• Babbi Day

  • BIO BOTANIKA BY IGOR ZARITSKYI

  • PŁAĆ WYGODNIE

pasta pralinowa z orzechów laskowych z całymi orzechami laskowymi postaci bloku
  • pasta pralinowa z orzechów laskowych z całymi orzechami laskowymi postaci bloku
  • pasta pralinowa z orzechów laskowych z całymi orzechami laskowymi postaci bloku

2.5 kg NUGAT Z ORZECHÓW LASKOWYCH W BLOKU 286 LUBECA pasta pralinowa z całymi orzechami laskowymi

LUBECA77

Orzechowy nugat - czyli pasta pralinowa z orzechów laskowych z całymi orzechami laskowymi - w postaci łatwego do porcjowania bloku. Wyjątkowy słodki smak i aromat prażonych orzechów.

246,00 zł
Brutto
Ilość
OBECNIE BRAK NA STANIE


Opis

NUGAT Z ORZECHÓW LASKOWYCH - to inaczej pasta pralinowa w postaci bloku wytwarzana z cukru, orzechów laskowych i masła kakaowego. Uformowanie pasty pralinowej w prostokątny blok znacznie ułatwia jej porcjowanie i dozowanie. Nugat bardzo łatwo się kroi i rozpuszcza. Nugat z całymi - prażonymi orzechami laskowymi to pasta pralinowa z dodatkiem miazgi kakaowej, w której (równomiernie) zanurzono orzechy. Ułożenie prażonych orzechów w nugacie daje doskonały efekt wizualny oraz sprawia, że produkt jest uniwersalny w zastosowaniu. Pasta pralinowa stanowi doskonały deser sama w sobie (pokrojona w kostkę) lub w postaci pralin krojonych - po oblaniu nugatu dowolną czekoladą. Idealnie sprawdzi się jako składnik wypieków i deserów.

Składniki: orzechy laskowe (50%), cukier, miazga kakaowa, masło kakaowe, emulgator: lecytyna słonecznikowa (E322); może zawierać śladowe ilości mleka w proszku oraz migdałów i soi; pasta pralinowa z orzechów laskowych z całymi prażonymi orzechami laskowymi (zawartość orzechów laskowych minimum 50%).

SKŁAD PRODUKTU
CUKIER 37.5 %
ORZECHY LASKOWE 50.0 %
MASŁO KAKAOWE 5.7 %
MIAZGA (MASA) KAKAOWA) 6.3 %
LECYTYNA SŁONECZNIKOWA < 0.5 %

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
WARTOŚĆ ENERGETYCZNA 2569/618 kJ/kcal
TŁUSZCZ 45.0 g
W TYM KWASY TŁUSZCZOWE NASYCONE 8.9 g
WĘGLOWODANY 41.0 g
W TYM CUKRY 40.0 g
BŁONNIK 6.4 g
BIAŁKO 8.5 g
SÓL 0.0 g

CHARAKTERYSTYKA FIZYKOCHEMICZNA
WILGOTNOŚĆ max 2.0 %
METALE CIĘŻKIE zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 1881/2006
PESTYCYDY zgodna z aktualnym rozporządzeniem UE nr 396/2005
CHARAKTERYSTYKA MIKROBIOLOGICZNA
OGÓLNA LICZBA DROBNOUSTROJÓW <10000
BAKTERIE Z GRUPY COLI <10
PLEŚNIE I DROŻDŻE <100
STAPCHYLOCOCCUS AUREUS <10
SALMONELLA nieobecna w 25.0 g
ESCHERICHIA COLI nieobecne w 1.0 g

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym miejscu o temperaturze od 15°C do 18°C, wilgotność względna powietrza (otoczenia) do 60%; produkt należy składować w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem wilgoci oraz światła słonecznego. Warunki transportu: środki transportowe przeznaczone do przewozu powinny być suche, czyste, pozbawione obcych zapachów i zabezpieczone przed szkodliwym wpływem warunków atmosferycznych.

Okres przydatności do spożycia: "zgodnie z atestem producenta - minimum 180 dni od daty produkcji"; Przeznaczenie konsumencie: do bezpośredniego spożycia dla wszystkich grup konsumenckich z wyjątkiem osób uczulonych.

Oświadczenie producenta: "do produkcji naszych produktów nie używamy żadnej żywności ani składników żywności, które zawierają organizmy modyfikowane genetycznie lub składają się z takich - zgodnie z definicją Rozporządzenia (WE) 1829/2003 i 1830/2003. Zidentyfikowano wszystkie surowce, które niosą ze sobą ryzyko skażenia lub wyprodukowania z organizmów genetycznie zmodyfikowanych. Właściwi dostawcy wystawili certyfikat potwierdzający, że w dostarczonych przez nich produktach nie występowały organizmy genetycznie modyfikowane (zgodnie z wyżej wymienionymi przepisami)."

LUBECA (8).png

Szczegóły produktu
LUBECA77

Opis

NUMER KATALOGOWY
286
NAZWA HANDLOWA
PASTA PRALINOWA Z ORZECHÓW LASKOWYCH Z CAŁYMI ORZECHAMI LASKOWYMI
MASA NETTO
2.5 kg
OPAKOWANIE
FOLIA ALUMINIOWA | KARTON
RODZAJ
NUGAT Z ORZECHÓW LASKOWYCH | PASTA PRALINOWA Z ORZECHÓW LASKOWYCH
KSZTAŁT
PROSTOKĄTNY
AROMAT
PRAŻONYCH ORZECHÓW LASKOWYCH
SMAK
SŁODKI | PRAŻONE ORZECHY LASKOWE
BARWA
BRĄZOWA
FORMA
BLOK
KONSYSTENCJA
MIĘKKA | ŁATWO ROZPUSZCZALNA | ŁATWA DO KROJENIA
ROZPUSZCZALNOŚĆ
BARDZO DOBRA
WZÓR
Z CAŁYMI ORZECHAMI LASKOWYMI
PRZEZNACZENIE
DO BEZPOŚREDNIEGO SPOŻYCIA
ZASTOSOWANIE
CUKIERNICTWO | GASTRONOMIA
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
ZAWARTOŚĆ KAKAO
6.3 %
ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZU
5.7 %
ZAWARTOŚĆ CUKRU
37.5 %
ZAWARTOŚĆ ORZECHÓW
50.0 %
APLIKACJE
PRALINY |PRALINY KROJONE | WYPIEKI | DESERY
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TEMPERATURA PRZECHOWYWANIA
15-18°C
WILGOTNOŚĆ WZGLĘDNA PRZECHOWYWANIA
MAX. 60%
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
ZGODNIE Z ATESTEM PRODUCENTA | MINIMUM 180 DNI OD DATY PRODUKCJI
SERIA PRODUKTOWA
NUGAT | PASTA PRALINOWA Z ORZECHÓW LASKOWYCH
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Sempre Group Sp. z o.o. Opinie z ekomi-pl.com
Zobacz także
Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:
20 innych produktów w tej samej kategorii: