
Indeks: PAPILART55
Marka: NOVACART
FORMA UOVO JAJKO MAŁE NOVACART 126 x 88 x h 30 mm papierowa forma w kształcie pisanki
1,40 zł / 1 szt.
Easter Cake od Pavoni Italia, to forma silikonowa do wielkanocnych ciast i deserów musowych. Nowoczesna forma silikonowa Pisanki. Profesjonalna forma stworzona we współpracy z Jérôme de Oliveira. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach kształt pozwala na tworzenie zaskakujących tortów wielkanocnych! Forma o wymiarach: śr. 160 mm x wys. 65 mm i pojemności 940 ml.
Pavocake, to seria form silikonowych spełniająca marzenia o perfekcji. Każdy kształt został zaprojektowany z dbałością o najdrobniejsze szczegóły. Linia wielofunkcyjnych form silikonowych do przygotowywania nowoczesnych tortów, ciast i deserów. Formy pozwalają na tworzenie różnorodnych kreacji o perfekcyjnym kształcie. Kreatywny i nieoczywisty sposób prezentacji wypieków i deserów z nutą elegancji. Projekty, które przekształcają słodkie kreacje w niepowtarzalne i spersonalizowane produkty. Charakteryzują się uniwersalnością w zastosowaniu. Zostały wykonane z odpornego, elastycznego silikonu, który jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością. Silikon wykazuje odporność na działanie temperatur w zakresie od (-) 40°C do (+) 250°C. Pozwala na pieczenie w wysokich temperaturach, chłodzenie, mrożenie oraz szokowe zamrażanie.
Dzięki możliwości mycia w zmywarce formy łatwo utrzymać w czystości, co pozwala na zachowanie wymogów sanitarnych. Elastyczność materiału ułatwia wyjmowanie gotowych wyrobów oraz redukuje ilość miejsca potrzebnego do przechowywania form. Aby nie uszkodzić formy nie należy stosować ostrych narzędzi kuchennych oraz utrzymywać formą z daleka od źródła otwartego ognia. Przed pierwszym użyciem formę należy dokładnie umyć (nie stosować silnych i drażniących środków chemicznych). Forma nadaje się do stosowania w: piekarnikach i piecach (gazowych, elektrycznych, konwekcyjnych, parowych), lodówce, zamrażarce, szokówce, kuchence mikrofalowej, zmywarce.
Platynowy silikon - platyna znajdująca się w surowcu sprawia, że formy oraz maty silikonowe, to produkty najwyższej jakości. Materiał jest całkowicie bezpieczny w kontakcie z żywnością (nawet w bardzo wysokich temperaturach), nietoksyczny, bezwonny i nie posiada smaku. Produkty silikonowe zapewniają najwyższą wydajność, są innowacyjne, elastyczne i nieprzywierające - doskonale odwzorowują każdy szczegół form - twórz realistyczne i niesamowite przepisy z charakterystycznych efektem trójwymiarowości.
Formy silikonowe są uniwersalne w zastosowaniu nadają się zarówno do pieczenia jak i do mrożenia. Pozwalają na tworzenie nowoczesnych ciast i tortów oraz deserów musowych.
Do oblewania doskonale sprawdzają się gotowe polewy czekoladowe i smakowe.
Do pokrywania deserów najlepiej sprawdzają się glazury dekoracyjne.
Do dekoracji mrożonych deserów idealnie sprawdzają się barwniki o strukturze zamszu.
Nazwa handlowa | Easter Cake |
Numer katalogowy | KE094 / KE094S |
Rodzaj | cukiernicza forma silikonowa |
Wymiary formy | śr. 160 mm x wys. 65 mm |
Pojemność formy | 940 ml |
Materiał formy | platynowy silikon |
Kształt | przestrzenny |
Wzór | jajka / pisanki |
Seria produktowa | Pavocake |
Odporność na temperatury | od (-) 40°C do (+) 250°C |
Producent | Pavoni Italia |
Dystrybutor | Sempre Group |
Przeznaczenie | do kontaktu z żywnością |
Zastosowanie | do chłodzenia, mrożenia, pieczenia |
Kraj produkcji | Wyprodukowano we Włoszech |
- wykonane z materiałów całkowicie bezpiecznych w kontakcie z żywnością,
- możliwość chłodzenia, mrożenia i szokowego zamrażania do temperatury (-) 40°C,
- możliwość pieczenia w piecach i piekarnikach w temperaturze do (+) 250°C,
- możliwość użytkowania w kuchence mikrofalowej,
- możliwość bezpiecznego mycia w zmywarce,
- nie używać ostrych narzędzi i przyborów podczas pracy z formą,
- trzymać z dala od otwartego ognia i innych źródeł zapłonu,
- dokładnie umyć przed pierwszym użyciem!
