Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
W koszyku nie ma jeszcze produktów
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
-
wstecz
-
wstecz
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- FOLIE GITAROWE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- SYFONY I AKCESORIA
- TERMOMETRY I MIERNIKI
- ROBOTY KUCHENNE
- BLENDERY
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- GOFROWNICE I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
-
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
- KSIĄŻKI CUKIERNICZE
- AGUGIARO & FIGNA
- ALFATEC PRO
- ASTRA SWEETS
- BABBI
- BALDINI
- BAMIX OF SWITZERLAND
- BARBARA LUIJCKX
- BENEO
- BIRKMANN
- BONUS
- BOTANICA
- BRAND 4CAKE
- BRAS MILANO
- CACAO BARRY
- CALLEBAUT
- CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
- CHOCOLATE WORLD
- CHOCOVIC
- COLLINO
- COMPRITAL
- DANTOM
- DAWN FOODS
- DE BUYER
- DEBIC
- DECO RELIEF
- DECORA
- DEKORA
- DEKORPOL
- DIJO FUN&FOOD
- DITARTE
- DLA SMAKU
- DOMOGEL
- DOROSIOWE RANTY
- DREIDOPPEL
- DYLEX
- ELENA LIOFILIZATY
- EMIX
- EUROVANILLE
- EWALD-GELATINE GMBH
- FLORENSUC
- FOOD COLOURS
- FRACTAL COLORS
- FRANTYL
- FS OPAKOWANIA
- GALAGO MEDAC
- GIUBILEO EXPERIENCE
- GIUSTO MANETTI BATTILORO
- GODAN
- GOLDPLAST
- GRODCONO
- HANS BRUNNER
- HEINZELMANN
- HENDI
- HERSTA
- ICB TECNOLOGIE
- ISI INSPIRING FOOD
- KOMAGES
- KRAM
- LAPED
- LC TRADE POLAND
- LEAGEL
- LEDUVEL
- LIV OPAKOWANIA
- LOUIS FRANCOIS
- LOVE NATURE
- LUBECA
- MARTELLATO
- MASTER MARTINI
- MASTERCHEM
- MAZZONI GROUP
- MICROPLANE
- MIRAN
- MIX EXPERT
- MIXIT
- MODECOR
- MONA LISA
- MONIN
- MORI 2A
- MULTIICE
- NESTLE PROFESSIONAL
- NOVACART
- PAPILART
- PAVONI ITALIA
- PEJOT
- PERNIGOTTI
- PIANETTA DI BARBIERI
- PODKŁADY CUKIERNICZE
- POLKRYS
- POLO PLAST
- PROFBOARD
- RAVIFRUIT
- ROBOT COUPE
- ROSE DECOR
- SALPA
- SARACINO
- SASKIA
- SEMPRE
- SICO KITCHENWARE
- SILIKOMART
- SOSA INGREDIENTS
- STALGAST
- STARK
- STÖCKEL
- STYROPAK
- SWEET DECOR
- TALA
- TEAHOUSE EXCLUSIVES
- TESCOMA
- TESTO
- THERMOHAUSER
- TOMGAST
- TRUCILLO
- UNIPACK
- UNOX
- VALRHONA
- VAN HOUTEN
- VITAMIX
- VITO OIL FILTER SYSTEM
- WILTON
- ZEELANDIA
Szukaj
op. 1 kg Alkalizowane kakao w proszku - zawartość tłuszczu 22-24% - Botanical Experience Extra Brute Callebaut
Kakao w proszku przetworzone alkalicznie. Bogaty smak z wyczuwalną goryczką oraz złożonymi nutami kwiatów i przypraw korzennych. Ciepła i intensywna barwa o mahoniowym odcieniu. Proszek kakaowy o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Zawartość tłuszczu w proszku kakaowym to 22-24%.
Opis produktu
Alkalizowane kakao w proszku o bogatym smaku i aksamitnej strukturze:
Gama proszków wykonanych z wyselekcjonowanych i starannie prażonych ziaren kakao. Wysokiej jakości produkty o szerokim zakresie zastosowań, stworzone z myślą o potrzebach szefów kuchni. Dzięki gładkiej konsystencji, pięknym barwom i wyrazistym aromatom proszki kakaowe zapewniają niezmiennie wysoką jakość wyrobów. Niezależnie od tego, czy zwiększają intensywność smaku wypieków, tworzą aksamitną konsystencję napojów czy stanowią idealne wykończenie deseru.
Botanical Experience Extra Brute, to kakao w proszku przetworzone alkalicznie. Proszek kakaowy o czystym smaku i intensywnym aromacie. Bogaty smak z wyczuwalną goryczką oraz złożonymi nutami kwiatów i przypraw korzennych. Gładki proszek kakaowy z subtelnymi nutami botanicznymi. Kakao poddane procesowi alkalicznemu zyskuje ciepłą i intensywną barwę o mahoniowym odcieniu. Kakao o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie, które wzbogaci smak, aromat, barwę i konsystencję dowolnych wypieków, deserów i wyrobów czekoladowych. Wygodne opakowanie w postaci torby z zamknięciem wielorazowego użytku ułatwia porcjowanie i przechowywanie produktu. Zawartość tłuszczu w proszku kakaowym to 22-24%.
Wykaz składników i alergenów:
Składniki: proszek kakaowy, regulator kwasowości: węglan potasu (E501i).
