover Pistacchio, to dekorowanie wyrobów cukierniczych po wypieku, oblewanie i glazurowanie ciast i tortów.
Gotowa do użycia, wysokogatunkowa polewa o gładkiej konsystencji i idealnie matowym wykończeniu. Intensywny i zrównoważony smak orzechów pistacjowych i białej czekolady. Idealnie sprawdzi się do oblewania gotowych wyrobów po wypieczeniu. Produkt gotowy do użycia o wszechstronnym zastosowaniu. Wytwarzany z wysokiej jakości produktów, po to by spełnić wymagania profesjonalistów. Zawartość orzechów pistacjowych w polewie - 13%.
Warunki i sposób użycia gotowych polew z serii Pastry Cover:
- nadzienie przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15-20°C,
- przed każdym użyciem dokładnie wymieszaj produkt przy użyciu czystej i suchej łyżki lub szpatuły,
- oddzielenie się frakcji tłuszczowej od reszty nadzienia jest zjawiskiem naturalnym, wystarczy dokładnie wymieszać krem,
- polewa to produkt gotowy do oblewania, pokrywania, glazurowania i dekorowania,
- przed użyciem polewę należy upłynnić po przez podgrzanie do temperatury 40-45°C,
- po każdym użyciu dokładnie zamknij opakowanie produktu.
dekorowanie, oblewanie, polewanie, glazurowanie | torty, pączki, eklery, ptysie, rogaliki, croissanty, brioszki, bułeczki śniadaniowe, słodkie pieczywo, tarty, tartaletki, korpusy babeczek, babeczki, muffinki, trufle, praliny, makaroniki, beza, biszkopty, ciasta, ciasteczka, monoporcje |
Składniki i alergeny: biała czekolada (46.5%) (cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, śmietanka w proszku), olej słonecznikowy, pistacje (13%), cukier, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), sól, barwniki: kompleksy miedziowe chlorofili (E141), kurkumina (E100), substancja przeciwutleniająca: ekstrakt z rozmarynu, aromaty; produkt może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.
Nazwa handlowa | Pastry Cover Pistacchio |
Numer katalogowy | 221305 |
Rodzaj produktu | gotowa do użycia polewa cukiernicza |
Seria produktowa | Pastry Cover |
Producent | Leagel |
Opakowanie | wiaderko z pokrywą |
Opakowanie zbiorcze | 2 x 3.5 kg = 7.0 kg |
Masa netto | 3.5 kg |
Smak | pistacjowy |
Zastosowanie | glazurowanie, dekorowanie, oblewanie |
Przeznaczenie | do stosowania po wypieku |
Dozowanie | według uznania |
Certyfikaty | produkt bezglutenowy |
Konsystencja | polewa |
Wykończenie | matowe |
Dystrybutor | Sempre Group |
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 2461 kJ / 588 kcal |
Tłuszcz | 40.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 11.3 g |
Węglowodany | 47.4 g |
w tym cukry | 46.8 g |
Białko | 8.8 g |
Sól | 0.29 g |
Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać!
Sprawdź ofertę profesjonalnych mąk do słodkich wypieków!
Znajdź odpowiednią formę do swoich wypieków!
Indeks: PERNIGOTTI211
Marka: PERNIGOTTI
Morettina to wyjątkowa seria miękkich kremów do przekładania oraz dekorowania przygotowywanych z wyselekcjonowanych składników. Linia stworzona dla zapewnienia doskonałych odczuć smakowych i wizualnych (dekoracyjne serwowanie lodów w witrynie).
Indeks: BONUS44
Indeks: PAPILART189
Marka: NOVACART
Indeks: PAPILART188
Marka: NOVACART
Indeks: BABBI212
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: SILIKOMART648
Marka: SILIKOMART
Forma wykonana z innowacyjnego materiału, który zapewnia lepsze rozprowadzanie ciepła, a tym samym równomierny stopień wypieczenia. Nieprzywierająca powłoka gwarantuje łatwość użytkowania oraz doskonałe odwzorowanie kształtu.
Indeks: BONUS47
Marka: BONUS
Naturalne orzechy pistacjowe w całości - nie poddawane procesowi prażenia (surowe). Produkt bez dodatku soli.
Indeks: DECORA49
Marka: DECORA
Aluminiowa forma do wypieku tradycyjnego włoskiego ciasta - "pandoro" - słodkiego chleba o delikatnej strukturze i lekko waniliowym aromacie. Charakterystyczny kształt ośmioramiennej gwiazdy w podstawie.
Indeks: PAPILART65(2)
Marka: NOVACART
Indeks: BABBI229
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem pistacjowy o uniwersalnym zastosowaniu z kawałkami prażonych orzechów pistacjowych. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: BABBI228
Marka: BABBI
Gotowy do użycia krem pistacjowy o kremowej konsystencji, atrakcyjnej zielonej barwie i uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Indeks: LEAGEL02
Marka: LEAGEL
Cremosette Pistacchio od Leagel, to wysokiej jakości krem o smaku prażonych pistacji i mleka, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Poznaj możliwości, jakie dają produkty Cremosette:
Indeks: AGUGIARO05
Marka: AGUGIARO & FIGNA
Specjalna mieszanka do wypieku idealnych Panettone! Wzbogacona mąka z pszenicy miękkiej przeznaczona do słodkich wypieków na zakwasie, wymagających długiego procesu wyrastania. Wydłuża okres przydatności do spożycia wypieków. Naturalnie wytrzymała mieszanka, o wysokiej stabilności, która pozwala na utrzymanie idealnej struktury ciasta.
Indeks: PERNIGOTTI334
Marka: PERNIGOTTI
Wysokiej jakości krem o smaku prażonych pistacji, o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Gotowy krem cukierniczy do szprycowania, oblewania i dekorowania. Gotowe nadzienie pistacjowe o wszechstronnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej.
Indeks: PERNIGOTTI337
Marka: PERNIGOTTI
Aksamitny krem pistacjowy do przekładania i dekorowania lodów i stosowania w cukiernictwie. Połączenie kremowej konsystencji pasty z chrupiącymi prażonymi pistacjami. Pasta variegato zawiera 15% wyselekcjonowanych całych orzechów pistacjowych.
Pastry Cover Pistacchio od Leagel, to wysokiej jakości gotowa polewa o smaku pistacjowym. Produkt na bazie białej czekolady do oblewania i glazurowania wypieków. Intensywny smak i idealnie patowe wykończenie. Linia kuwertur bezwodnych opracowanych do perfekcyjnego