Dekoracyjna posypka cukrowa o nieregularnym kształcie kryształków cukru.
op. 1.8 kg Kryształki brązowe - 069879 Barbara Decor - chrupiąca posypka cukrowa do dekoracji cukierniczych - dł. 2 mm
Elegancka dekoracja cukrowa w formie małych prostokątnych kryształków. Geometryczny kształt i błyszczący kolor. Ozdobna posypka do dekoracji cukierniczych.
Opis produktu
Elegancka posypka cukrowa w formie kryształków!
Posypka cukrowa w postaci drobnych kryształków. Intensywne kolory, chrupiąca konsystencja i delikatnie błyszcząca powierzchnia. Kryształki cukrowe wytwarzane są na bazie cukru, co zapewnia im długi termin przydatności do spożycia. Posypki mają uniwersalny, słodki smak, który nie wpływa na smak dekorowanych wyrobów. Intensywne barwy posypek cukrowych uzyskiwane są po przez stosowanie barwników spożywczych, całkowicie bezpiecznych do spożycia. Barwniki spożywcze zastosowane w posypkach są wrażliwe na działanie światła słonecznego, które może powodować ich blaknięcie. Dlatego dla zachowania barwy i konsystencji posypek bardzo istotne są warunki ich przechowywania. Posypki mają zdolność do pochłaniania wilgoci, dlatego należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Drobna posypka cukrowa jest uniwersalna w zastosowaniu, doskonale sprawdzi się na każdą okazje. Będzie idealna do dekoracji: ciasteczek, pierniczków, babeczek, muffinek, tortów, deserów, wypieków, cake pops, pralin, trufli, czekolady, lodów oraz wielu innych słodkich wyrobów (a zwłaszcza tych z kremami i polewami). Podczas dodawania kolorowych posypek jako składnik ciasta (masy) barwniki mogą przenikać w znacznym stopniu do wypieków (np. do biszkoptu czy ciasta kruchego). Posypki wykazują ograniczoną stabilność kolorów podczas dekorowania wyrobów mrożonych (w tym lodów). Posypki najlepiej nakładać na dekorowaną powierzchnię tuż przed podaniem!
Jaki skład ma posypka cukrowa?
Składniki: cukier, barwnik: tlenki i wodorotlenki żelaza (E172), substancja glazurująca: szelak (E904), tłuszcz roślinny (kokosowy, rzepakowy).
Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego (które może powodować blaknięcie koloru) i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-25°C, maksymalna wilgotność względna to 65%; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
Kryształki brązowe, szczegóły produktu:
Opakowanie | plastikowy pojemnik z pokrywą |
Masa netto | 1.8 kg |
Rodzaj | kryształki cukrowe, posypka dekoracyjna |
Kolor | brązowy |
Kształt | prostokątne kryształki |
Wzór | jednolite kolory |
Wymiary | dł. 2 mm |
Seria produktowa | dekoracje cukrowe |
Nazwa handlowa | Kryształki brązowe |
Numer katalogowy | 069879 |
Przeznaczenie | produkt gotowy do użycia |
Zastosowanie | do dekoracji tortów, wypieków i deserów |
Smak | słodki |
Konsystencja | chrupiąca |
Tematyka | Uniwersalna |
Producent | Barbara Decor by Barbara Luijckx |
Dystrybutor | Sempre Group |
Wartość odżywcza posypki cukrowej:
Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1678 kJ / 395 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 99.0 g |
w tym cukry | 99.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.0 g |
Szczegóły produktu