
450,00 zł / 100 ml
Delikatny aromat, subtelna barwa i przyjemny kwiatowy smak, to właśnie syrop jaśminowy. Niezwykle wszechstronny i uniwersalny w zastosowaniu. Doskonały do orzeźwiających i rozgrzewających lemoniad, napojów, drinków, a także wypieków i deserów. Tego smaku nie może zabraknąć w Twojej kawiarni!
Subtelny aromat, neutralna barwa i przyjemny kwiatowy smak. To właśnie aromatyczny syrop jaśminowy! Niezwykle wszechstronny i uniwersalny w zastosowaniu. Dodasz go do ulubionej herbaty lub kawy. Przygotujesz aromatyczne lemoniady za zimno i na gorąco. Zaserwujesz eleganckie drinki i koktajle. Dodasz do sałatki owocowej lub deseru lodowego. Syrop o subtelnym kwiatowym aromacie możesz dodawać także do wypieków i deserów. To także doskonały dodatek do aromatyzowania mas do przekładania tortu czy kremów do dekoracji babeczek. Syrop Jaśminowy wykorzystasz tak jak najbardziej lubisz! Sprawdź jakie daje możliwości.
Seria syropów smakowych tworzonych na bazie wody i cukru. Wytwarzane z zastosowaniem naturalnych aromatów i bezpiecznych barwników spożywczych (pochodzenia naturalnego). Wydajne i uniwersalne w zastosowaniu. Przeznaczone do stosowania w napojach, deserach i wypiekach. Dopracowane smaki, które wzbogacą klasyczne kawy, herbaty oraz inne napoje. Standardowe proporcje do zastosowania syropów smakowych w napojach to 1:8 (1 porcja syropu na 8 porcji płynu). Proporcje łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Syropy marki Monin rozlewane są do eleganckich szklanych butelek o pojemności 0.7 litra, do których idealnie pasują pompki o pojemności 5 ml i 10 ml. Stosowanie pompek znacznie ułatwia dozowanie, zapewnia powtarzalność przepisów oraz przyspiesza pracę. Przy stosowaniu pompek do dozowania syropów należy pamiętać o ich regularnym czyszczeniu ciepłą wodą. Do prezentacji syropów przeznaczony jest bardzo praktyczny stojak, który dodatkowo zapewnia ładną ekspozycję dostępnych w lokalu smaków. Syropy barmańskie po otwarciu należy przechowywać w temperaturze pokojowej (18-20°C) i zużyć w ciągu 3 miesięcy, licząc od momentu otwarcia.
Składniki: cukier, woda, naturalny aromat, regulator kwasowości: kwas cytrynowy (E330), emulgatory: guma arabska (E414), estry glicerolu i żywicy roślinnej (E445).
Syropy smakowe stosuje się według podstawowych proporcji, które łatwo dostosujesz do swoich przepisów. Klasyczne dozowanie syropów opiera się na proporcji dodatku smakowego do całej objętości napoju. Podstawowe proporcje dozowania syropów smakowych to 1:8 (1 porcja syropu smakowego na 8 porcji napoju bazowego). Syropy dodaje się bezpośrednio do napojów, deserów czy ciast. Syropy smakowe nie wymagają rozcieńczania. Należy pamiętać, że syropów owocowych nie należy dodawać do napojów zawierających mleko. Dodatek syropu owocowego do mleka może spowodować jego "zważenie".
Podstawowe zastosowanie syropów smakowych, to napoje, takie jak: czarna kawa, kawy z mlekiem, napoje kawowe, gorąca czekolada, grzane piwo, grzane wino, lemoniada na gorąco, rozgrzewające herbaty, koktajle, drinki, kawa mrożona, herbata mrożona itp. Dodatkowo syropy można stosować jako dodatek smakowy i aromatyczny do śniadań (np. owsianki, naleśników na słodko), wypieków (ciasteczka, babeczki itp.), deserów (np. domowy budyń), kremów (np. śmietanowych) i mas cukierniczych (na bazie czekolady lub mascarpone), a także do nasączania biszkoptów itp.
Syrop jaśminowy jest niezwykle uniwersalny w zastosowaniu. Z syropem przygotujesz aromatyczną czarną kawę, napoje kawowe, czekoladę do picia oraz koktajle mleczne. Dodasz go do orzeźwiających i rozgrzewających napojów z dodatkami. To także świetny dodatek smakowy do drinków i koktajli. Syrop jaśminowy doskonale sprawdzi się jako dodatek do śniadań i deserów. Zastosujesz go jako aromat do kremów i mas cukierniczych, a także domowego ciasta. Subtelny, kwiatowy smak będzie pasować także do mrożonych kaw i napojów, a także lodów i deserów na zimno.
Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: syropy smakowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Termin przydatności do spożycia produktu przed otwarciem, to 24 miesiące od daty produkcji (zgodnie z informacją umieszczoną na etykiecie produktu). Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu syropy smakowe należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Optymalna temperatura przechowywania syropów po otwarciu to 18-20°C. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zakręcić butelkę. Syrop należy zużyć w ciągu 3 miesięcy od momentu otwarcia. Syropy nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych.
