op. 1 l Puree Jagoda - Le Fruit de MONIN Blueberry - gęsty przecier owocowy do napojów i deserów

Indeks: MONIN201
Marka:

Le Fruit de Monin Blueberry, to gęsty przecier o słodkim smaku letnich jagód. Intensywna fioletowa barwa i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne jagodowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.

70,10 zł (8% VAT)
70,10 zł / 1l

64,91 zł netto

DOSTĘPNĄ ILOŚĆ SPRAWDZISZ W SZCZEGÓŁACH PRODUKTU

Magazyn: 6 szt.

Opis produktu

Jagoda - puree owocowe do napojów i deserów:

Le Fruit de Monin, to seria słodkich przecierów owocowych o wszechstronnym zastosowaniu. Przeznaczone przede wszystkim do sporządzania orzeźwiających lemoniad, napojów i drinków. Idealnie sprawdzają się jako polewa dekoracyjna do lodów, gofrów, deserów, słodkich potraw i ciast. Mogą służyć do nadawania smaku kremom, musom i innym wyrobom cukierniczym.

Charakteryzują się lekko płynną i zarazem odpowiednio gęstą konsystencją. Dopracowane smaki do tworzenia wysokiej jakości napojów i deserów. Le Fruit de Monin, sporządzany jest z najlepszych składników. Zapewnia autentyczne i niezapomniane doznania sensoryczne. Doskonale zrównoważony smak, który wyśmienicie uzupełnia gorące i mrożone napoje oraz klasyczne i nowoczesne desery. Puree marki monin rozlewane są do nieprzezroczystych butelek z tworzywa. Posiadają wygodne nakrętki, które ułatwiają dozowanie i nakładanie produktu. Przeciery owocowe jako baza do napojów dozuje się w proporcjach 1:6 (jedna porcja przecieru na sześć porcji płynu). Puree owocowy stosowany jako dodatek smakowy i dekoracyjny dozuje się na zasadzie quantum satis, czyli według uznania.

Jaki skład ma przecier jagodowy?

Składniki: cukier, jagody (kawałki i puree), naturalny aromat, barwniki: wyciąg z czarnej marchwi i hibiskusa, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), substancja zagęszczająca: pektyna (E440), substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202); (zawiera 50.1% jagód). Puree owocowe wykonane są z co najmniej 50% owoców. 

panel oddzielający w opisie.png

Szczegóły i charakterystyka produktu - puree jagodowe:

panel oddzielający w opisie.png

Nazwa handlowa Le Fruit de Monin Blueberry
Seria produktowa Le Fruit de Monin
Rodzaj puree owocowe
Smak jagoda
Aromat jagodowy, naturalny
Barwa intensywna, fioletowa
Konsystencja gęsta
Forma przecier owocowy
Opakowanie plastikowa butelka
Pojemność 1000 ml - 1.0 l
Masa netto 1310 g - 1.31 kg
Przeznaczenie dodatek smakowy i dekoracyjny
Zastosowanie do napojów, deserów, wypieków
Dozowanie 1:6 lub według uznania
Producent Monin
Importer SCM
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Francja

panel oddzielający w opisie.png

panel oddzielający w opisie.png

Zastosowanie i sposób użycia przecieru owocowego:

Puree owocowe to doskonała baza do napojów oraz dodatek do deserów. Gęste przeciery owocowe stosuje się według podstawowych proporcji, które łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Klasyczne dozowanie przecierów owocowych opiera się na proporcjach 1:6. Jedna porcja przecieru z owoców na sześć porcji płynu. Puree owocowe dodaje się bezpośrednio do sporządzanych napojów i deserów. Podstawowe zastosowanie gęstych przecierów owocowych, to napoje takie jak: lemoniady na zimno i na gorąco, klasyczne i mrożone herbaty, rozgrzewające napoje, drinki, piwo, wino, koktajle i smoothie. Gęste sosy owocowe to też doskonały dodatek smakowy i dekoracyjny do jogurtu mrożonego, lodów włoskich, deserów lodowych, gofrów, naleśników, słodkich potraw, sałatek owocowych, ciast i pozostałych deserów. 

Puree owocowe można stosować również do przekładania tortów, dekorowania babeczek oraz jako dodatek smakowy do kremów i mas cukierniczych. Dodatek gęstych sosów owocowych wpływa również korzystnie na konsystencję serwowanych napojów i deserów.

Jak przechowywać puree owocowe?

Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przecier owocowy w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.

Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu puree owocowe należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Przecier należy zużyć w ciągu 4 tygodni od momentu otwarcia. Po otwarciu przeciery owocowe najlepiej przechowywać w warunkach chłodniczych.

Wartość odżywcza przecieru owocowego:

Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1370 kJ / 324 kcal
Tłuszcz 0.4 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0.0 g
Węglowodany 77.1 g
w tym cukry 77.1 g
Białko 0.4 g
Sól 0.02 g

Szczegóły produktu

Załączniki