1 kg PECTINE NH NAPPAGE LOUIS FRANCOIS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.
W koszyku nie ma jeszcze produktów
Szukaj
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych.
Opis produktu
PECTINE 325NH95 - jest dodatkiem do żywności stosowanym jako środek teksturujący. Wykazuje właściwości zagęszczające i żelujące (w produktach zawierających wapń). Przeznaczona przede wszystkim do produkcji przetworów owocowych. Pektyna ma postać proszku o neutralnym smaku i zapachu. Daje termo-odwracalne żele.
Składniki: pektyna amidowana o niskiej zawartości metoksylu (E440ii) (standaryzowana przez dodanie sacharozy).
Dyspersja i rozpuszczanie:
Aby rozpuścić produkt bez grudek: wstępnie wymieszać pektynę z innymi suchymi składnikami i wsypać preparat do cieczy ciągle mieszając; kontynuować mieszanie, aby uzyskać całkowitą dyspersję. Rozpuszczanie zależy od mediów i procesu: przyspieszone przez obróbkę cieplną (czas, temperatura) i blendowanie (blender, homogenizator). Całkowite rozpuszczenie można uzyskać najszybciej w temperaturze 80-85°C. W formule o wysokiej zawartości wapnia (twarda woda> 80 ppm Ca ++, mleko) rozpuszczanie może być trudniejsze do uzyskania. Wymagany jest dłuższy czas lub dodatek soli sekwestrujących.
Dozowanie - 0.5% do 1.5% zgodne z używana formułą do uzyskania oczekiwanej tekstury.
Właściwości:
Pektyna ta może być używana w produktach na bazie wody, mleka oraz owoców.
Żelowanie w interakcji z wapniem zachodzi podczas chłodzenia.
Ostateczna tekstura jest osiągana po 24 godzinach.
Produkt łatwy do rozpuszczenia.
Szczegóły produktu
1 kg PECTINE NH NAPPAGE LOUIS FRANCOIS pektyna do stosowania w produktach na bazie wody i owoców
Pektyna przeznaczona przede wszystkim do stosowania podczas produkcji lustrzanych glazur z miąższem owocowym.
500 g PECTINA 325 NH 95 38892 SOSA INGREDIENTS pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu
Pektyna o niskiej zawartości metoksyloamidu wykazująca właściwości zagęszczające i żelujące w obecności wapnia. Przeznaczona przede wszystkim do stosowania w przetworach owocowych (zawierających wapń) oraz mlecznych. Dozowanie zależne jest od oczekiwanego efektu technologicznego.
Air Mat Silikomart - dł. 400 x szer. 300 mm - perforowana mata cukiernicza do wypieków
Air Mat, to seria perforowanych mat cukierniczych o wszechstronnym zastosowaniu. Wykonane z odpornego włókna szklanego pokrytego warstwą silikonu. Zapewniają równomierny stopień wypieczenia. Wykazują właściwości antypoślizgowe i zapobiegające przywieraniu. Nadają się do mrożenia i mycia w zmywarce.
2.5 kg BIAŁA CZEKOLADA 25.9% RECIPE N°CW2 CALLEBAUT CW2NV-E4-U71
Klasyczna biała czekolada o zrównoważonym smaku z dominującymi nutami mleka i wanilii. Niska płynność oraz kremowa i gęsta konsystencja doskonale sprawdzi się do nadawania smaku musom oraz kremom, a także formowania większych figurek czekoladowych.
Wystąpił błąd, sprawdź szczegóły poniżej