12.5 kg PERCEPAN 200 LUBECA pasta cukiernicza z pestek moreli
Masa percepanowa - wytwarzana ze zmielonych jąder pestek moreli oraz cukru - zamiennik marcepanu podczas produkcji cukierniczej.
Pasta do lodów i wyrobów cukierniczych o wyjątkowym smaku prażonych pistacji wzbogaconych nutą prażonych pestek dyni. Produkt do użytku profesjonalnego.
Opis produktu
Paste Pistacchio od włoskiego producenta Babbi, to seria past przygotowywanych z wyselekcjonowanych orzechów pistacjowych. Pozwalają na sporządzanie lodów i wyrobów cukierniczych o naturalnym i wyrafinowanym smaku. Pasty pistacjowe to gotowe do użycia produkty wysokiej jakości, które cechuje wysoka zawartość tłuszczu. Mają one postać kremu o gęstej i smarownej konsystencji. Idealne do produkcji lodów rzemieślniczych oraz tworzenia wyrobów cukierniczych na najwyższym poziomie. Pasty pistacjowe charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Przeznaczone są do stosowania w wyrobach mrożonych, (np. lody, semifreddo), wypiekach (np. nadzienia) oraz deserach (np. musy, kremy). Mogą być również stosowane w nadzieniach do pralin i wyrobów czekoladowych.
Produkt w postaci pasty wytwarzany z mielonych i/lub prażonych orzechów. Produkt o uniwersalnym zastosowaniu w produkcji cukierniczej. Przeznaczony do użytku przemysłowego i rzemieślniczego. Do produkcji lodów rzemieślniczych metodą na zimno lub na gorąco oraz do stosowania w wyrobach cukierniczych. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Rozwarstwienie, czy oddzielenie frakcji tłuszczowej może być spowodowane zmianami temperatury i nie jest to wskaźnik degradacji produktu. Do mieszania i nakładania produktu należy używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie oraz usunąć z opakowania ewentualne zabrudzenia w postaci pozostałości produktu.
To pasta cukiernicza wytwarzana z prażonych pistacji z dodatkiem prażonych pestek dyni. Produkt o charakterystycznym smaku prażonych orzechów z dyniową nutą. Przyjemna zielona barwa uwydatniona po przez dodatek niebieskiego barwnika spożywczego. Forma pasty o kremowej konsystencji.
Składniki: prażone pistacje, prażone pestki dyni, olej słonecznikowy, błonnik roślinny, dekstroza, sól, emulgator: lecytyna sojowa (E322), barwnik: błękit brylantowy FCF (E133).
Alergeny: produkt może zawierać mleko, orzechy arachidowe i pozostałe orzechy oraz ich pochodne.
Produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów, przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać. Po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie. Opakowanie produktu podlega segregacji. Termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące od daty produkcji, zgodnie ze specyfikacją od producenta.
| Pasta orzechowa | 80-100 g |
| Mieszanka bazowa | 1000 g |
| Rodzaj | pistacjowa pasta cukiernicza |
| Nazwa handlowa | Pasta Pistacchio Blend |
| Numer katalogowy | 1.24.18 |
| Smak | pistacjowy z pestkami dyni |
| Barwa | zielona |
| Forma | pasta |
| Konsystencja | kremowa |
| Masa netto | 3.0 kg |
| Opakowanie jednostkowe | wiaderko z tworzywa, folia zabezpieczająca |
| Opakowanie zbiorcze | karton |
| Ilość w opakowaniu zbiorczym | 4 x 3.0 kg - 12.0 kg |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | do lodów i wyrobów cukierniczych |
| Producent | Babbi |
| Dystrybutor | Sempre Group |
| Kraj produkcji | wyprodukowano we Włoszech |
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 2723 kJ / 660 kcal |
| Tłuszcz | 60.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 7.1 g |
| Węglowodany | 7.4 g |
| w tym cukry | 3.5 g |
| Białko | 16.0 g |
| Sól | 0.8 g |
Gluten Free (produkt bezglutenowy)
Vegan (produkt wegański)
Kosher (produkt koszerny)
Halal
Szczegóły produktu