TESTO01
Producent: TESTO
Nowy produkt
Numer katalogowy: 0563 1080
3 Sztuka Sztuk/-i
Realizacja zamowienia 2-3 dni
Uwaga: Ostatnie sztuki!
Data Dostępności:
testo 108 Wodoodporny termometr do żywności
Numer katalogowy: 0563 1080
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
Wodoodporny termometr do żywności TESTO108:
Numer katalogowy: 0563 1080
Zestaw zawiera: 1x TESTO 108 - wodoodporny przyrząd do pomiaru temperatury (termopara typu T i K),
w tym penetracyjna sonda temperatury (termopara typu T), walizka, baterie, fabryczny protokół kalibracji.
- zakres pomiarowy: (-50)-(+300)°C
- możliwość podłączenia termopar typu T i K
- szybki, łatwy i dokładny pomiar temperatury
- zgodny z HACCP oraz normą EN 13485
(Termopara typu K - zakres pomiarowy wynosi (-200)-(+1200)°C, czułość - 41 µV/°C;
Termopara typu T - zakres pomiarowy wynosi (-200)-(+350)°C, czułość 30 µV/°C)
- prosta obsługa dwoma przyciskami
- duży i czytelny wyświetlacz
- wodoodporny miernik i sonda (IP 67)
- zgodność z HACCP i EN 13485
Ogólne dane techniczne:
- waga: 210g (incl.battery and Softcase), 154g (incl. battery, without softcase)
- wymiary: 140 x 60 x 24 mm
- temperatura pracy: -20 do +60 °C
- obudowa: ABS / ABS-PC z włókna szklanego
- klasa zabezpieczenia: IP67 z futerałem TopSafe
- kolor: biały
- szybkość pomiaru: 0,5 sekundy
- standardy: Angielski-13485
- wytyczne EU: 2004/108/EG
- typ baterii: 3 baterie mikro AAA
- żywotność baterii: 2500h (przy 23 °C)
- wyświetlacz: LCD
- rozmiar wyświetlacza: 1-liniowy wyświetlacz
- funkcje wyświetlacza: z paskiem statusu
- temperatura składowania: -30 do +70 °C
Pomiar temperatury - TYP T:
zakres pomiarowy: (-50)-(+300)°C
dokładność: ±0,5 °C (-30 do +70 °C); ±0,5 °C ±0,5 % mierz.wart. (-50 do -30 °C); ±0,5 °C ±0,5 % mierz.wart. (+70 do +300 °C)
rozdzielczość: 0,1 °C
czas reakcji: 10 sekund
Pomiar temperatury - TYP K:
zakres pomiarowy: (-50)-(+300)°C
dokładność: ±0,5 °C (-30 do +70 °C); ±0,5 °C ±0,5 % mierz.wart. (-50 do -30 °C); ±0,5 °C ±0,5 % mierz.wart. (+70 do +300 °C)
rozdzielczość: 0,1 °C
ZASTOSOWANIE:
1. Monitorowanie temperatury produktów:
Przy produkcji żywności i wydawaniu posiłków, właściwe podgrzanie i odpowiednia temperatura żywności odgrywają kluczową.
Ważne jest to przy kontrolowaniu tworzenia się i rozprzestrzeniania bakterii oraz podczas procesu przetwórstwa żywności,
jak również podczas kontrolowania temperatury produktu gotowego do konsumpcji.
- pomiar bezpośrednio podczas procesu produkcji lub po przygotowaniu żywności
- gwarancja odpowiedniej, wymaganej temperatury, mając na uwadze tworzenie się bakterii i zarazków, ale również specyfikacje jakościowe "zdefiniowane wewnętrznie",
(np. podczas podgrzewania czekolady trzeba zwracać uwagę, aby nie podgrzać jej za mocno/za szybko)
2. Pomiar temperatury podczas przechowywania:
W sektorze spożywczym łańcuch chłodniczy powinien być stale kontrolowany i weryfikowany.
Częścią kontroli powinno być sprawdzanie temperatury towarów podczas ich składowania.
Temperatura żywności ma kluczowy wpływ na tworzenie i rozprzestrzenianie się bakterii.
Właśnie dlatego konieczna jest ciągła kontrola żywności w celu zapewnienia jak największego bezpieczeństwa i jakości towarów.
Zarówno wyrywkowy mobilny pomiar, jak i pomiar stacjonarny są stosowane do monitorowanie składowanych towarów.
Pomiar temperatury produktów podczas składowania wiąże się z zagwarantowaniem, że temperatura tych towarów jest zgodna
ze specyfikacją i obowiązującymi regulacjami. Będzie to świadczyć o tym, czy produkty nadają się do użycia i dalszego
przetwarzania czy konsumpcji. Ważne jest aby łańcuch chłodniczy został zachowany.
W celu dokonania pomiaru kontaktowego, stosuje się pomiar pomiędzy opakowaniami (kartonami, zamrożoną żywnością) oraz wewnątrz produktu.
3. Pomiar temperatury towarów przychodzących:
W sektorze spożywczym łańcuch chłodniczy powinien być stale kontrolowany i weryfikowany.
Częścią kontroli powinno być sprawdzanie temperatury towarów przychodzących.
Temperatura żywności ma kluczowy wpływ na tworzenie i rozprzestrzenianie się bakterii.
Właśnie dlatego konieczna jest ciągła kontrola żywności w celu zapewnienia jak największego bezpieczeństwa i jakości towarów.
Zarówno technologia pomiaru temperatury na podczerwień oraz wewnątrz produktu są używane do monitowania towarów przychodzących.
Pomiar temperatury produktów przychodzących wiąże się z zagwarantowaniem, że temperatura tych towarów jest zgodna ze specyfikacją
i obowiązującymi regulacjami. Będzie to świadczyć o tym, czy produkty nadają się do użycia i dalszego przetwarzania czy konsumpcji.
Zarówno temperatura pomiędzy produktem i opakowaniem jak i temperatura wewnątrz produktu powinna zostać zmierzona.
W większości przypadków wszystkie dane pomiarowe, takie jak: wartości, data, czy czas pomiaru są zapisywane na formularzu w celu późniejszego skontrolowania
Jeżeli temperatura dostarczonych towarów odpowiada specyfikacji i odpowiadającym regulacjom, towar może zostać dopuszczony do obrotu.
Na razie nie dodano żadnej recenzji.