op. 1 kg Alkalizowane kakao w proszku - zawartość tłuszczu 22-24% - Botanical Experience Extra Brute Callebaut

Indeks: CACAOBARRY16
Marka:

Kakao w proszku przetworzone alkalicznie. Bogaty smak z wyczuwalną goryczką oraz złożonymi nutami kwiatów i przypraw korzennych. Ciepła i intensywna barwa o mahoniowym odcieniu. Proszek kakaowy o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie. Zawartość tłuszczu w proszku kakaowym to 22-24%.

139,00 zł (23% VAT)
139,00 zł / 1 kg

113,01 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 41 szt.

Opis produktu

Alkalizowane kakao w proszku o bogatym smaku i aksamitnej strukturze:

Gama proszków wykonanych z wyselekcjonowanych i starannie prażonych ziaren kakao. Wysokiej jakości produkty o szerokim zakresie zastosowań, stworzone z myślą o potrzebach szefów kuchni. Dzięki gładkiej konsystencji, pięknym barwom i wyrazistym aromatom proszki kakaowe zapewniają niezmiennie wysoką jakość wyrobów. Niezależnie od tego, czy zwiększają intensywność smaku wypieków, tworzą aksamitną konsystencję napojów czy stanowią idealne wykończenie deseru. 

Botanical Experience Extra Brute, to kakao w proszku przetworzone alkalicznie. Proszek kakaowy o czystym smaku i intensywnym aromacie. Bogaty smak z wyczuwalną goryczką oraz złożonymi nutami kwiatów i przypraw korzennych. Gładki proszek kakaowy z subtelnymi nutami botanicznymi. Kakao poddane procesowi alkalicznemu zyskuje ciepłą i intensywną barwę o mahoniowym odcieniu. Kakao o uniwersalnym zastosowaniu w cukiernictwie, które wzbogaci smak, aromat, barwę i konsystencję dowolnych wypieków, deserów i wyrobów czekoladowych. Wygodne opakowanie w postaci torby z zamknięciem wielorazowego użytku ułatwia porcjowanie i przechowywanie produktu. Zawartość tłuszczu w proszku kakaowym to 22-24%

Wykaz składników i alergenów:

Składniki: proszek kakaowy, regulator kwasowości: węglan potasu (E501i).

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Botanical Experience Extra Brute
Numer katalogowy DCP-22EXBRU-E0-89B
Opakowanie torba z zamknięciem
Masa netto 1.0 kg
Rodzaj alkalizowany proszek kakaowy
Seria produktowa Botanical Experience
Zawartość tłuszczu 22-24%
Wartość pH 7.7-8.1
Wilgotność max. 4.5%
Forma ekstra drobny proszek
Wielkość cząsteczek 7.5 µm
Zawartość składników kakao min. 99.6%
Smak gładki z subtelnymi nutami botanicznymi
Aromat intensywny z nutami kwiatów i przypraw korzennych
Barwa intensywna o mahoniowym odcieniu
Konsystencja aksamitna
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie uniwersalne
Producent Barry Callebaut
Seria Selection Range Callebaut
Dystrybutor Sempre Group

Warunki przechowywania produktu:

Kakao w proszku należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić produkt przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego, wilgoci oraz obcych zapachów. Do nakładania i dozowania produktu używać wyłącznie czystych i suchych przyborów. Po każdym użyciu dokładnie zamknąć i zabezpieczyć opakowanie. Optymalna temperatura przechowywania kakao to 12-20°C. Maksymalna wilgotność względna podczas składowania to 70%. Numer partii oraz termin przydatności do spożycia znajdują się na opakowaniu produktu.

Aksamitny proszek kakaowy o ciepłej barwie doskonale sprawdzi się do:

  • urozmaicania wypieków z ciasta francuskiego (viennoiserie),
  • barwienia i aromatyzowania biszkoptów, ciasta kruchego, ciasta drożdżowego oraz ciasteczek,
  • sporządzania polew i glazur cukierniczych,
  • produkcji lodów i deserów,
  • przygotowywania gorących i mrożonych napojów,
  • jako dodatek smakowy do kawy,
  • pokrywania, posypywania i dekorowania wyrobów cukierniczych,
  • obtaczania trufli czekoladowych,
  • oraz wielu innych zastosowań.

Przybliżona wartość odżywcza produktu:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 1605 kJ / 384 kcal
Tłuszcz 23.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 14.0 g
Węglowodany 8.8 g
w tym cukry 0.0 g
Białko 19.0 g
Sól 0.04 g

Informacje dodatkowe:

Produkt nie zawiera glutenu, mleka i jego pochodnych. Odpowiedni dla wegan i wegetarian. Wspiera zrównoważony rozwój: Fundacja Cocoa Horizons.

Szczegóły produktu