Maczek cukrowy biały, posypka do dekoracji cukierniczych!

Seria posypek w postaci drobnych kuleczek cukrowych do dekorowania wyrobów cukierniczych.
Dopracowane kolory, które idealnie uzupełnią domowe słodycze na każdą okazję.
Idealne rozwiązanie, które pozwala na szybkie i efektowne udekorowanie domowych wypieków i deserów.
Pozwalają na stworzenie oryginalnej dekoracji przy niewielkim nakładzie pracy.
Doskonale sprawdzą się również do dekorowania lukrowanych ciasteczek i pierniczków.
Maczek cukrowy, to drobne kuleczki o średnicy około 1-2 mm.

Posypka cukrowa o chrupiącej konsystencji, do dekoracji cukierniczych. Wytwarzana na bazie cukru, co zapewnia długi termin przydatności do spożycia oraz uniwersalny słodki smak, który nie wpływa na smak dekorowanych wyrobów. Do barwienia posypek stosowane są wyłącznie bezpieczne do spożycia barwniki spożywcze.

Posypki mają zdolność do pochłaniania wilgoci, dlatego należy je przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Barwniki spożywcze zastosowane w posypkach są wrażliwe na działanie światła słonecznego, które może powodować ich blaknięcie. Dlatego dla zachowania barwy i konsystencji posypek bardzo istotne są warunki ich przechowywania.

Posypka cukrowa jest uniwersalna w zastosowaniu, doskonale sprawdzi się na każdą okazje. Będzie idealna do dekoracji: ciasteczek, pierniczków, babeczek, muffinek, tortów, deserów, wypieków, cake pops, pralin, trufli, czekolady, lodów oraz wielu innych słodkich wyrobów (a zwłaszcza tych z kremami i polewami). Posypki wykazują ograniczoną stabilność kolorów podczas dekorowania wyrobów mrożonych (w tym lodów).
Posypki najlepiej nakładać na dekorowaną powierzchnię tuż przed podaniem!


Posypka dekoracyjna do lizaków i cake pops!


Składniki: cukier, mąka pszenna, melasa, emulgator: polirycynooleinian poliglicerolu (E476), środek do glazurowania cukierniczego - kapol (szelak (E904), wosk carnauba (E903)), barwnik: węglan wapnia (E170).

Warunki przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego (które może powodować blaknięcie koloru) i obcych zapachów; optymalna temperatura przechowywania to 15-25°C, maksymalna wilgotność względna to 65%; po każdym użyciu szczelnie zamknąć opakowanie.

Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).


| Maczek cukrowy - posypka dekoracyjna - szczegóły produktu: |
| Opakowanie |
torebka foliowa |
| Masa netto |
250 g |
| Rodzaj |
dekoracje cukrowe - maczek cukrowy |
| Kolor |
biały |
| Wymiary posypki |
średnica cukrowych kuleczek - około 1-2 mm |
| Skład mieszanki |
drobne kuleczki cukrowe - maczek cukrowy |
| Seria produktowa |
maczek cukrowy |
| Nazwa handlowa |
maczek cukrowy biały |
| Przeznaczenie |
produkt gotowy do użycia |
| Zastosowanie |
do dekoracji tortów, wypieków i deserów |
| Smak |
słodki |
| Konsystencja |
chrupiąca |


Gotowa posypka cukrowa do domowych ciasteczek!
Biała posypka na tort komunijny!


| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
| Wartość energetyczna |
1465 kJ / 350 kcal |
| Tłuszcz |
0.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
| Węglowodany |
88.0 g |
| w tym cukry |
88.0 g |
| Białko |
0.0 g |
| Sól |
0.01 g |





