Sprzedaż produktów na wynos wymaga ich odpowiedniego opakowania i zabezpieczenia, aby nie uległy uszkodzeniu podczas transportu. Różnego rodzaju słodkie wypieki i desery wymagają szczególnego rodzaju zabezpieczenia z uwagi na swoją delikatną strukturę. Idealnym rozwiązaniem do transportu oraz przechowywania wypieków są tekturowe pudełka. Opakowania jednorazowe przeznaczone są przede wszystkim dla cukierni, piekarni i kawiarni, jednak doskonale sprawdzą się również podczas imprez rodzinnych czy okolicznościowych.
Delikatne bezowe ciasteczka migdałowe - makaroniki - wymagają szczególnego opakowania, które zabezpieczy je podczas przechowywania i transportu, a przy tym ładnie zaprezentuje dekoracyjne wyroby. Idealnym rozwiązaniem do pakowania dekoracyjnych makaroników są zasuwane pudełka z okienkiem. Opakowania na makaroniki składają się z zewnętrznej części z transparentnym foliowym okienkiem, które pozwala na prezentacje zawartości oraz wysuwanej wkładki. Wysuwana wkładka ułatwia pakowanie i zapobiega uszkodzeniu wyrobów podczas umieszczania w opakowaniu. Prosta i elegancka forma opakowań doskonale sprawdzi się do pakowania wyrobów podczas sprzedaży na wynos i sprzedaży okazjonalnej (np. upominki na przyjęciach). Pudełka doskonale sprawdzą się również do pakowania wyrobów czekoladowych oraz drobnych wypieków i ciasteczek.
Prostokątne pudełka dostępne są w trzech rozmiarach:
duże opakowanie na 12 sztuk makaroników - 200 mm x 90 mm x h 45 mm
średnie opakowanie na 6 sztuk makaroników - 200 mm x 45 mm x h 45 mm
małe opakowanie na 3 sztuki makaroników - 105 mm x 45 mm x h 45 mm
Wyjątkowo wytrzymały i elastyczny rękaw cukierniczy wykonany z gumy przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Uniwersalne zastosowanie w gastronomii i cukiernictwie.
Biała masa cukrowa do modelowania. Gotowa do użycia masa plastyczna do ręcznego formowania figurek i odciskania dekoracji cukierniczych. Doskonała do precyzyjnego formowania figurek, kwiatów oraz drobnych elementów dekoracyjnych.
Seria barwników spożywczych o konsystencji żelowej dostępnych w szerokiej gamie kolorystycznej. Doskonałe do barwienia marcepanu, lukru królewskiego, masy cukrowej, kremów i wypieków.
Mata cukiernicza z włókna szklanego z powłoką silikonową i szablonem okręgów. Przeznaczona do wypieku makaroników. Doskonale sprawdzi się jako stolnica do wałkowania ciasta i masy cukrowej, nadaje się zarówno do pieczenia i mrożenia.