op. 200 g Żółty barwnik do czekolady na bazie tłuszczu kakaowego - LB05SB Yellow Egg Pavoni Italia

Indeks: PAVONI352
Marka:

Żółty barwnik spożywczy na bazie tłuszczu kakaowego. Przeznaczony do pracy z czekoladą. Do barwienia wyrobów czekoladowych oraz do nanoszenia na powierzchnię form do czekolady. Barwnik do użytku profesjonalnego. Nie zawiera dwutlenku tytanu.

221,00 zł (23% VAT)
110,50 zł / 100 g

179,67 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 20 szt.

Opis produktu

Twórz prawdziwe czekoladowe dzieła sztuki:

Z serią barwników Chocolart stworzonych we współpracy z Emmanuele Forcone. To seria barwników przygotowanych na bazie tłuszczu kakaowego. Przeznaczonych do pracy z czekoladą. Do barwienia masy czekoladowej, dekorowania powierzchni czekolady oraz nanoszenia na powierzchnię form do odlewania wyrobów czekoladowych. Doskonale sprawdzają się do tworzenia kolorowych wzorów bezpośrednio na formach wykonanych z poliwęglanu lub tritanu. Barwniki do użytku profesjonalnego. Podstawowe przeznaczenie barwników to dekorowanie powierzchni wyrobów czekoladowych.

Zastosowanie i sposób użycia barwników:

Barwniki charakteryzują się twardą konsystencją, przed użyciem wymagają podgrzania do temperatury około 30°C w celu ich upłynnienia. Barwniki należy stosować w temperaturze 28°C. Barwników na bazie tłuszczu kakaowego nie należy podgrzewać to temperatury powyżej 45°C.

Z barwnikami na bazie tłuszczu kakaowego pracuje się w podobny sposób jak z czekoladą. Upłynnione barwniki dodajemy bezpośrednio do zatemperowanej czekolady lub tłuszczu (masła) kakaowego. Można nanosić je na powierzchnię folii gitarowej w celu tworzenia dekoracji czekoladowych. Barwniki można nanosić również na powierzchnię form do czekolady wykonanych z poliwęglanu lub tritanu. Pozwala to na tworzenie efektownych, kolorowych pralin i czekoladek. Barwniki na formę można nakładać za pomocą pistoletu lub ręcznie, na przykład przy użyciu pędzelka.

Kolor barwnika będzie najlepiej odwzorowany po zmieszaniu z białą czekoladą. Barwniki doskonale sprawdzą się do dekoracji powierzchni czekolady mlecznej oraz deserowej (dekorowane praliny, kolorowe dekoracje czekoladowe). Barwniki nie zawierają dwutlenku tytanu. Barwniki można upłynniać w kąpieli wodnej bezpośrednio w opakowaniu.

Wykaz składników i alergenów:

Składniki: tłuszcz kakaowy, barwnik: tartrazyna (E102). Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Yellow Egg / Giallo Uovo
Numer katalogowy LB05SB
Opakowanie plastikowa butelka z dozownikiem
Masa netto 200 g
Kolor żółty
Rodzaj barwnik na bazie tłuszczu kakaowego
Seria produktowa Chocolart
Forma produkt gotowy do użycia
Konsystencja zależna od temperatury
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do barwienia czekolady
Maksymalne dozowanie 13 g / kg produktu końcowego
Producent Pavoni Italia
Dystrybutor Sempre Group
Projektant Emmanuele Forcone
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech
Zawartość aluminium 1.7 %
Temperatura użycia 28-30°C

Przybliżona wartość odżywcza barwników na bazie tłuszczu kakaowego:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 3330 kJ / 765 kcal
Tłuszcz 90.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 54.0 g
Węglowodany 0.0 g
w tym cukry 0.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.0 g

Warunki przechowywania barwników do czekolady:

Barwniki na bazie tłuszczu kakaowego należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci. Optymalna i zalecana temperatura przechowywania, to 20-25°C. Barwniki w odpowiednich warunkach przechowywania mają stałą konsystencję, przed użyciem należy je upłynnić. Barwniki można upłynniać w kąpieli wodnej bezpośrednio w opakowaniu.

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129). Uwaga: rzeczywiste kolory barwników mogą nieznacznie różnić się od wizualizacji ujętej na zdjęciach.

Profesjonalny barwnik spożywczy na bazie tłuszczu kakaowego do dekoracji wyrobów cukierniczych z czekolady. Do użytku zewnętrznego.

Produkt nie zawiera dwutlenku tytanu (BEZ E171).

Barwnik spożywczy, nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia.

Szczegóły produktu