1 kg MASCARGEL GIUBILEO P408A COPRITAL mieszanka do lodów na bazie serka mascarpone w proszku
Aromatyczna mieszanka do lodów na bazie serka mascarpone w proszku - pozwala na produkcję kremowych lodów o charakterystycznym smaku.
Aromat serka mascarpone w postaci proszku o wysokiej stabilności - przeznaczony do lodów i wyrobów cukierniczych. Możliwy do stosowanie w procesie na zimno i na ciepło.
Opis produktu
MASCARPONE 40-50 - to półprodukt w postaci proszku do aromatyzowania lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych - może być dodawany do mieszanki bazowej zarówno w procesie zimnym, jak i ciepłym.
AROMATIZZANTI - to seria aromatów w proszku (środki aromatyzujące w postaci pudru), które charakteryzują się łatwym dozowaniem oraz długim terminie przydatności do spożycia (stabilność aromatu). Dodatek aromatu w proszku znacznie usprawnia proces produkcji lodów. Aromaty przeznaczone są przede wszystkim do lodów mlecznych, doskonale sprawdzą się również do kremów i mas cukierniczych. Podczas produkcji lodów aromaty można łączyć z pastami smakowymi oraz pastami variegato (do przekładania i dekorowania). Stosowanie aromatów zapewnia powtarzalność produktu i gwarantuje wysoką jakość wyrobów. Aromaty to półprodukty w postaci proszku do lodów i cukiernictwa, przeznaczone dla przemysłu i laboratoriów rzemieślniczych (produkt nieprzeznaczony do bezpośredniego spożycia).

Składniki: śmietanka w proszku, suszony syrop glukozowy, dekstroza, odtłuszczone mleko w proszku, substancja stabilizująca: sorbitol (E40), aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330); może zawierać śladowe ilości jaj, soi oraz ich pochodnych.

Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu (optymalna temperatura składowania to 18-20°C), w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; do dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; po zużyciu opakowanie produktu podlega segregacji i jest przeznaczone do recyklingu.

| RECEPTURA - DOZOWANIE (PROCES NA ZIMNO LUB NA CIEPŁO) | |
| MIESZANKA BAZOWA | 1000 g | 
| MASCARPONE 40-50 | 40-50 g | 


| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
| Wartość energetyczna | 1774/437 kJ/kcal | 
| Tłuszcz | 18.0 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 12.0 g | 
| Węglowodany | 64.0 g | 
| w tym cukry | 51.0 g | 
| Białko | 7.2 g | 
| Błonnik | 0.0 g | 
| Sól | 0.6 g | 

| DANE ANALITYCZNE | |
| CUKRY | 40.5 % | 
| TŁUSZCZ | 18.6 % | 
| POZOSTAŁA SUCHA MASA | 96.2 % | 


Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.

.png)



Szczegóły produktu