elastyczność (forma po złożeniu wraca do swojego pierwotnego kształtu),
wytrzymałość (materiał nie pęka i nie ulega uszkodzeniom mechanicznym),
oszczędność miejsca podczas przechowywania (łatwość przechowywania),
stabilność termiczna (materiał jest odporny na szeroki zakres temperatur),
praktyczna i łatwa konserwacja (dzięki możliwości mycia w zmywarce),
wszechstronność użytkowania (możliwość pieczenia, chłodzenia, mrożenia oraz stosowania w kuchence mikrofalowej),
wysoka jakość (wykonane z najwyższej jakości płynnego silikonu),
bezpieczeństwo użytkowania (materiał nie zawiera bisfenoli i jest zgodny z wytycznymi agencji żywności i leków),
szczegółowe odwzorowanie kształtu (forma wiernie odwzorowuje każdy szczegół),
nie wymagają zabezpieczania tłuszczem (zdrowsza forma przygotowywania potraw),
materiał nie wpływa na smak potraw (jest bezwonny).
Indeks: PAPILART55
Marka: NOVACART
Indeks: SILIKOMART134
Marka: SILIKOMART
Indeks: CHOCOWORLD09
Marka: CHOCOLATE WORLD
Wielkanocna kolekcja form do czekolady. Dopracowane wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania wyrobów z czekolady. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Obejrzyj film i dowiedz się, jak pracować z formą:
Indeks: BARIMA520
Marka: BARBARA LUIJCKX
Barwnik w sprayu dający efekt jedwabistego zamszu na powierzchni ciast, tortów i monoporcji. Barwnik na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Indeks: BARIMA527
Marka: BARBARA LUIJCKX
Barwnik w sprayu dający efekt jedwabistego zamszu na powierzchni ciast, tortów i monoporcji. Barwnik na bazie masła kakaowego - nie zawiera bieli tytanowej (E171).
Indeks: CHOCOWORLD116
Marka: CHOCOLATE WORLD
Profesjonalna forma z poliwęglanu do tworzenia wielkanocnych tabliczek czekolady z napisem HAPPY EASTER.
Indeks: PAVONI412
Marka: PAVONI ITALIA
Seria form silikonowych do nowoczesnych monoporcji i deserów. Eleganckie i efektowne kształty, które doskonale dostosujesz do każdej okazji. EASTER MONO - forma do tworzenia trójwymiarowych wielkanocnych monoporcji.
Indeks: MARTELLATO54
Marka: MARTELLATO
Sezonowa kolekcja form do tworzenia wielkanocnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o transparentnej barwie.
Indeks: CHOCOWORLD117
Marka: CHOCOLATE WORLD
Kolekcja form do tworzenia wielkanocnych pralin i czekoladek. Dopracowane klasyczne i nowoczesne wzory przeznaczone do ręcznego i maszynowego formowania. Wykonane z wytrzymałego i odpornego poliwęglanu o półtransparentnej barwie. Zobacz jak pracować z formą:
Indeks: BAKELS04(1)
Biała polewa - surogat czekolady do oblewania i dekoracji czekolado-podobnych nie wymagających temperowania prawdziwej czekolady.
Indeks: SWEETDECOR219
Marka: SWEET DECOR
Indeks: PODKŁADYCUK30
Marka: PODKŁADY CUKIERNICZE
Dwustronnie foliowane podkładki pod monoporcje z wygodnym uchwytem. Przeznaczone do prezentacji i serwowania wyrobów cukierniczych.
Indeks: LUBECA118
Marka: LUBECA
Lubeca Migdały kalifornijskie - idealna mączka do biszkoptów i wypieków.
Easter Cake od Pavoni Italia, to forma silikonowa do wielkanocnych ciast i deserów musowych. Nowoczesna forma silikonowa Pisanki. Profesjonalna forma stworzona we współpracy z Jérôme de Oliveira. Dopracowany w najdrobniejszych szczegółach kształt pozwala na tworzenie zaskakujących tortów wielkanocnych! Forma o wymiarach: śr. 160 mm x wys. 65 mm i pojemności 940 ml.