W koszyku nie ma jeszcze produktów
- NOWOŚCI
- PROMOCJE
-
wstecz
-
wstecz
- BAZY DO LODÓW
- BAZY DO PRODUKCJI LODÓW WŁOSKICH
- BAZY DO PRODUKCJI ŚWIDERKÓW
- MIESZANKI DO LODÓW
- DODATKI FUNKCJONALNE DO LODÓW
- PRODUKTY DO LODÓW BEZ DODATKU CUKRU
- PRODUKTY DO LODÓW WEGAŃSKICH
- TOPPINGI
- POLEWY ZASTYGAJĄCE
- POSYPKI DO LODÓW
- SZPATUŁY I GAŁKOWNICE
- KUWETY I BAŃKI DO LODÓW
- SMAKÓWKI DO LODÓW
- FORMY DO LODÓW
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
-
wstecz
- NARZĘDZIA DO DEKORACJI
- TYLKI CUKIERNICZE
- WORKI CUKIERNICZE
- WAŁKI DO MASY I CIASTA
- AKCESORIA DO KORONEK
- AKCESORIA FLORYSTYCZNE
- KRATKI DO STUDZENIA
- RÓZGI i TRZEPACZKI
- NOŻE KUCHENNE
- SZPATUŁY CUKIERNICZE
- SKROBKI
- ŁOPATKI KUCHENNE
- PĘDZELKI
- MISKI
- MIARKI KUCHENNE
- TARKI RĘCZNE
- DROBNY SPRZĘT KUCHENNY
- SITKA CUKIERNICZE
- STOLNICE SILIKONOWE
- FOLIE GITAROWE
- SPRZĘT BARISTYCZNY
- SYFONY I AKCESORIA
- TERMOMETRY I MIERNIKI
- ROBOTY KUCHENNE
- BLENDERY
- URZĄDZENIA DO CZEKOLADY
- DRUKARKI SPOŻYWCZE
- GOFROWNICE I AKCESORIA
- ŚRODKI HIGIENY
-
- SZKOLENIA CUKIERNICZE
- KSIĄŻKI CUKIERNICZE
- AGUGIARO & FIGNA
- ALFATEC PRO
- ASTRA SWEETS
- BABBI
- BALDINI
- BAMIX OF SWITZERLAND
- BARBARA LUIJCKX
- BENEO
- BIRKMANN
- BONUS
- BOTANICA
- BRAND 4CAKE
- BRAS MILANO
- CACAO BARRY
- CALLEBAUT
- CCW WEIBLER CONFISERIE CHOCOLATERIE
- CHOCOLATE WORLD
- CHOCOVIC
- COLLINO
- COMPRITAL
- DANTOM
- DAWN FOODS
- DE BUYER
- DEBIC
- DECO RELIEF
- DECORA
- DEKORA
- DEKORPOL
- DIJO FUN&FOOD
- DITARTE
- DLA SMAKU
- DOMOGEL
- DOROSIOWE RANTY
- DREIDOPPEL
- DYLEX
- ELENA LIOFILIZATY
- EMIX
- EUROVANILLE
- EWALD-GELATINE GMBH
- FLORENSUC
- FOOD COLOURS
- FRACTAL COLORS
- FRANTYL
- FS OPAKOWANIA
- GALAGO MEDAC
- GIUBILEO EXPERIENCE
- GIUSTO MANETTI BATTILORO
- GODAN
- GOLDPLAST
- GRODCONO
- HANS BRUNNER
- HEINZELMANN
- HENDI
- HERSTA
- ICB TECNOLOGIE
- ISI INSPIRING FOOD
- KOMAGES
- KRAM
- LAPED
- LC TRADE POLAND
- LEAGEL
- LEDUVEL
- LIV OPAKOWANIA
- LOUIS FRANCOIS
- LOVE NATURE
- LUBECA
- MARTELLATO
- MASTER MARTINI
- MASTERCHEM
- MAZZONI GROUP
- MICROPLANE
- MIRAN
- MIX EXPERT
- MIXIT
- MODECOR
- MONA LISA
- MONIN
- MORI 2A
- MULTIICE
- NESTLE PROFESSIONAL
- NOVACART
- PAPILART
- PAVONI ITALIA
- PEJOT
- PERNIGOTTI
- PIANETTA DI BARBIERI
- PODKŁADY CUKIERNICZE
- POLKRYS
- POLO PLAST
- PROFBOARD
- RAVIFRUIT
- ROBOT COUPE
- ROSE DECOR
- SALPA
- SARACINO
- SASKIA
- SEMPRE
- SICO KITCHENWARE
- SILIKOMART
- SOSA INGREDIENTS
- STALGAST
