op. 0.7 l Syrop o smaku białej czekolady - White Chocolate Le Sirop de Monin - szklana butelka
Syrop barmański o bogatym smaku białej czekolady z przyjemną nutą wanilii. Idealnie komponuje się ze smakiem kwaśnych i egzotycznych owoców. Doskonały do kremowych napojów kawowych z dodatkami.
Opis produktu
Syrop barmański o smaku białej czekolady:
Subtelny aromat, neutralna barwa i kremowy smak białej czekolady z delikatną nutą wanilii, to właśnie syrop White Chocolate. Aromatyczny i niezwykle uniwersalny w zastosowaniu. Dodasz go do ulubionej czarnej kawy, latte czy cappuccino. Przygotujesz wyjątkowe napoje kawowe i gorącą czekoladę z dodatkiem bitej śmietany udekorowanej słodkimi piankami. Zaserwujesz aromatyczne grzane piwo lub klasycznego grzańca ba bazie czerwonego wina. Dodasz do ulubionej porannej owsianki, naleśników, a także gofrów, ulubionego deseru lub słodkiej przekąski. Syrop o smaku białej czekolady to także doskonały dodatek do aromatyzowania mas do przekładania toru czy kremów do dekoracji babeczek. Idealnie komponuje się z kwaśnym smakiem czerwonych owoców i słodkim smakiem egzotycznych owoców. Syrop White Chocolate wykorzystasz tak jak najbardziej lubisz! Sprawdź jakie daje możliwości!
Klasyczne syropy cukrowe Le Sirop de Monin:
Seria syropów smakowych tworzonych na bazie wody i cukru. Wytwarzane z zastosowaniem naturalnych aromatów i bezpiecznych barwników spożywczych (pochodzenia naturalnego). Wydajne i uniwersalne w zastosowaniu. Przeznaczone do stosowania w napojach, deserach i wypiekach. Dopracowane smaki, które wzbogacą klasyczne kawy, herbaty oraz inne napoje. Standardowe proporcje do zastosowania syropów smakowych w napojach to 1:8 (1 porcja syropu na 8 porcji płynu). Proporcje łatwo dostosujesz do Swoich przepisów. Syropy marki Monin rozlewane są do eleganckich szklanych butelek o pojemności 0.7 litra, do których idealnie pasują pompki o pojemności 5 ml i 10 ml. Stosowanie pompek znacznie ułatwia dozowanie, zapewnia powtarzalność przepisów oraz przyspiesza pracę. Przy stosowaniu pompek do dozowania syropów należy pamiętać o ich regularnym czyszczeniu ciepłą wodą. Do prezentacji syropów przeznaczony jest bardzo praktyczny stojak, który dodatkowo zapewnia ładną ekspozycję dostępnych w lokalu smaków. Syropy barmańskie po otwarciu należy przechowywać w temperaturze pokojowej (18-20°C) i zużyć w ciągu 3 miesięcy, licząc od momentu otwarcia.
Jaki skład ma syrop o smaku białej czekolady?
Składniki: cukier, woda, naturalny aromat.
Jak stosować syrop o smaku białej czekolady?
Syropy smakowe stosuje się według podstawowych proporcji, które łatwo dostosujesz do swoich przepisów. Klasyczne dozowanie syropów opiera się na proporcji dodatku smakowego do całej objętości napoju. Podstawowe proporcje dozowania syropów smakowych to 1:8 (1 porcja syropu smakowego na 8 porcji napoju bazowego). Syropy dodaje się bezpośrednio do napojów, deserów czy ciast. Syropy smakowe nie wymagają rozcieńczania. Należy pamiętać, że syropów owocowych nie należy dodawać do napojów zawierających mleko. Dodatek syropu owocowego do mleka może spowodować jego "zważenie".
Podstawowe zastosowanie syropów smakowych, to napoje, takie jak: czarna kawa, kawy z mlekiem, napoje kawowe, gorąca czekolada, grzane piwo, grzane wino, lemoniada na gorąco, rozgrzewające herbaty, koktajle, drinki, kawa mrożona, herbata mrożona itp. Dodatkowo syropy można stosować jako dodatek smakowy i aromatyczny do śniadań (np. owsianki, naleśników na słodko), wypieków (ciasteczka, babeczki itp.), deserów (np. domowy budyń), kremów (np. śmietanowych) i mas cukierniczych (na bazie czekolady lub mascarpone), a także do nasączania biszkoptów itp.
