PUREE OWOCOWE / PUREA DI FRUTTA / FRUIT PUREE OD MAZZONI FROZEN - to gama naturalnych przecierów owocowych (100%) bez dodatku cukru. Czysty przecier owocowy o płynnej konsystencji wytwarzany w kontrolowanych warunkach przez doświadczonego włoskiego producenta. Puree owocowe wytwarzane jest bez dodatków takich, jak substancje konserwujące (w tym cukier). Świeżość produktów zapewnia ich odpowiednie zapakowanie - w wygodny worek typu "doypack" z korkiem. Opakowanie produktu pozwala na łatwe przechowywanie oraz dozowanie produktu. Przeciery owocowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w temperaturze poniżej 20°C, po otwarciu przeciery należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w najkrótszym możliwym czasie od otwarcia. Stosowanie naturalnych przecierów owocowych pozwala na zachowanie stałej jakości i powtarzalności produktu niezależnie od sezonu (pory roku). Dodatkowo usprawnia i przyspiesza proces produkcji oraz ułatwia przechowywanie. Puree owocowe przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów, stosowania w cukiernictwie i gastronomii. Puree owocowe to produkty pełne naturalnego smaku owoców, o nieograniczonych możliwościach zastosowania.

Główne zastosowania: sorbety, lody, desery lodowe, semifreddo, desery mrożone, musy, monoporcje, galaretki i żelki owocowe, sosy, coulis, glazury, polewy, granitas, napoje, koktajle, drinki.


| CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU |
| SKŁADNIKI |
MANGO 100% |
| BRIX |
17-20 |
| pH |
3.9-4.5 |
| KWASOWOŚĆ |
0.8-1.2% |
| SMAK |
MANGO |
| MASA NETTO |
1.0 KG |
| OPAKOWANIE JEDNOSTKOWE |
DOYPACK - WOREK Z KORKIEM |
| OPAKOWANIE ZBIORCZE |
6 SZTUK - 6 KG |
| RODZAJ |
NATURALNE PUREE OWOCOWE |
| KONSYSTENCJA |
PŁYNNA |
| SERIA PRODUKTOWA |
MAZZONI FROZEN |
| PRODUCENT |
MAZZONI |


| WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
| Wartość energetyczna |
272/65 kJ/kcal |
| Tłuszcz |
0.27 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
0.0 g |
| Węglowodany |
17.0 g |
| w tym cukry |
15.0 g |
| Białko |
0.51 g |
| Błonnik |
4.0 g |
| Sól |
<0.02 g |


Warunki przechowywania: przeciery owocowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - maksymalna temperatura składowania to 20°C. Po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych (w temperaturze około 4°C) i spożyć w najkrótszym możliwym czasie od otwarcia.

Opakowanie - typu "doypack" z korkiem do produktów płynnych - nowoczesne, elastyczne opakowanie, lżejsze od tradycyjnych opakowań kartonowych, bezpieczniejsze do transportu i łatwiejsze do przechowywania. Małe opakowanie jednostkowe pozwala na łatwe przechowywanie, dozowanie i pozwala na zminimalizowanie marnotrawstwa produktów. Bardzo wygodne w użyciu, daje możliwość wykorzystania całej zawartości opakowania, bez pozostawiania na dnie resztek produktu. Opakowanie z korkiem umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie - idealne rozwiązanie w przypadku gdy nie zużywamy jednorazowo całości produktu.