- STARK
- STÖCKEL
- STYROPAK
- SWEET DECOR
- TALA
- TEAHOUSE EXCLUSIVES
- TESCOMA
- TESTO
- THERMOHAUSER
- TOMGAST
- TRUCILLO
- UNIPACK
- UNOX
- VALRHONA
- VAN HOUTEN
- VITAMIX
- VITO OIL FILTER SYSTEM
- WILTON
- ZEELANDIA
Szukaj
op. 50 g INTENSE ORANGE FEU INT32 DECO RELIEF rozpuszczalny w wodzie barwnik spożywczy w proszku - ognisty pomarańczowy
Gama rozpuszczalnych w wodzie barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w płynach i masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia dekoracji wykonywanych z cukru i izomaltu. Doskonale sprawdzają się do tworzenia kolorowych francuskich makaroników.
Opis produktu
LES INTENSES - to gama rozpuszczalnych w wodzie barwników spożywczych charakteryzujących się silną koncentracją substancji barwiącej. Wysoka koncentracja barwnika pozwala na mniejsze dozowanie, dzięki czemu barwniki doskonale sprawdzają się do barwienia - izomaltu, makaroników, kremów do eklerów i musów. Barwniki nie nadają się do barwienia produktów takich, jak czekolada lub masło kakaowe (do barwienia czekolady przeznaczone są barwniki rozpuszczalne w tłuszczu). Intensywne barwniki w proszku przeznaczone są przede wszystkim do tworzenia dekoracyjnych elementów wykonywanych z cukru i izomaltu.
![]()
Zastosowanie:
-
do barwienia elementów dekoracyjnych wykonywanych z cukru i izomaltu,
-
do barwienia francuskich makaroników,
-
do barwienia kremów do nadziewania (eklerów, makaroników),
-
do barwienia ciast i ciasteczek,
-
do barwienia musów,
-
do barwienia płynów.
![]()
Nie stosować do:
-
czekolady,
-
masła kakaowego,
-
polew na bazie czekolady,
-
tłustych mas cukierniczych.
![]()
![]()
| CHARAKTERYSTYKA PRODUKTU | |
| SKŁADNIKI | TARTRAZYNA (E102), CZERWIEŃ ALLURA (E129), CHLOREK SODU |
| NUMER KATALOGOWY | INT32 |
| NAZWA HANDLOWA | ORANGE FEU |
| OPAKOWANIE | SŁOIK Z TWORZYWA Z NAKRĘTKĄ |
| MASA NETTO | 50 GRAMÓW |
| DOZOWANIE | ZA POMOCĄ KOŃCÓWKI NOŻA |
| RODZAJ | SKONCENTROWANY BARWNIK SPOZYWCZY W PROSZKU |
| ROZPUSZCZALNOŚĆ | W WODZIE / ALKOHOLU / GLICERYNIE / SYROPIE CUKROWYM / SORBITOLU |
| KOLOR | POMARAŃCZOWY - OGNISTY |
| SERIA PRODUKTOWA | LES INTENSES |
| ZAWARTOŚĆ CZYSTEGO BARWNIKA | 82-86% |
| FORMA | PROSZEK |
| PRODUCENT | DECO RELIEF |
![]()
![]()
Zasady dozowania:
-
zaleca się uprzednie rozrobienie barwnika w wodzie,
-
barwniki można dodawać również bezpośrednio do masy,
-
wysoka koncentracja barwnika - końcówka noża wystarcza do zabarwienia 1 litra masy.
