op. 0.5 l Puree Truskawka - Le Fruit de MONIN Strawberry - gęsty przecier owocowy do napojów i deserów

Indeks: MONIN90
Marka:

Le Fruit de Monin Strawberry, to gęsty przecier o słodkim smaku dojrzałych na słońcu truskawek. Intensywna barwa i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne truskawkowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.

46,33 zł (8% VAT)
92,66 zł / 1l

42,90 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Truskawka - puree owocowe do napojów i deserów:

Le Fruit de Monin, to seria słodkich przecierów owocowych o wszechstronnym zastosowaniu. Przeznaczone przede wszystkim do sporządzania orzeźwiających lemoniad, napojów i drinków. Idealnie sprawdzają się jako polewa dekoracyjna do lodów, gofrów, deserów, słodkich potraw i ciast. Mogą służyć do nadawania smaku kremom, musom i innym wyrobom cukierniczym.

Charakteryzują się lekko płynną i zarazem odpowiednio gęstą konsystencją. Dopracowane smaki do tworzenia wysokiej jakości napojów i deserów. Le Fruit de Monin, sporządzany jest z najlepszych składników. Zapewnia autentyczne i niezapomniane doznania sensoryczne. Doskonale zrównoważony smak, który wyśmienicie uzupełnia gorące i mrożone napoje oraz klasyczne i nowoczesne desery. Puree marki monin rozlewane są do nieprzezroczystych butelek z tworzywa. Posiadają wygodne nakrętki, które ułatwiają dozowanie i nakładanie produktu. Przeciery owocowe jako baza do napojów dozuje się w proporcjach 1:6 (jedna porcja przecieru na sześć porcji płynu). Puree owocowy stosowany jako dodatek smakowy i dekoracyjny dozuje się na zasadzie quantum satis, czyli według uznania.

Jaki skład ma przecier truskawkowy?

Składniki: cukier, puree z truskawek, naturalny aromat truskawkowy, naturalne aromaty, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), barwniki: antocyjany (E163), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202), substancja zagęszczająca: pektyna (E440). (zawiera 50,1% puree z truskawek) Puree owocowe wykonane są z co najmniej 50% owoców. 

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły i charakterystyka produktu - puree truskawkowe:

panel oddzielający w opisie.png

Nazwa handlowa Le Fruit de Monin Strawberry
Seria produktowa Le Fruit de Monin
Rodzaj puree owocowe
Smak truskawka
Aromat truskawkowy, naturalny
Barwa intensywna, czerwona
Konsystencja gęsta
Forma przecier owocowy
Opakowanie plastikowa butelka
Pojemność 500 ml - 0.5 l
Masa netto 660 g
Przeznaczenie dodatek smakowy i dekoracyjny
Zastosowanie do napojów, deserów, wypieków
Dozowanie 1:6 lub według uznania
Producent Monin
Importer SCM
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Francja

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Zastosowanie i sposób użycia przecieru owocowego:

Puree owocowe to doskonała baza do napojów oraz dodatek do deserów. Gęste przeciery owocowe stosuje się według podstawowych proporcji, które łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Klasyczne dozowanie przecierów owocowych opiera się na proporcjach 1:6. Jedna porcja przecieru z owoców na sześć porcji płynu. Puree owocowe dodaje się bezpośrednio do sporządzanych napojów i deserów. Podstawowe zastosowanie gęstych przecierów owocowych, to napoje takie jak: lemoniady na zimno i na gorąco, klasyczne i mrożone herbaty, rozgrzewające napoje, drinki, piwo, wino, koktajle i smoothie. Gęste sosy owocowe to też doskonały dodatek smakowy i dekoracyjny do jogurtu mrożonego, lodów włoskich, deserów lodowych, gofrów, naleśników, słodkich potraw, sałatek owocowych, ciast i pozostałych deserów. 

Puree owocowe można stosować również do przekładania tortów, dekorowania babeczek oraz jako dodatek smakowy do kremów i mas cukierniczych. Dodatek gęstych sosów owocowych wpływa również korzystnie na konsystencję serwowanych napojów i deserów.

Jak przechowywać puree owocowe?

Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przecier owocowy w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.

Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu puree owocowe należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Przecier należy zużyć w ciągu 4 tygodni od momentu otwarcia. Po otwarciu przeciery owocowe najlepiej przechowywać w warunkach chłodniczych.

Wartość odżywcza przecieru owocowego:

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1411 kJ / 337 kcal
Tłuszcz 0.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 83.2 g
w tym cukry 82.4 g
Białko 0.7 g
Sól 0.0 g

Szczegóły produktu

Załączniki