PUREE OWOCOWE / PUREA DI FRUTTA / FRUIT PUREE OD MAZZONI FROZEN - to gama naturalnych przecierów owocowych (100%) bez dodatku cukru. Czysty przecier owocowy o płynnej konsystencji wytwarzany w kontrolowanych warunkach przez doświadczonego włoskiego producenta. Puree owocowe wytwarzane jest bez dodatków takich, jak substancje konserwujące (w tym cukier). Świeżość produktów zapewnia ich odpowiednie zapakowanie - w wygodny worek typu "doypack" z korkiem. Opakowanie produktu pozwala na łatwe przechowywanie oraz dozowanie produktu. Przeciery owocowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w temperaturze poniżej 20°C, po otwarciu przeciery należy przechowywać w warunkach chłodniczych i spożyć w najkrótszym możliwym czasie od otwarcia. Stosowanie naturalnych przecierów owocowych pozwala na zachowanie stałej jakości i powtarzalności produktu niezależnie od sezonu (pory roku). Dodatkowo usprawnia i przyspiesza proces produkcji oraz ułatwia przechowywanie. Puree owocowe przeznaczone są przede wszystkim do produkcji lodów, stosowania w cukiernictwie i gastronomii. Puree owocowe to produkty pełne naturalnego smaku owoców, o nieograniczonych możliwościach zastosowania.

Główne zastosowania: sorbety, lody, desery lodowe, semifreddo, desery mrożone, musy, monoporcje, galaretki i żelki owocowe, sosy, coulis, glazury, polewy, granitas, napoje, koktajle, drinki.


CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU |
SKŁADNIKI |
JAGODY 100% |
BRIX |
9-13 |
pH |
2.8-3.8 |
KWASOWOŚĆ |
0.9-1.3% |
SMAK |
JAGODA |
MASA NETTO |
1.0 KG |
OPAKOWANIE JEDNOSTKOWE |
DOYPACK - WOREK Z KORKIEM |
OPAKOWANIE ZBIORCZE |
6 SZTUK - 6 KG |
RODZAJ |
NATURALNE PUREE OWOCOWE |
KONSYSTENCJA |
PŁYNNA |
SERIA PRODUKTOWA |
MAZZONI FROZEN |
PRODUCENT |
MAZZONI |


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU |
Wartość energetyczna |
103/25 kJ/kcal |
Tłuszcz |
0.2 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe |
<0.01 g |
Węglowodany |
5.1 g |
w tym cukry |
5.1 g |
Białko |
0.9 g |
Błonnik |
1.27 g |
Sól |
0.02 g |


Warunki przechowywania: przeciery owocowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu - maksymalna temperatura składowania to 20°C. Po otwarciu produkt należy przechowywać w warunkach chłodniczych (w temperaturze około 4°C) i spożyć w najkrótszym możliwym czasie od otwarcia.

Opakowanie - typu "doypack" z korkiem do produktów płynnych - nowoczesne, elastyczne opakowanie, lżejsze od tradycyjnych opakowań kartonowych, bezpieczniejsze do transportu i łatwiejsze do przechowywania. Małe opakowanie jednostkowe pozwala na łatwe przechowywanie, dozowanie i pozwala na zminimalizowanie marnotrawstwa produktów. Bardzo wygodne w użyciu, daje możliwość wykorzystania całej zawartości opakowania, bez pozostawiania na dnie resztek produktu. Opakowanie z korkiem umożliwia wielokrotne otwieranie i zamykanie - idealne rozwiązanie w przypadku gdy nie zużywamy jednorazowo całości produktu.