![]()
![]()
| MAKSYMALNE DOZOWANIE | |
| wyroby cukiernicze (05.02) | 340 mg/kg |
| dekoracje i powłoki | 580 mg/kg |
| pieczywo | 230 mg/kg |
![]()
![]()
Warunki przechowywania: barwniki spożywcze należy przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu (po każdym użyciu dokładnie zamknąć opakowanie); składować w suchym i chłodnym miejscu; chronić przed bezpośrednim działaniem światła słonecznego i wilgoci; do dozowania barwników używać wyłącznie czystych i suchych przyborów.
![]()
* barwniki, które mogą mieć negatywny wpływ na aktywność i skupienie uwagi u dzieci: tartrazyna (E102), żółcień chinolinowa (E104), żółcień pomarańczowa FCF (E110), azorubina (E122), czerwień koszenilowa (E124), czerwień allura (E129).
![]()
Produkt zgodny z:
Rozporządzenie (UE) nr. 1129/2011 z dnia 11 listopada 2011 roku.
Rozporządzenie (UE) nr. 231/2012 z dnia 09 marca 2012 roku.
![]()
![]()
Szczegóły produktu
Gama rozpuszczalnych w wodzie barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w płynach i masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia dekoracji wykonywanych z cukru i izomaltu. Doskonale sprawdzają się do tworzenia kolorowych francuskich makaroników.
Gama rozpuszczalnych w wodzie barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w płynach i masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia dekoracji wykonywanych z cukru i izomaltu. Doskonale sprawdzają się do tworzenia kolorowych francuskich makaroników.
Makaroniki to bardzo dekoracyjne i słodkie ciasteczka migdałowe, które teraz możesz łatwo przygotować w kształcie niewielkich serduszek. W przygotowaniach na pewno pomoże Ci mata silikonowa przeznaczona zarówno dla profesjonalistów jak i do użytku domowego.
Gama rozpuszczalnych w wodzie barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w płynach i masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia dekoracji wykonywanych z cukru i izomaltu. Doskonale sprawdzają się do tworzenia kolorowych francuskich makaroników.
Gama rozpuszczalnych w wodzie barwników spożywczych charakteryzujących się wysoką koncentracją czystej substancji barwiącej. Intensywne barwniki w formie proszku o niskim dozowaniu łatwo rozpuszcza się w płynach i masach. Przeznaczone przede wszystkim do barwienia dekoracji wykonywanych z cukru i izomaltu. Doskonale sprawdzają się do tworzenia kolorowych francuskich makaroników.
Czarny barwnik spożywczy rozpuszczalny w tłuszczach. Idealny do barwienia białej czekolady i kremu maślanego. Skoncentrowana formuła w postaci wygodnego do dozowania proszku. Uwaga: grafika jest poglądowa. Rzeczywiste kolory barwników mogą nieznacznie różnić się od wizualizacji na zdjęciach.
MANGO PX43104 PAVOFLEX 300X400 PAVONI forma do owocowych monoporcji by Cédric Grolet
Seria form silikonowych do nowoczesnych monoporcji i deserów. Eleganckie i efektowne kształty, które doskonale dostosujesz do każdej okazji. MANGO - forma do tworzenia trójwymiarowych owocowych monoporcji.
Mata cukiernicza z włókna szklanego z powłoką silikonową i szablonem okręgów. Przeznaczona do wypieku makaroników. Doskonale sprawdzi się jako stolnica do wałkowania ciasta i masy cukrowej, nadaje się zarówno do pieczenia i mrożenia.