- W koszyku nie ma jeszcze produktów
- Wysyłka Za darmo!
- Razem 0,00 zł
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
- CZEKOLADA
- KAWIARNIA I BAR
- DLA LODZIARNI
- PASTY DO LODÓW
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
- DO CUKIERNICTWA
- DO PIECZENIA
- DODATKI SPOŻYWCZE
- DEKORACJE CUKIERNICZE
- OPAKOWANIA JEDNORAZOWE
- SPRZĘT I AKCESORIA
- PRODUKTY OKAZJONALNE
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
1 kg AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS substancja żelująca pozyskiwana z czerwonych alg
Naturalna substancja zagęszczająca i żelująca pochodzenia roślinnego - pozyskiwana z czerwonych wodorostów.
Agar-agar to naturalna substancja o właściwościach żelujących, zagęszczających i stabilizujących. Pozyskiwana z czerwonych wodorostów, przeznaczona do stosowania w żywności. Jako dodatek spożywczy oznaczana jest symbolem E406. Produkty z dodatkiem agaru należy doprowadzić do wrzenia, a następnie umieścić w warunkach chłodniczych w celu stężenia. Dozowanie jest zależne od rodzaju produktu i wynosi od 5 do 40 gramów na kilogram produktu. Możliwości zastosowania agaru - żywność, biotechnologia, farmacja, chemia, produkty stomatologiczne, kosmetyki. Właściwości agaru - wysoce hydrofilowa cząsteczka, która wykazuje tendencję do tworzenia grudek; pozwala na uzyskanie elastycznego żelu.
DOZOWANIE | |
kremy niskotłuszczowe | 0.5-1 g/kg |
aromatyzowane napoje mleczne | 1-2 g/kg |
lekkie kremy o długim okresie przydatności do spożycia | 2-5 g/kg |
produkty mleczne, sosy, zupy | 5-10 g/kg |
ciasta, ciastka, lody, mieszanki deserów instant | 5-10 g/kg |
produkty na bazie ryb | 5-10 g/kg |
produkty o niskiej zawartości tłuszczu | 5-10 g/kg |
wyroby cukiernicze | 10-20 g/kg |
produkty dietetyczne | 20-40 g/kg |
Składniki: agar agar (E406).
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu; w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci.
Opis
- NAZWA HANDLOWA
- AGAR AGAR E406 GELIFIANT LOUIS FRANCOIS
- MASA NETTO
- 1 kg
- OPAKOWANIE
- POJEMNIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ
- RODZAJ
- AGAR Z CZERWONYCH ALG
- RODZAJ
- SUBSTANCJA ZAGĘSZCZAJĄCA I ŻELUJĄCA
- FORMA
- PROSZEK
- PRZEZNACZENIE
- NATURALNY DODATEK SPOŻYWCZY
- ZASTOSOWANIE
- ZAGĘSZCZANIE | ŻELOWANIE | STABILIZOWANIE
- DOZOWANIE
- 5-40 g/kg
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
- WARUNKI PRZECHOWYWANIA
- W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
Indeks: SILIKOMART26
Marka: SILIKOMART
SF006 Forma silikonowa HALF-SPHERE półkule 24 szt. 30.006.00.0060 Silikomart
Indeks: SILIKOMART357
Marka: SILIKOMART
KIT TARTE RING PARADIS 80 25.298.87.0065 SILIKOMART zestaw forma + 6 perforowanych rantów ∅ 80 x h 20 mm
Indeks: SOSA339
Marka: Sosa Ingredients
0.5 kg SUCRO EMUL (E473) 39034 SOSA INGREDIENTS substancja emulgująca estry sacharozy i kwasów tłuszczowych
Dodatek spożywczy pozwalający na tworzenie stabilnych emulsji odpornych na zmiany temperatury - stosowany przede wszystkich do wypieku chleba oraz w produkcji lodów i kremów cukierniczych.
