
36,00 zł / 1 kg
Odwodniony syrop glukozowy w proszku - dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych o wielu właściwościach.
GLUCOSA EN POLS 33DE - to odwodniony syrop glukozowy (glukoza w proszku) - mieszanina sacharydów otrzymywana w wyniku częściowej hydrolizy enzymatycznej, oczyszczania i fragmentacji skrobi kukurydzianej. Dodatek glukozy - zapobiega krystalizacji cukru w cukierkach i żelkach; zapewnia elastyczność i utrzymuje miękkość produktów takich jak ciasta, lukier czy trufle.
75 g glukozy w proszku odpowiada 100 g glukozy w płynie.
Równoważnik dekstrozy (DE) blisko 33 (wynikający z lekkiej hydrolizy).
Zastosowanie - zapobieganie krystalizacji cukru w produktach, modulowanie słodkiego smaku.
Składniki: glukoza w proszku (33DE).
WŁAŚCIWOŚCI FIZYKO-CHEMICZNE | |
WILGOTNOŚĆ | < 5.0 % |
PH | 4.5 - 5.5 |
POD | 24 % |
PAC | 56 % |
Warunki przechowywania/składowania: produkt należy przechowywać w szczelnie zamkniętym (oryginalnym) opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci; do dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych narzędzi; produkt zapakowany jest w nieprzezroczysty (czarny) słoik z tworzywa z nakrętką, który zapewnia ochronę przed działaniem czynników zewnętrznych; po każdym użyciu należy szczelnie zamknąć opakowanie; przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; optymalna temperatura przechowywania to 15-20°C.
Indeks: FOODCOLOURS82
Marka: FOOD COLOURS
Indeks: SOSA161
Marka: Sosa Ingredients
Indeks: LOUISFRANCOIS25
Marka: LOUIS FRANCOIS
Odwodniony syrop glukozowy w proszku - dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych o wielu właściwościach.
Indeks: THERMOHAUSER473
Marka: THERMOHAUSER
Indeks: CHOCOVIC07(1)
Marka: CHOCOVIC
Biała polewa cukiernicza nie wymagająca temperowania. Gotowy produkt, który wystarczy upłynnić w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej. Przeznaczona do oblewania, powlekania i dekorowania wyrobów piekarskich i cukierniczych. Idealna do ozdabiania świątecznych wypieków (babek wielkanocnych, makowca itp.) - (produkt konfekcjonowany).
Indeks: DAWN198
Marka: DAWN FOODS
Ciemna polewa - surogat czekolady do oblewania i dekoracji czekolado-podobnych nie wymagających temperowania prawdziwej czekolady.
Indeks: EUROVANILLE24
Marka: EUROVANILLE
Pasta waniliowa z nasionami wanilii Bourbon z Madagaskaru - wytwarzana na bazie alkoholowego ekstraktu waniliowego. Uniwersalne zastosowanie w cukiernictwie.
Odwodniony syrop glukozowy w proszku - dodatek do lodów i wyrobów cukierniczych o wielu właściwościach.