
70,10 zł / 1l
Gama naturalnych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Czyste puree owocowe bez dodatku cukru i substancji konserwujących. Produkt w wygodnym opakowaniu.
PUREE OWOCOWE / PUREA DI FRUTTA / FRUIT PUREE OD MAZZONI FROZEN - to gama naturalnych przecierów owocowych (100%) bez dodatku cukru. Czysty przecier owocowy o płynnej konsystencji wytwarzany w kontrolowanych warunkach przez doświadczonego włoskiego producenta. Puree owocowe wytwarzane jest bez dodatków takich, jak substancje konserwujące (w tym cukier). Świeżość produktów zapewnia ich odpowiednie zapakowanie - w wygodny worek typu "doypack" z korkiem. Opakowanie produktu pozwala na łatwe przechowywanie oraz dozowanie produktu. Przeciery owocowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w temperaturze poniżej 20°C, po otwarciu przeciery należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w najkrótszym możliwym czasie od otwarcia. Stosowanie naturalnych przecierów owocowych pozwala na zachowanie stałej jakości i powtarzalności produktu niezależnie od sezonu (pory roku). Dodatkowo usprawnia i przyspiesza proces produkcji oraz ułatwia przechowywanie. Puree owocowe przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów, stosowania w cukiernictwie i gastronomii. Puree owocowe to produkty pełne naturalnego smaku owoców, o nieograniczonych możliwościach zastosowania.
Główne zastosowania: sorbety, lody, desery lodowe, semifreddo, desery mrożone, musy, monoporcje, galaretki i żelki owocowe, sosy, coulis, glazury, polewy, granitas, napoje, koktajle, drinki.
CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
SKŁADNIKI | JAGODY 100% |
BRIX | 9-13 |
pH | 2.8-3.8 |
KWASOWOŚĆ | 0.9-1.3% |
SMAK | JAGODA |
MASA NETTO | 1.0 KG |
OPAKOWANIE JEDNOSTKOWE | DOYPACK - WOREK Z KORKIEM |
OPAKOWANIE ZBIORCZE | 6 SZTUK - 6 KG |
RODZAJ | NATURALNE PUREE OWOCOWE |
KONSYSTENCJA | PŁYNNA |
SERIA PRODUKTOWA | MAZZONI FROZEN |
PRODUCENT | MAZZONI |
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU | |
Wartość energetyczna | 103/25 kJ/kcal |
Tłuszcz | 0.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | <0.01 g |
Węglowodany | 5.1 g |
w tym cukry | 5.1 g |
Białko | 0.9 g |
Błonnik | 1.27 g |
Sól | 0.02 g |
Warunki przechowywania: przeciery owocowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - maksymalna temperatura składowania to 20°C. Po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych (w temperaturze około 4°C) i spożyć w najkrótszym możliwym czasie od otwarcia.
Opakowanie - typu "doypack" z korkiem do produktów płynnych - nowoczesne, elastyczne opakowanie, lżejsze od tradycyjnych opakowań kartonowych, bezpieczniejsze do transportu i łatwiejsze do przechowywania. Małe opakowanie jednostkowe pozwala na łatwe przechowywanie, dozowanie i pozwala na zminimalizowanie marnotrawstwa produktów. Bardzo wygodne w użyciu, daje możliwość wykorzystania całej zawartości opakowania, bez pozostawiania na dnie resztek produktu. Opakowanie z korkiem umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie - idealne rozwiązanie w przypadku gdy nie zużywamy jednorazowo całości produktu.
PRZY ZAKUPIE OPAKOWANIA ZBIORCZEGO - 6 SZTUK - W KOSZYKU AUTOMATYCZNIE NALICZA SIĘ RABAT 5%.
Indeks: PAVONI373
Marka: PAVONI ITALIA
Seria mat silikonowych do tworzenia wkładów smakowych do nowoczesnych tortów i ciast musowych. Okrągłe otwory w różnych rozmiarach i pojemnościach.
Indeks: DOROSIOWE22
Marka: DOROSIOWE RANTY
STALOWY RANT DO ŻELKI OWOCOWEJ - regulowany rant w zestawie ze spinkami >>> ze specjalnym przeznaczeniem do tworzenia wkładów owocowych do tortu.
Indeks: MAZZONI02
Marka: MAZZONI GROUP
Gama naturalnych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Czyste puree owocowe bez dodatku cukru i substancji konserwujących. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: MAZZONI01
Marka: MAZZONI GROUP
Gama naturalnych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Czyste puree owocowe bez dodatku cukru i substancji konserwujących. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: MAZZONI05
Marka: MAZZONI GROUP
Gama naturalnych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Czyste puree owocowe bez dodatku cukru i substancji konserwujących. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Indeks: DOROSIOWE07
Marka: DOROSIOWE RANTY
Stalowa skrobka cukiernicza z podziałką przeznaczona do pracy z kremem. Doskonale sprawdzi się podczas dekorowania i tynkowania tortów.
Indeks: CALLEBAUT80
Marka: CALLEBAUT
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka, wanilii i karmelu. Uniwersalna w zastosowaniu doskonale sprawdzi się do formowania, oblewania, nadziewania oraz nadawania smaku oraz wielu innych zastosowań.
Indeks: EUROVANILLE13
Marka: EUROVANILLE
Organiczne laski wanilii zapakowane w wygodną szklaną tubkę z korkiem - idealne do przetworów na bazie mleka i wypieków. Strąki waniliowe gatunku Planifolia z Madagaskaru.
Gama naturalnych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Czyste puree owocowe bez dodatku cukru i substancji konserwujących. Produkt w wygodnym opakowaniu.