Do czego najlepiej sprawdzi się syrop biała czekolada?
Syrop White Chocolate jest niezwykle uniwersalny w zastosowaniu. Z syropem przygotujesz aromatyczną czarną kawę, napoje kawowe, czekoladę do picia oraz koktajle mleczne. Dodasz go do ulubionej herbaty i rozgrzewających napojów z dodatkami. To także świetny dodatek smakowy do grzanego piwa czy grzańca na bazie białego wina. Syrop o smaku białej czekolady doskonale sprawdzi się jako dodatek do śniadań i deserów. Zastosujesz go jako aromat do kremów i mas cukierniczych, a także domowego ciasta. Idealnie sprawdzi się również do przygotowania aromatycznych drinków. Klasyczny smak będzie pasować także do mrożonych kaw i napojów, a także lodów i deserów na zimno.
Jak przechowywać syropy barmańskie?
Warunki przechowywania produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu: syropy smakowe w fabrycznie zamkniętym opakowaniu należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przez bezpośrednim działaniem światła słonecznego. Termin przydatności do spożycia produktu przed otwarciem, to 24 miesiące od daty produkcji (zgodnie z informacją umieszczoną na etykiecie produktu). Data produkcji oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu.
Warunki przechowywania produktu po otwarciu: po otwarciu syropy smakowe należy przechowywać w temperaturze pokojowej. Optymalna temperatura przechowywania syropów po otwarciu to 18-20°C. Należy zabezpieczyć produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz obcych zapachów. Po każdym użyciu należy szczelnie zakręcić butelkę. Syrop należy zużyć w ciągu 3 miesięcy od momentu otwarcia. Syropy nie wymagają przechowywania w warunkach chłodniczych.
Szczegóły i charakterystyka produktu - syrop barmański:
Nazwa handlowa | White Chocolate Le Sirop de Monin |
Seria produktowa | Le Sirop de Monin |
Rodzaj | syrop barmański |
Smak | biała czekolada |
Aromat | nuty wanilii |
Barwa | neutralna |
Konsystencja | płynna |
Forma | syrop na bazie cukru i wody |
Opakowanie | szklana butelka |
Pojemność | 0.7 l (700 ml, 70 cl) |
Opakowanie zbiorcze | 6 szt. x 0.7 l = 4.2 l |
Przeznaczenie | dodatek smakowy i aromatyczny |
Zastosowanie | do kaw, napojów, deserów, wypieków |
Dozowanie | w proporcji 1:8 (syropu do płynu) |
Producent | Monin |
Importer | SCM |
Dystrybutor | Sempre Group |
Kraj produkcji | Francja |
Jaką wartość odżywczą mają syropy smakowe?
Przybliżona wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
Wartość energetyczna | 1346 kJ / 322 kcal |
Tłuszcz | 0.0 g |
w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.0 g |
Węglowodany | 80.0 g |
w tym cukry | 80.0 g |
Białko | 0.0 g |
Sól | 0.03 g |
Jak wysyłamy syropy w szklanych butelkach?
Syropy smakowe zapakowane w szklane butelki wysyłamy odpowiednio zabezpieczone, tak żeby zminimalizować ryzyko uszkodzenia produktu podczas transportu. Pojedyncze butelki syropów pakujemy w specjalne tuby z zamknięciem, które dodatkowo zabezpieczmy tekturowym wypełnieniem i umieszczamy w kartonie. Do pakowania większej ilości syropów stosujemy specjalne "bezpieczne" kartony przeznaczone do wysyłki szklanych butelek. Posiadamy kartony do pakowania 6 oraz 12 sztuk syropów w szklanych butelkach. Dokładamy wszelkich starań, żeby Twoje ulubione smaki syropów dotarły do Ciebie w całości!
Szczegóły produktu
Załączniki