Gotowa do użycia polewa czekoladowa do lodów stracciatella. Produkt na bazie oleju kokosowego i kakao o obniżonej zawartości tłuszczu - może być stosowany jako dodatek do lodów wegańskich.
COPERTURE E ARTISTICK - to seria produktów do urozmaicania i dekorowania lodów oraz wyrobów cukierniczych. W serii dostępne są polewy o klasycznych smakach (czekolada, orzechy) oraz kolorowe polewy owocowe. Produkty do dekoracji przeznaczone są przede wszystkim do lodów na patyku oraz semifreddo. Doskonale sprawdzą się również do lodów stracciatella, a także mrożonych deserów i musów.
COPERTURA FINE - BOTTIGLIA- to gotowa do użycia polewa czekoladowa (na bazie oleju kokosowego i odtłuszczonego kakao) przeznaczona do produkcji lodów typu stracciatella. Zapakowana w wygodną butelkę, która ułatwia dozowanie produktu. Produkt wymaga podgrzania (w kąpieli wodnej lub kuchence mikrofalowej) przed użyciem - w celu upłynnienia. Dodatkowo przed użyciem produkt należy dokładnie wymieszać (wstrząsnąć). Dodatek polewy pozwala uzyskać drobne kawałeczki chrupiącej czekolady w lodach stracciatella, a także semifreddo i mrożonych deserach. Polewa doskonale sprawdzi się także do lodów wegańskich.
*polewa do lodów stracciatella pakowana jest w wygodne butelki o masie netto 0.95 kg - opakowanie zbiorcze to 6 opakowań po 0.95 kg - przy zakupie opakowania zbiorczego 5.7 kg (karton) w koszyku automatycznie nalicza się rabat 5%.
Składniki: olej kokosowy, cukier, proszek kakaowy o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgator: lecytyna sojowa (E322), naturalny ekstrakt z wanilii Bourbon, aromaty; może zawierać śladowe ilości orzechów laskowych, orzechów arachidowych oraz mleka.
Warunki przechowywania: produkt należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz ciepła; termin przydatności produktu w fabrycznie zamkniętym opakowaniu to 24 miesiące (od daty produkcji - zgodnie ze specyfikacją producenta).
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 GRAMACH PRODUKTU
Wartość energetyczna
2790/675 kJ/kcal
Tłuszcz
59.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
50.0 g
Węglowodany
28.0 g
w tym cukry
23.0 g
Białko
4.5 g
Błonnik
6.2 g
Sól
0.0 g
Dodatkowe informacje - wszystkie użyte materiały opakowaniowe spełniają wymagania Rozporządzenia WE nr 1935/2004 Parlamentu Europejskiego z dnia 27.10.2004 r. z późniejszymi zmianami, dyscyplinujące higienę opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością. Cały proces produkcyjny jest monitorowany zgodnie z zapisami Rozporządzenie nr WE 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny żywności. Firma z systemem zarządzania dla jakość UNI EN ISO 9001:2015 certyfikat CSQA N. 6000.
Szczegóły produktu
BABBI104
13 Przedmioty
Opis
NUMER KATALOGOWY
1.32.22
NAZWA HANDLOWA
COPERTURA FINE - BOTTIGLIA
MASA NETTO
0.95 kg
OPAKOWANIE
PLASTIKOWA BUTELKA Z NAKRĘTKĄ
OPAKOWANIE ZBIORCZE
5.7 kg (6 x 0.95 kg) KARTON
RODZAJ
POLEWA DO LODÓW STRACCIATELLA
SMAK
KAKAO
FORMA
POLEWA
PRZEZNACZENIE
DO UŻYTKU PROFESJONALNEGO
PRZEZNACZENIE
DO LODÓW STRACCIATELLA
ZASTOSOWANIE
DO LODÓW | DESERÓW | SEMIFREDDO
ZASTOSOWANIE
PODGRZAĆ PRZED UŻYCIEM
DOZOWANIE
WEDŁUG UZNANIA
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SUCHYM I CHŁODNYM MIEJSCU
WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W SZCZELNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU
TERMIN PRZYDATNOŚCI DO SPOŻYCIA
24 MIESIĄCE OD DATY PRODUKCJI (W ORYGINALNYM FABRYCZNIE ZAMKNIĘTYM OPAKOWANIU)
Gotowa do użycia polewa czekoladowa do lodów stracciatella. Produkt na bazie oleju kokosowego i kakao o obniżonej zawartości tłuszczu - może być stosowany jako dodatek do lodów wegańskich.
Gotowa do użycia stracciatella o smaku gorzkiej czekolady z kontrastującym dodatkiem miętowych kryształków. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!
Gotowa do użycia stracciatella o smaku białej czekolady z karmelową nutą. Do urozmaicania i oblewania lodów i deserów mrożonych. Dodatek emulgatorów zapewnia doskonałe połączenie polewy z produktem.
Gotowa do użycia polewa czekoladowa do lodów stracciatella. Produkt na bazie oleju kokosowego i kakao o obniżonej zawartości tłuszczu - może być stosowany jako dodatek do lodów wegańskich.
Gotowa do użycia stracciatella o smaku gorzkiej czekolady z kontrastującym dodatkiem kryształków słonego karmelu. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!
Gotowa do użycia stracciatella o smaku białej czekolady z malinowymi kryształkami cukru. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!
Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Gotowa do użycia polewa czekoladowa do lodów stracciatella. Produkt na bazie oleju kokosowego i kakao o obniżonej zawartości tłuszczu. Intensywny smak gorzkiej czekolady i praktyczne opakowanie - butelka.
Gotowa do użycia stracciatella o smaku białej czekolady z chrupiącymi kawałkami kokosa i tropikalnym aromatem mango. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!
Gotowa do użycia płynna stracciatella z pastą pistacjową i kontrastującym dodatkiem kryształków słonego karmelu. Do urozmaicania i oblewania lodów oraz deserów mrożonych. Dekoracyjny i chrupiący efekt!
Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.
Czekolada rubinowa idealna do lodów na patyku, rożków lodowych i przygotowywania stracciatella. Wyjątkowy smak czekolady rubinowej przeznaczony do produkcji lodów. Idealnie sprawdzi się również jako czekolada do fontanny.
Gotowy do użycia krem bez dodatku cukru o aksamitnej konsystencji i uniwersalnym zastosowaniu. Doskonały do przekładania lodów i stosowania w wyrobach cukierniczych. Jeden produkt - wiele możliwości.