Idealnie matowa polewa pistacjowa do glazurowania wypieków:

Pastry Cover, to seria wysokiej jakości bezwodnych kuwertur opracowanych w celu perfekcyjnego glazurowania ciast drożdżowych, croissantów, ptysiów, eklerów, pączków i ciastek. Gotowe polewy na bazie czekolady o intensywnym smaku i matowym wykończeniu. Przeznaczone do oblewania, glazurowania i dekorowania wyrobów cukierniczych. Linia profesjonalnych produktów do cukiernictwa stworzona z myślą o usprawnieniu pracy. Pastry Cover to linia produktów gotowych do użycia. Polewy mają płynną konsystencję w temperaturze pomiędzy 40-45°C. Pozwalają na dokładne pokrywanie nawet najbardziej wymagających powierzchni wypieków.

- Najwyższa jakość składników!
- Doskonały smak i matowe wykończenie!
- Łatwość użycia i uniwersalne zastosowanie!
- Powtarzalność przepisów!
- Szybka i sprawna praca!

Pastry Cover Pistacchio:

Idealnie matowa polewa cukiernicza o smaku pistacjowym. Gotowy krem do oblewania, glazurowania i dekorowania: pączków, eklerów, croissantów, tortów, panettone, ciast i ciasteczek. Główne zastosowania Pastry Cover Pistacchio, to dekorowanie wyrobów cukierniczych po wypieku, oblewanie i glazurowanie ciast i tortów.

Charakterystyka Pastry Cover Pistacchio:

Gotowa do użycia, wysokogatunkowa polewa o gładkiej konsystencji i idealnie matowym wykończeniu. Intensywny i zrównoważony smak orzechów pistacjowych i białej czekolady. Idealnie sprawdzi się do oblewania gotowych wyrobów po wypieczeniu. Produkt gotowy do użycia o wszechstronnym zastosowaniu. Wytwarzany z wysokiej jakości produktów, po to by spełnić wymagania profesjonalistów. Zawartość orzechów pistacjowych w polewie - 13%.

Jak używać gotowych polew cukierniczych?

Warunki i sposób użycia gotowych polew z serii Pastry Cover:
- nadzienie przechowuj w szczelnie zamkniętym opakowaniu w temperaturze 15-20°C,
- przed każdym użyciem dokładnie wymieszaj produkt przy użyciu czystej i suchej łyżki lub szpatuły,
- oddzielenie się frakcji tłuszczowej od reszty nadzienia jest zjawiskiem naturalnym, wystarczy dokładnie wymieszać krem,
- polewa to produkt gotowy do oblewania, pokrywania, glazurowania i dekorowania,
- przed użyciem polewę należy upłynnić po przez podgrzanie do temperatury 40-45°C,
- po każdym użyciu dokładnie zamknij opakowanie produktu.

Zastosowanie gotowych polew cukierniczych:

dekorowanie, oblewanie, polewanie, glazurowanie |
torty, pączki, eklery, ptysie, rogaliki, croissanty, brioszki, bułeczki śniadaniowe, słodkie pieczywo, tarty, tartaletki, korpusy babeczek, babeczki, muffinki, trufle, praliny, makaroniki, beza, biszkopty, ciasta, ciasteczka, monoporcje |


Jaki skład ma gotowa polewa cukiernicza?

Składniki i alergeny: biała czekolada (46.5%) (cukier, tłuszcz kakaowy, odtłuszczone mleko w proszku, śmietanka w proszku), olej słonecznikowy, pistacje (13%), cukier, odtłuszczone mleko w proszku, emulgator: lecytyna sojowa (E322), sól, barwniki: kompleksy miedziowe chlorofili (E141), kurkumina (E100), substancja przeciwutleniająca: ekstrakt z rozmarynu, aromaty; produkt może zawierać śladowe ilości orzechów arachidowych i pozostałych orzechów.

Gotowa polewa pistacjowa, szczegóły produktu:

Nazwa handlowa |
Pastry Cover Pistacchio |
Numer katalogowy |
221305 |
Rodzaj produktu |
gotowa do użycia polewa cukiernicza |
Seria produktowa |
Pastry Cover |
Producent |
Leagel |
Opakowanie |
wiaderko z pokrywą |
Opakowanie zbiorcze |
2 x 3.5 kg = 7.0 kg |
Masa netto |
3.5 kg |
Smak |
pistacjowy |
Zastosowanie |
glazurowanie, dekorowanie, oblewanie |
Przeznaczenie |
do stosowania po wypieku |
Dozowanie |
według uznania |
Certyfikaty |
produkt bezglutenowy |
Konsystencja |
polewa |
Wykończenie |
matowe |
Dystrybutor |
Sempre Group |


Polewa pistacjowa - wartość odżywcza:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: |
Wartość energetyczna |
2461 kJ / 588 kcal |
Tłuszcz |
40.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
11.3 g |
Węglowodany |
47.4 g |
w tym cukry |
46.8 g |
Białko |
8.8 g |
Sól |
0.29 g |


Jak przechowywać gotowe kremy do oblewania?

Warunki przechowywania i ważne informacje: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C, maksymalna wilgotność względna 70%. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy oczyścić i dokładnie zamknąć opakowanie. Oddzielenie frakcji tłuszczowej jest zjawiskiem naturalnym i nie świadczy o degradacji produktu. Przed każdym użycie produkt należy dokładnie wymieszać!


Sprawdź ofertę profesjonalnych mąk do słodkich wypieków!
Znajdź odpowiednią formę do swoich wypieków!


