Polewa czekoladowa do dekoracji lodów i deserów:

Toppingi marki Babbi, to sosy smakowe przeznaczone dla profesjonalistów, producentów lodów i cukierników. Wytwarzane ze starannie wyselekcjonowanych składników. Przeznaczone do dekorowania i urozmaicania lodów, deserów i wyrobów cukierniczych. Seria słodkich sosów przeznaczonych do stosowania jako dodatek smakowy i dekoracyjny. Doskonale sprawdzają się do oblewania i dekorowania lodów włoskich, deserów lodowych, semifreddo, jogurtu mrożonego, gofrów, naleśników, napojów kawowych i koktajli mlecznych. Polewy smakowe charakteryzują się kremową i dość gęstą konsystencją. Są łatwe do dozowania i nie spływają z dekorowanej powierzchni. Słodki smak i intensywny aromat sosów doskonale komponuje się z różnego rodzaju wyrobami cukierniczymi. Przeznaczone są przede wszystkim do stosowania jako dodatek dekoracyjny do lodów, deserów i potraw. Mogą służyć również do nadawania smaku i poprawy konsystencji napojów kawowych, koktajli mlecznych czy gorącej czekolady. Będą również doskonałym dodatkiem do mas i kremów cukierniczych.

Skład toppingu czekoladowego:

Składniki: syrop cukrowy, syrop glukozowy, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu (10.3%), emulgator: lecytyna sojowa (E322), aromaty.

Jak przechowywać polewy cukiernicze?

Warunki przechowywania i użycia: produkt przechowywać w suchym i chłodnym miejscu w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Po każdym użyciu wyczyścić i szczelnie zamknąć opakowanie. Przed każdym użyciem należy dokładnie wstrząsnąć butelkę z polewą. Po otwarciu produkt należy przechowywać w temperaturze pokojowej i spożyć w ciągu 7-14 dni od otwarcia opakowania. Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci i obcych zapachów. Opakowanie: sosy deserowe rozlewane są do nieprzezroczystych butelek z tworzywa (ochrona produktu przed działaniem światła słonecznego) z wygodnym dozownikiem (ułatwiającym nakładanie produktu).

Możliwości zastosowania gotowych polew smakowych:

Gotowe sosy deserowe to doskonały dodatek smakowy i dekoracyjny do: lodów i deserów lodowych, jogurtu mrożonego, lodów włoskich, gofrów z bitą śmietaną, gorącej czekolady i napojów kawowych z bitą śmietaną, śniadań na słodko, np. owsianki słodkich potraw, np. naleśniki, deserów i sałatek owocowych, koktajli mlecznych.

Szczegóły i charakterystyka produktu - sos czekoladowy:

| Nazwa handlowa | Topping Cioccolato | 
| Seria produktowa | Topping | 
| Numer katalogowy | 13204 / 1.32.04 | 
| Smak | kakaowy, czekoladowy, ciemna czekolada | 
| Rodzaj | topping, polewa smakowa, sos deserowy | 
| Produkt | gotowy do użycia | 
| Barwa | brązowa, charakterystyczna | 
| Konsystencja | półpłynna | 
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego, na użytek domowy | 
| Zastosowanie | gotowa polewa, dodatek smakowy i dekoracyjny | 
| Dozowanie | według uznania | 
| Opakowanie | plastikowa butelka z nakrętką dozującą | 
| Masa netto | 1.0 kg | 
| Opakowanie zbiorcze | 6 sztuk - karton | 


Wartość odżywcza w 100 gramach polewy deserowej:

| Wartość energetyczna | 1109 kJ / 262 kcal | 
| Tłuszcz | 1.1 g | 
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 0.7 g | 
| Węglowodany | 59.0 g | 
| w tym cukry | 56.0 g | 
| Białko | 2.3 g | 
| Sól | 0.0 g | 


Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Produkt do użytku profesjonalnego.
Do dekoracji lodów i deserów.
Wstrząsnąć przed użyciem.

Producent: Babbi
Dystrybutor: Sempre Group
Kraj produkcji: wyprodukowano we Włoszech


