
36,00 zł / 1 kg
Odwodniony syrop glukozowy w proszku - dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych o wielu właściwościach.
GLUCOSA EN POLS 33DE - to odwodniony syrop glukozowy (glukoza w proszku) - mieszanina sacharydów otrzymywana w wyniku częściowej hydrolizy enzymatycznej, oczyszczania i fragmentacji skrobi kukurydzianej. Dodatek glukozy - zapobiega krystalizacji cukru w cukierkach i żelkach; zapewnia elastyczność i utrzymuje miękkość produktów takich jak ciasta, lukier czy trufle.
75 g glukozy w proszku odpowiada 100 g glukozy w płynie.
Równoważnik dekstrozy (DE) blisko 33 (wynikający z lekkiej hydrolizy).
Zastosowanie - zapobieganie krystalizacji cukru w produktach, modulowanie słodkiego smaku.
Składniki: glukoza w proszku (33DE).
WŁAŚCIWOŚCI FIZYKO-CHEMICZNE | |
WILGOTNOŚĆ | < 5.0 % |
PH | 4.5 - 5.5 |
POD | 24 % |
PAC | 56 % |
Warunki przechowywania/składowania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym (oryginalnym) opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci; do dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych narzędzi; produkt zapakowany jest w nieprzezroczysty (czarny) słoik z tworzywa z nakrętką, który zapewnia ochronę przed działaniem czynników zewnętrznych; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C.
Indeks: FOODCOLOURS82
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA161
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: LOUISFRANCOIS25
Marka: LOUIS FRANCOIS
Odwodniony syrop glukozowy w proszku - dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych o wielu właściwościach.
Indeks: PAVONI86
Marka: PAVONI ITALIA
Okrągłe podkładki z wygodnym uchwytem wykonane z tworzywa przeznaczonego do kontaktu z żywnością. Idealnie sprawdzą się do serwowania i prezentacji zarówno słodkich jak i wytrawnych wyrobów. Idealne pod monoporcje i przekąski. Przeznaczone do stosowania w cateringu i lokalach gastronomicznych.
Indeks: CALLEBAUT117
Marka: CALLEBAUT
Najlepsza mleczna belgijska czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i karmelu. Idealna płynność czekolady czyni ją uniwersalną w zastosowaniu - zarówno w cukiernictwie, gastronomi jak i przy produkcji lodów.
Indeks: DAWN199
Marka: DAWN FOODS
Mleczna polewa - surogat czekolady do oblewania i dekoracji czekolado-podobnych nie wymagających temperowania prawdziwej czekolady.
Indeks: MODECOR198/2
Marka: MODECOR
Odwodniony syrop glukozowy w proszku - dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych o wielu właściwościach.