op. 200 g Jasnożółty barwnik do czekolady na bazie tłuszczu kakaowego - LB04SB Yellow Lemon Pavoni Italia

Indeks: PAVONI378
Marka:

Cytrynowy barwnik spożywczy na bazie tłuszczu kakaowego. Przeznaczony do pracy z czekoladą. Do barwienia wyrobów czekoladowych oraz do nanoszenia na powierzchnię form do czekolady. Barwnik do użytku profesjonalnego. Nie zawiera związków azowych. Nie zawiera dwutlenku tytanu.

221,00 zł (23% VAT)
110,50 zł / 100 g

179,67 zł netto

PRODUKT DOSTĘPNY W MAGAZYNIE

Magazyn: 30 szt.

Opis produktu

Twórz prawdziwe czekoladowe dzieła sztuki:

Z serią barwników Chocolart stworzonych we współpracy z Emmanuele Forcone. To seria barwników przygotowanych na bazie tłuszczu kakaowego. Przeznaczonych do pracy z czekoladą. Do barwienia masy czekoladowej, dekorowania powierzchni czekolady oraz nanoszenia na powierzchnię form do odlewania wyrobów czekoladowych. Doskonale sprawdzają się do tworzenia kolorowych wzorów bezpośrednio na formach wykonanych z poliwęglanu lub tritanu. Barwniki do użytku profesjonalnego. Podstawowe przeznaczenie barwników to dekorowanie powierzchni wyrobów czekoladowych.

Zastosowanie i sposób użycia barwników:

Barwniki charakteryzują się twardą konsystencją, przed użyciem wymagają podgrzania do temperatury około 30°C w celu ich upłynnienia. Barwniki należy stosować w temperaturze 28°C. Barwników na bazie tłuszczu kakaowego nie należy podgrzewać to temperatury powyżej 45°C.

Z barwnikami na bazie tłuszczu kakaowego pracuje się w podobny sposób jak z czekoladą. Upłynnione barwniki dodajemy bezpośrednio do zatemperowanej czekolady lub tłuszczu (masła) kakaowego. Można nanosić je na powierzchnię folii gitarowej w celu tworzenia dekoracji czekoladowych. Barwniki można nanosić również na powierzchnię form do czekolady wykonanych z poliwęglanu lub tritanu. Pozwala to na tworzenie efektownych, kolorowych pralin i czekoladek. Barwniki na formę można nakładać za pomocą pistoletu lub ręcznie, na przykład przy użyciu pędzelka.

Kolor barwnika będzie najlepiej odwzorowany po zmieszaniu z białą czekoladą. Barwniki doskonale sprawdzą się do dekoracji powierzchni czekolady mlecznej oraz deserowej (dekorowane praliny, kolorowe dekoracje czekoladowe). Barwniki nie zawierają związków azowych ani dwutlenku tytanu. Barwniki można upłynniać w kąpieli wodnej bezpośrednio w opakowaniu.

Wykaz składników i alergenów:

Składniki: tłuszcz kakaowy, barwnik: (E104). Alergeny: produkt może zawierać śladowe ilości mleka i orzechów.

Szczegóły i charakterystyka produktu:

Nazwa handlowa Yellow Lemon / Giallo Limone
Numer katalogowy LB04SB
Opakowanie plastikowa butelka z dozownikiem
Masa netto 200 g
Kolor cytrynowy / jasnożółty
Rodzaj barwnik na bazie tłuszczu kakaowego
Seria produktowa Chocolart
Forma produkt gotowy do użycia
Konsystencja zależna od temperatury
Przeznaczenie do użytku profesjonalnego
Zastosowanie do barwienia czekolady
Maksymalne dozowanie 2.5 g / kg produktu końcowego
Producent Pavoni Italia
Dystrybutor Sempre Group
Projektant Emmanuele Forcone
Kraj produkcji wyprodukowano we Włoszech
Zawartość aluminium 2.43%
Temperatura użycia 28-30°C

Przybliżona wartość odżywcza barwników na bazie tłuszczu kakaowego:

Wartość odżywcza w 100 gramach produktu:
Wartość energetyczna 3330 kJ / 765 kcal
Tłuszcz 90.0 g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 54.0 g
Węglowodany 0.0 g
w tym cukry 0.0 g
Białko 0.0 g
Sól 0.0 g

Warunki przechowywania barwników do czekolady:

Barwniki na bazie tłuszczu kakaowego należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu. Chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego oraz wilgoci. Optymalna i zalecana temperatura przechowywania, to 20-25°C. Barwniki w odpowiednich warunkach przechowywania mają stałą konsystencję, przed użyciem należy je upłynnić. Barwniki można upłynniać w kąpieli wodnej bezpośrednio w opakowaniu.

Ostrzeżenia i informacje dodatkowe:

Barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129). Uwaga: rzeczywiste kolory barwników mogą nieznacznie różnić się od wizualizacji ujętej na zdjęciach.

Profesjonalny barwnik spożywczy na bazie tłuszczu kakaowego do dekoracji wyrobów cukierniczych z czekolady. Do użytku zewnętrznego.

Produkt nie zawiera związków azowych (AZO FREE) i dwutlenku tytanu (BEZ E171).

Barwnik spożywczy, nie przeznaczony do bezpośredniego spożycia.

Szczegóły produktu