Nazwa handlowa | Jasmine Le Sirop de Monin |
Seria produktowa | Le Sirop de Monin |
Rodzaj | syrop barmański |
Smak | jaśminowy |
Aromat | kwiatowy, subtelny |
Barwa | neutralna |
Konsystencja | płynna |
Forma | syrop na bazie cukru i wody |
Opakowanie | szklana butelka |
Pojemność | 0.7 l (700 ml, 70 cl) |
Opakowanie zbiorcze | 6 szt. x 0.7 l = 4.2 l |
Przeznaczenie | dodatek smakowy i aromatyczny |
Zastosowanie | do kaw, napojów, deserów, wypieków |
Dozowanie | w proporcji 1:8 (syropu do płynu) |
Producent | Monin |
Importer | SCM |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Francja |
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1308 kJ / 313 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 78.0 g |
w tym cukry | 78.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.03 g |
Syropy smakowe zapakowane w szklane butelki wysyłamy odpowiednio zabezpieczone, tak żeby zminimalizować ryzyko uszkodzenia produktu podczas transportu. Pojedyncze butelki syropów pakujemy w specjalne tuby z zamknięciem, które dodatkowo zabezpieczmy tekturowym wypełnieniem i umieszczamy w kartonie. Do pakowania większej ilości syropów stosujemy specjalne "bezpieczne" kartony przeznaczone do wysyłki szklanych butelek. Posiadamy kartony do pakowania 6 oraz 12 sztuk syropów w szklanych butelkach. Dokładamy wszelkich starań, żeby Twoje ulubione smaki syropów dotarły do Ciebie w całości!
Indeks: MONIN79
Marka: MONIN
Indeks: MONIN97
Marka: MONIN
Indeks: MONIN34
Marka: MONIN
Indeks: MONIN104
Marka: MONIN
Indeks: DREIDOPPEL26
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: MONIN93
Marka: MONIN
Indeks: STALGAST93
Marka: STALGAST
Indeks: DREIDOPPEL43
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: DREIDOPPEL45
Marka: DREIDOPPEL
Seria skoncentrowanych past owocowo-smakowych do lodów i wyrobów cukierniczych. Pasty charakteryzują się bardzo ekonomicznym dozowaniem. Nadają wyrobom intensywny smak i aromat oraz naturalną barwę.
Indeks: LOVENATURE25
Marka: LOVE NATURE
Seria suszonych kwiatów jadalnych o wyjątkowym smaku i aromacie. Idealne do dekoracji cukierniczych oraz jako dodatek do potraw czy napojów. Naturalny sposób na efektowną prezentację Twoich wyrobów.
Indeks: MONIN282
Marka: MONIN
Elegancki i bardzo praktyczny metalowy stojak na 4 butelki syropów. Niezbędny element wyposażenia każdego baru i kawiarni.
Indeks: SOSA211
Marka: Sosa Ingredients
Naturalny aromat jaśminowy o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Płynna formuła koncentratu na bazie gliceryny, która doskonale łączy się z produktami. Idealny do aromatyzowania napojów, kremów, lodów i deserów.
Indeks: PAVONI445
Marka: PAVONI ITALIA
Jasmine od Pavoni Italia, forma silikonowa do mini deserów i czekoladek w kształcie pączków kwiatów jaśminu. Profesjonalna forma silikonowa stworzona we współpracy z Antonio Bachour. Forma pozwala na jednorazowe przygotowanie 30 dekoracyjnych porcji o wymiarach: śr. 38 mm x wys. 30 mm i pojemności 20 ml.
Indeks: MONIN49
Marka: MONIN
Delikatny aromat, subtelna barwa i przyjemny smak orzechów, to właśnie syrop pistacjowy. Niezwykle wszechstronny i uniwersalny w zastosowaniu. Doskonały do orzeźwiających i rozgrzewających kaw, napojów, drinków, a także wypieków i deserów. Tego smaku nie może zabraknąć w Twojej kawiarni!
Indeks: MONIN64
Marka: MONIN
Indeks: MONIN39
Marka: MONIN
Indeks: BARRYCALLEBAUT69
Marka: CALLEBAUT
Wyjątkowa seria czekolad dla prawdziwych smakoszy - wytwarzanych z wyselekcjonowanych ziaren kakao o pojedynczym pochodzeniu. Unikalny profil smakowy i uniwersalne zastosowanie.
Delikatny aromat, subtelna barwa i przyjemny kwiatowy smak, to właśnie syrop jaśminowy. Niezwykle wszechstronny i uniwersalny w zastosowaniu. Doskonały do orzeźwiających i rozgrzewających lemoniad, napojów, drinków, a także wypieków i deserów. Tego smaku nie może zabraknąć w Twojej kawiarni!