Indeks: SOSA68
Marka: Sosa Ingredients
700g GOMA TRAGACANTO substancja zagęszczająca guma tragakantowa 58050070 Sosa
Indeks: SOSA498
Marka: Sosa Ingredients
600 g CMC (E466) GOMA DE CELULOSA EN POLS 38549 SOSA INGREDIENTS karboksymetyloceluloza w proszku
Karboksymetyloceluloza do substancja wykazująca właściwości zagęszczające, utwardzające oraz przeciwzbrylające (zależnie od zastosowania). Stosowana do utwardzania masy cukrowej przeznaczonej do modelowania płaskiego i przestrzennego.
Indeks: SOSA290
Marka: Sosa Ingredients
500g PECTINA XOCO NAPPAGE X58 pektyna (AML) z solami opóźniającymi i wapniem 58030018 Sosa
Indeks: SOSA441
Marka: Sosa Ingredients
500g GLUCONOLACTAT Glukonian wapnia i Mleczan wapnia 58050033 Sosa
Indeks: SOSA281
Marka: Sosa Ingredients
600g INSTANT MOUSSE NEUTRAL Stabilizator musu w proszku 58020002 Sosa
Indeks: LOUISFRANCOIS05
Marka: LOUIS FRANCOIS
1 kg PECTINE NH NAPPAGE LOUIS FRANCOIS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.
Indeks: SOSA452
Marka: Sosa Ingredients
500 g PECTINA LOW SUGAR 38895 SOSA INGREDIENTS pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy
Substancja zagęszczająca pochodzenia roślinnego - pektyna z dodatkiem wapnia i sacharozy. Przeznaczona do stosowania w wyrobach owocowych o obniżonej zawartości cukru i wapnia.
Indeks: BARIMA157(1)
Marka: DREIDOPPEL
2.5 kg SANETT VEGGIE 47990 DREIDOPPEL wegański stabilizator do kremów na bazie mielonych wodorostów - neutralny smak
Produkt na bazie mielonych wodorostów o neutralnym smaku - przeznaczony do stabilizowania wegańskich kremów i musów. Roślinna alternatywa dla żelatyny.
Indeks: SOSA226
Marka: Sosa Ingredients
0.5 kg AGAR-AGAR-PUR 38447 SOSA INGEDIENTS naturalna substancja żelująca z krasnorostów
Indeks: RÓŻNE224
Marka: SEMPRE
1 kg ŻELATYNA WIEPRZOWA SPOŻYWCZA 180 BLOOM 20 MESH w postaci drobnych granulek (produkt konfekcjonowany)
Żelatyna spożywcza pozyskiwana z kolagenu pochodzenia wieprzowego w formie drobnych granulek.
Indeks: SOSA367
Marka: Sosa Ingredients
1kg CREMOR TARTAR dwuwinian potasu substancje emulgująca i stabilizująca 59000023 Sosa
Indeks: SEMPRE295
Marka: SEMPRE
500 g MĄCZKA CHLEBA ŚWIĘTOJAŃSKIEGO - GUMA KAROBOWA (E410) 130003 SEMPRE - naturalny roślinny hydrokoloid
Maczka chleba świętojańskiego - guma karobowa - jest naturalnym roślinnym hydrokoloidem otrzymywanym z mielonego bielma nasion drzewa świętojańskiego.
Indeks: SEMPRE296
Marka: SEMPRE
500 g GUMA TARA (E417) 130002 SEMPRE - dodatek do żywności o właściwościach zagęszczających i stabilizujących
Guma tara - dodatek do lodów i wyrobów spożywczych o właściwościach zagęszczających i stabilizujących.
Indeks: FOODCOLOURS86
25g GUMA KSANTANOWA (E415) guma pochodzenia mikrobiologicznego K-160 Food Colours
Indeks: SOSA494
Marka: Sosa Ingredients
600 g GOMA KAPPA EN POLVO 38690 SOSA INGREDIENTS substancja żelująca z czerwonych alg
Hydrokoloid pozyskiwany z czerwonych alg morskich - to naturalny dodatek do żywności o właściwościach żelujących i zagęszczających. Wykazuje również zdolność do wychwytywania i utrzymywania wilgoci w produktach. Doskonale sprawdzi się do produkcji różnego rodzaju galaretek, past oraz dżemów.