Szczegóły i charakterystyka produktu:
| Nazwa handlowa | Botanical Experience Extra Brute |
| Numer katalogowy | DCP-22EXBRU-E0-89B |
| Opakowanie | torba z zamknięciem |
| Masa netto | 1.0 kg |
| Rodzaj | alkalizowany proszek kakaowy |
| Seria produktowa | Botanical Experience |
| Zawartość tłuszczu | 22-24% |
| Wartość pH | 7.7-8.1 |
| Wilgotność | max. 4.5% |
| Forma | ekstra drobny proszek |
| Wielkość cząsteczek | 7.5 µm |
| Zawartość składników kakao | min. 99.6% |
| Smak | gładki z subtelnymi nutami botanicznymi |
| Aromat | intensywny z nutami kwiatów i przypraw korzennych |
| Barwa | intensywna o mahoniowym odcieniu |
| Konsystencja | aksamitna |
| Przeznaczenie | do użytku profesjonalnego |
| Zastosowanie | uniwersalne |
| Producent | Barry Callebaut |
| Seria | Selection Range Callebaut |
| Dystrybutor | Sempre Group |
Warunki przechowywania produktu:
Kakao w proszku należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania kakao to 12-20°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%. Numer partii oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu produktu.
Aksamitny proszek kakaowy o ciepłej barwie doskonale sprawdzi się do:
- urozmaicania wypieków z ciasta francuskiego (viennoiserie),
- barwienia i aromatyzowania biszkoptów, ciasta kruchego, ciasta drożdżowego oraz ciasteczek,
- sporządzania polew i glazur cukierniczych,
- produkcji lodów i deserów,
- przygotowywania gorących i mrożonych napojów,
- jako dodatek smakowy do kawy,
- pokrywania, posypywania i dekorowania wyrobów cukierniczych,
- obtaczania trufli czekoladowych,
- oraz wielu innych zastosowań.
Przybliżona wartość odżywcza produktu:
| Wartość odżywcza w 100 gramach produktu: | |
| Wartość energetyczna | 1605 kJ / 384 kcal |
| Tłuszcz | 23.0 g |
| w tym nasycone kwasy tłuszczowe | 14.0 g |
| Węglowodany | 8.8 g |
| w tym cukry | 0.0 g |
| Białko | 19.0 g |
| Sól | 0.04 g |
Informacje dodatkowe:
Produkt nie zawiera glutenu, mleka i jego pochodnych. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wspiera zrównoważony rozwój: Fundacja Cocoa Horizons.
Szczegóły produktu
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
1l DECOR UP MASTER MARTINI słodki roślinny krem UHT do ubijania o lekko waniliowym smaku
Niezawodny roślinny krem o słodkim, lekko waniliowym smaku przeznaczony do ubijania. Będzie idealną bazą różnego rodzaju kremów i deserów, a także dodatkiem stabilizującym do śmietanki.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Trapezowy nóż do czekolady.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
Solidnie wykonana szpachelka cukiernicza z wygodnym uchwytem. Szpachla do temperowania czekolady. Doskonała do porcjowania i krojenia ciasta, siekania składników oraz wygładzania mas cukierniczych. Wykonana z odpornej stali nierdzewnej przeznaczonej do kontaktu z żywnością. Wygodny uchwyt z odpornego tworzywa w kolorze niebieskim.
700 ml DAIRY CREAM WITH SUGAR DEBIC słodzona bita śmietana w sprayu produkt gotowy do użycia
Niezawodny i gotowy do użycia produkt - lekko słodka bita śmietana stworzona z myślą o profesjonalistach. Wygodna butelka z precyzyjnym dozownikiem zapewnia zawsze doskonały efekt dekoracyjny.
RANT KWIAT XF51F PAVONI śr. 100 x h 45 mm stalowy rant z mikroperforacją do viennoiserie
Seria stalowych rantów z mikroperforacją do viennoiserie - stworzona we współpracy z Johanem Martinem. Twórz prawdziwe dzieła sztuki z ciasta drożdżowego i francuskiego.
RANT KONICZYNA XF54F PAVONI 102 x 98 x h 45 mm stalowy rant z mikroperforacją do viennoiserie
Seria stalowych rantów z mikroperforacją do viennoiserie - stworzona we współpracy z Johanem Martinem. Twórz prawdziwe dzieła sztuki z ciasta drożdżowego i francuskiego.
Silikonowy kosz, który zapewnia idealne warunki do prawidłowego wyrastania ciasta przed procesem pieczenia. Posiada mikrootwory umożliwiające odprowadzanie wilgoci. Wspomaga proces fermentacji, dzięki czemu chleb jest miękki i puszysty. Nowoczesna i higieniczna alternatywa dla tradycyjnych koszy do garowania.
Półprodukt w postaci słodkiej pasty z ekstraktem waniliowym. Zawiera naturalny aromat oraz mielone laski wanilii. Doskonały dodatek smakowy do wypieków i deserów.
op. 1 kg Jagoda - RAVIFRUIT - pasteryzowany przecier owocowy - 90% zawartość owoców
Wysokiej jakości przecier borówkowy o 90% zawartości owoców. Gama pasteryzowanych przecierów owocowych do produkcji lodów, sorbetów, deserów i napojów. Wysoka zawartość owoców i minimalny dodatek cukru. Produkt w wygodnym opakowaniu.
Gotowa do użycia polewa czekoladowa do lodów stracciatella. Produkt na bazie oleju kokosowego i kakao o obniżonej zawartości tłuszczu. Intensywny smak gorzkiej czekolady i praktyczne opakowanie - butelka.
Forma silikonowa do tworzenia nowoczesnych dekoracji, przystawek i deserów na talerzu. Inspirowana klasyczną kuchnią francuską. Uniwersalne zastosowanie i łatwość użycia gwarantują zawsze doskonały efekt, niezależnie od tego jaką formę deseru przygotujesz.