
28,50 zł / 1 szt.
Le Fruit de Monin Lime, to gęsty przecier o orzeźwiającym smaku soczystych limonek. Intensywna barwa i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne owocowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.
Le Fruit de Monin, to seria słodkich przecierów owocowych o wszechstronnym zastosowaniu. Przeznaczone przede wszystkim do sporządzania orzeźwiających lemoniad, napojów i drinków. Idealnie sprawdzają się jako polewa dekoracyjna do lodów, gofrów, deserów, słodkich potraw i ciast. Mogą służyć do nadawania smaku kremom, musom i innym wyrobom cukierniczym.
Charakteryzują się lekko płynną i zarazem odpowiednio gęstą konsystencją. Dopracowane smaki do tworzenia wysokiej jakości napojów i deserów. Le Fruit de Monin, sporządzany jest z najlepszych składników. Zapewnia autentyczne i niezapomniane doznania sensoryczne. Doskonale zrównoważony smak, który wyśmienicie uzupełnia gorące i mrożone napoje oraz klasyczne i nowoczesne desery. Puree marki monin rozlewane są do nieprzezroczystych butelek z tworzywa. Posiadają wygodne nakrętki, które ułatwiają dozowanie i nakładanie produktu. Przeciery owocowe jako baza do napojów dozuje się w proporcjach 1:6 (jedna porcja przecieru na sześć porcji płynu). Puree owocowy stosowany jako dodatek smakowy i dekoracyjny dozuje się na zasadzie quantum satis, czyli według uznania.
Składniki: cukier, woda, sok z limonki, skoncentrowany sok z limonki i cytryny, skórka z limonki, regulatory kwasowości: kwas cytrynowy (E330), cytrynian sodu (E331), naturalny aromat cytrynowy, substancja zagęszczająca: pektyna (E440), naturalny aromat, substancja konserwująca: sorbinian potasu (E202). Zawiera równowartość 51% owoców, w tym 31% limonki.
Nazwa handlowa | Le Fruit de Monin Lime |
Seria produktowa | Le Fruit de Monin |
Rodzaj | puree owocowe |
Smak | limonka |
Aromat | cytrusowy, naturalny |
Barwa | zielona |
Konsystencja | gęsta |
Forma | przecier owocowy |
Opakowanie | plastikowa butelka |
Pojemność | 1000 ml - 1.0 l |
Masa netto | 1290 g - 1.29 kg |
Przeznaczenie | dodatek smakowy i dekoracyjny |
Zastosowanie | do napojów, deserów, wypieków |
Dozowanie | 1:6 lub według uznania |
Producent | Monin |
Importer | SCM |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Francja |
Puree owocowe to doskonała baza do napojów oraz dodatek do deserów. Gęste przeciery owocowe stosuje się według podstawowych proporcji, które łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Klasyczne dozowanie przecierów owocowych opiera się na proporcjach 1:6. Jedna porcja przecieru z owoców na sześć porcji płynu. Puree owocowe dodaje się bezpośrednio do sporządzanych napojów i deserów. Podstawowe zastosowanie gęstych przecierów owocowych, to napoje takie jak: lemoniady na zimno i na gorąco, klasyczne i mrożone herbaty, rozgrzewające napoje, drinki, piwo, wino, koktajle i smoothie. Gęste sosy owocowe to też doskonały dodatek smakowy i dekoracyjny do jogurtu mrożonego, lodów włoskich, deserów lodowych, gofrów, naleśników, słodkich potraw, sałatek owocowych, ciast i pozostałych deserów.
Puree owocowe można stosować również do przekładania tortów, dekorowania babeczek oraz jako dodatek smakowy do kremów i mas cukierniczych. Dodatek gęstych sosów owocowych wpływa również korzystnie na konsystencję serwowanych napojów i deserów.
Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: przecier owocowy w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu puree owocowe należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie. Przecier należy zużyć w ciągu 4 tygodni od momentu otwarcia. Po otwarciu przeciery owocowe najlepiej przechowywać w warunkach chłodniczych.
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1325 kJ / 315 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 73.5 g |
w tym cukry | 73.5 g |
Białko | 0.13 g |
Sól | 0.9 g |
Indeks: MONIN33
Marka: MONIN
Indeks: COMPRITAL69
Marka: COMPRITAL
Topping miętowy, to doskonały dodatek dekoracyjny do lodów i deserów. Znakomicie podkreśli smak lodów włoskich i jogurtu mrożonego. Urozmaici smak gofrów z bitą śmietaną i naleśników na słodko. Gotowa polewa smakowa o uniwersalnym zastosowaniu.
Indeks: COMPRITAL188
Marka: GIUBILEO EXPERIENCE
Pasta miętowa z serii Giubileo Experience - z dodatkiem cukru trzcinowego i gronowego - przeznaczona do produkcji wysokiej jakości lodów rzemieślniczych i wyrobów cukierniczych.
Indeks: SILIKOMART279
Marka: SILIKOMART
Forma silikonowa do tworzenia trójwymiarowych deserów w kształcie owoców. W zestawie znajduje się wspornik z tworzywa, który stabilizuje formę i zapewnia odpowiednie odwzorowanie kształtu.
Indeks: MONIN288
Marka: MONIN
Indeks: MONIN68
Marka: MONIN
Indeks: BABBI54
Marka: BABBI
Indeks: MONIN303
Marka: MONIN
Słój szklany 8,5l z metalowym kranikiem do samodzielnego montażu i metalową podstawką.
Indeks: LOVENATURE26
Marka: LOVE NATURE
Seria suszonych kwiatów jadalnych o wyjątkowym smaku i aromacie. Idealne do dekoracji cukierniczych oraz jako dodatek do potraw czy napojów. Naturalny sposób na efektowną prezentację Twoich wyrobów.
Indeks: PERNIGOTTI305
Marka: PERNIGOTTI
Gotowa do użycia stracciatella o smaku gorzkiej czekolady z kontrastującym dodatkiem miętowych kryształków. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!
Indeks: COMPRITAL389
Marka: COMPRITAL
Orzeźwiająca pasta cytrusowa z kawałkami kandyzowanych owoców - połączenie cytryny, limonki i bergamotki - gotowa do użycia pasta variegato do przekładania i dekorowania lodów. Świeży dodatek smakowy do kremów cukierniczych i deserów.
Indeks: PERNIGOTTI344
Marka: PERNIGOTTI
Skoncentrowana pasta bergamotka o intensywnym smaku i aromacie owoców dojrzewających na słońcu. Przeznaczona do produkcji soczystych sorbetów, lodów na patyku i mrożonych deserów. Pasta bergamotka pozwala również na sporządzanie granity w stylu sycylijskim oraz orzeźwiających napojów bezalkoholowych. Pasty cytrusowe dedykowane są do stosowania z dodatkiem...
Indeks: THERMOHAUSER49
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: PAPILART57
Marka: PAPILART
Indeks: CALLEBAUT88
Marka: CALLEBAUT
Finest Belgian Ruby Chocolate to pierwsza rubinowa czekolada o intensywnym gładkim smaku z wyczuwalnymi nutami owoców jagodowych i lekką nutą kwasowości. Stworzona z myślą o profesjonalistach i dostępna dla każdego.
Indeks: BARIMA123
Marka: BARBARA LUIJCKX
Le Fruit de Monin Lime, to gęsty przecier o orzeźwiającym smaku soczystych limonek. Intensywna barwa i autentyczny smak. Idealny dodatek do napojów, deserów i śniadań. Twórz własne owocowe przepisy z wykorzystaniem puree od Monin.