Sweet Maker - Coating system od de Buyer - stalowy bęben do obtaczania draży o śr. 40 cm - podstawka do Kitchen Aid

Indeks: DEBUYER01
Marka:
3 407,00 zł (23% VAT)

2 769,92 zł netto

OBECNIE BRAK NA STANIE

Magazyn: 0 szt.

Powiadom mnie, gdy produkt będzie dostępny w magazynie

Opis produktu

Maszyna do obtaczania draży polewami na bazie czekolady!

Sweet Maker Coating System od marki de Buyer, to urządzenie przeznaczone do obtaczania orzechów i suszonych owoców czekoladą oraz miękkimi polewami na bazie czekolady. Pozwala w łatwy sposób tworzyć kolorowe draże czekoladowe. Stalowy bęben do powlekania draży, to podstawka kompatybilna z takimi urządzeniami jak Kitchen Aid, czy Dito Sama. Urządzenie pozwala w łatwy sposób uzyskać doskonałe draże czekoladowe. W 30 minut przygotujesz nawet od 6 kg do 8 kg chrupiących słodyczy. Zbiornik o średnicy 40 cm wykonany jest ze stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Urządzenie należy myć wyłącznie ręcznie przy użyciu delikatnych środków czyszczących. Bęben ze stali nierdzewnej przeznaczony jest do powlekania wyrobów czekoladą oraz miękkimi polewami na bazie czekolady.

Podstawka do Kitchen Aid - bęben do obtaczania draży!

Podstawka do obtaczania draży przeznaczona jest do stosowania z modelami urządzeń Kitchen Aid oraz Dito sama:

- Kitchen Aid K5 Super Plus

- Kitchen Aid Artisan Pro

- Dito Sama BE5 A

- Dito Sama 3500.00

Urządzenie umożliwia obtaczanie różnorodnych produktów, w tym orzechów i suszonych owoców cukrem, czekoladą, marcepanem oraz innymi polewami. Sweet Maker Coating system, to stalowy bęben o średnicy 40 cm wraz z podstawką.

Jak używać Sweet Maker Coating system?

Skrócona instrukcja użytkowania od producenta:

- Dopasuj urządzenie do podstawy.

- Ostrzeżenia! Należy zachować ostrożność, krawędzie zbiornika mogą być ostre!

- Stosuj minimalne ustawienie prędkości!

Proces powlekania:

- Powlekane produkty muszę być zimne, powinny mieć temperaturę od 12°C do 18°C.

- Czekolada nie wymaga krystalizacji.

- Używaj czekolady w temperaturze od 34°C do 36°C.

- Produkty w zbiorniku umieszczaj powoli i dodawaj stopniowo. 

- Gdy powłoka produktów będzie zbyt miękka, należy ponownie schłodzić powlekane produkty.

Wykończenie:

- Produkty lekko zwilżyć niewielką ilością alkoholu (6-70% obj.).

- Kakao dodawać natychmiast po zwilżeniu alkoholem.

- Pozostawić produkty do obtaczania w zbiorniku na minimum 1 minutę.

- Gotowe draże wyjmuj ze zbiornika ostrożnie przy użyciu czystych i suchych przyborów.

- Po każdym użyciu dokładnie wyczyść zbiornik.

- Zbiornika nie można myć w zmywarce.

- Myć ręcznie przy użyciu delikatnych detergentów.

Szczegóły i charakterystyka urządzenia:

Rodzaj Urządzenie do obtaczania draży czekoladowych
Zestaw stalowy zbiornik o śr. 40 cm z podstawką
Nazwa handlowa Sweet Maker Coating system
Numer katalogowy D-3500-00
Przeznaczenie do kontaktu z żywnością
Zastosowanie produkcja słodyczy, obtaczanie wyrobów polewami
Materiał Stal nierdzewna
Pojemność zbiornika 6-8 kg
Waga 4.2 kg
Wymiary śr. 40 cm x wys. 43 cm x szer. 32.5 cm
Konserwacja zalecane mycie ręczne
Producent de Buyer Industries
Dystrybutor Sempre Group
Kraj produkcji Francja

Szczegółowe wymiary urządzenia:

Górna średnica wewnętrzna 40 cm
Średnica zewnętrzna 43 cm
Całkowita wysokość 43 cm
Całkowita szerokość 32.5 cm
Waga 4.2 kg

Deklaracje zgodności oraz przykładowe przepisy znajdziesz w ulotce w załączniku!

Szczegóły produktu

Załączniki